5 sätt att tvinga bort appar på din Mac

Även om de flesta applikationer på din Mac kommer aldrig att orsaka några problem eftersom de är kända för sin stabilitet, när som helst kan något gå fel och applikationer kan börja fungera felaktigt på din dator. I sådana fall fungerar inte ens standardalternativen för att stänga programmet.

Några av de vanligaste symptomen på ett program som inte svarar inkluderar att programmet inte svarar på dina handlingar, inte försvinner även när du drar fönster och andra irriterande åtgärder.

Det bästa du kan göra när en app slutar svara på din Mac , – tvinga stänga applikationen. till ditt operativsystem Mac inbyggda flera sätt att tvinga avsluta appar på din dator (tvångsavsluta appar på din dator) . Dessa metoder avslutar program som inte svarar så att de inte längre stör ditt arbete med andra program på din dator.

Tvångsavsluta appar(Force Quit Apps) via Apple Dialog

Ett av de enklaste sätten att stänga appar som inte svarar på din Mac – använd den inbyggda dialogrutan Force Close på din dator. Din Mac kommer med den här funktionen som listar alla öppna appar på din
Mac . Du kan sedan välja de appar du vill tvinga stänga och programmet kommer att göra jobbet åt dig.

Det finns två sätt att komma åt den här dialogrutan på din Mac . Antingen kan du använda kortkommandot eller så kan du använda menyn Äpple för att öppna dialogrutan.

För att öppna en dialogruta från menyn Apple klickar bara på logotypen (Äpple)Äpple i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj ” Tvinga avslut(Force Quit) » medan du är i programfönstret.

För att öppna en dialogruta med ett kortkommando, tryck samtidigt på tangenterna Kommando + Alternativ + Esc . En dialogruta öppnas.

Du hittar en lista över alla program som körs på din Mac . Välj programmet som inte svarar och som du vill tvinga stänga och tryck på knappen som säger Tvinga avslut .

Den eller de valda ansökningarna kommer att tvångsstängas på din Mac .

Tvinga stängning av det aktuella programmet(Force Quit Current App) via kortkommando

Metoden ovan låter dig tvinga avsluta någon av de appar som körs på din Mac . Men om du bara vill tvångsavsluta programmet du för närvarande befinner dig i, kan du göra det utan att öppna dialogrutan för tvångsavslut på din Mac .

När du är i programfönstret trycker du samtidigt på tangenterna Kommando + Alternativ + Skift + Esc på tangentbordet. Detta kommer att tvinga dig att stänga den applikation du för närvarande använder på din Mac .

Tänk på att kortkommandot inte kommer att be dig om din tillåtelse att stänga programmet. Så om du har osparat arbete och appen låter dig spara det, gör det innan du trycker på kortkommandot för att avsluta appen.

Tvinga bort appar från dockan

Det är också lätt att använda och du kan tvinga stänga appen med bara ett klick. För er som gillar att använda Docka för att starta och hantera applikationer, som den här metoden.

Hitta appen du vill tvinga in Docka på din Mac .

När du har hittat appen, tryck och håll ned knappen Alternativ högerklicka på programmet på ditt tangentbord Docka och välj alternativet märkt Tvinga avslut .

Docka med våld(Dock) kommer att stänga den valda applikationen på din Mac . Återigen(Återigen) , du kommer inte att få en prompt, så se till att du inte stänger ett program som inte har ditt arbete sparat.

Använd aktivitetsmonitorn,(Använd Activity Monitor) för att döda dina appar

Aktivitetsövervakning(Aktivitetsövervakning) på Mac liknande aktivitetshanteraren på en PC med Windows . Det låter dig se alla program som körs samt deras processer på din dator. För att använda verktyget för att döda en applikation behöver du bara hitta processen som är avsedd för applikationen i fråga och sedan avsluta den.

Om du dödar processen stängs applikationen på din Mac . Så här gör du på din maskin.

Springa Aktivitetsövervakning på ett sätt som är bekvämt för dig på din Mac .

När den startar se till att du är på fliken CPU . (CPU)I listan över applikationer på skärmen, hitta och dubbelklicka på applikationen som du vill tvinga stänga. Alternativt kan du välja ett program från listan och klicka på ikonen X upp.

En dialogruta öppnas på skärmen. Klick(Klicka) på knappen märkt ” Utgång(Avsluta)” längst ned.

Klick Tvinga avslut på nästa skärm för att tvinga stänga appen på din Mac .

Aktivitetsövervakning(Activity Monitor) ser till att processen avslutas för applikationen så att applikationen inte längre förblir aktiv på din dator.

tvingade(tvinga stängning Bilaga(App) av
terminal(terminal)

Om du tycker om att slutföra uppgifter från Terminal(Terminal), du kommer att bli glad att veta att du också kan tvinga fram stängning av applikationer från din favorit kommandoradsredigerare.

Det finns ett kommando som du kan köra från
terminal(Terminal) för att stänga alla program som körs på din Mac .

Det första du behöver göra är att hitta PID applikationen du vill tvinga stänga. Kör programmet ” Terminal(Terminal)” på din Mac skriv in följande kommando och tryck Stiga på .

övre(topp)

Du kommer att få en lista över alla pågående processer på ditt system. Ta en titt på kolumnen märkt KOMMANDO och hitta appen du vill tvinga stänga. Skriv sedan ner numret PID bredvid programmets namn.

tryck tangent q på tangentbordet för att lämna processlistan. Skriv sedan in följande kommando och ersätt PID faktisk PID programmet du vill stänga och klicka Stiga på .

döda pid(döda PID)

Terminal kommer döda(Terminal) applikationen som ingången matchar. PID på din Mac .

Medan de flesta appar på din Mac aldrig kommer att orsaka några problem eftersom de är kända för sin stabilitet, kan saker gå fel när som helst och apparna kan börja fungera fel på din maskin. I sådana fall kommer till och med standardalternativen för att stänga en app att sluta fungera.

Några av de vanligaste symptomen på en app som inte svarar inkluderar att appen inte svarar på dina handlingar, inte försvinner även när du drar i fönstren och annat otäckt beteende.

Det bästa du kan göra när en app inte svarar på din Mac är att tvinga appen att avslutas. Det finns flera sätt inbyggda i operativsystemet på din Mac för att hjälpa dig att tvinga bort appar på din maskin. Dessa metoder avslutar apparna som inte svarar så att de inte längre hindrar dig från att arbeta med de andra apparna på din maskin.

Tvångsavsluta appar med Apple-dialogrutan

Ett av de enklaste sätten att stänga appar som inte svarar på din Mac är att använda den inbyggda dialogrutan Force Close på din maskin. Din Mac kommer med den här funktionen där den listar alla öppna appar på din Mac. Du kan sedan välja de appar du vill tvinga att avsluta och det kommer att göra jobbet åt dig.

Det finns två sätt att komma åt den här dialogrutan på din Mac. Antingen kan du använda en tangentkombination eller så kan du använda Apple-menyn för att få fram dialogrutan.

För att öppna dialogrutan från Apple-menyn, klicka helt enkelt på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj Tvinga avslut medan du är inne i ett appfönster.

För att komma åt dialogrutan med en tangentkombination, tryck på Kommando + Alternativ + Esc nycklar samtidigt. Dialogrutan öppnas.

Du hittar en lista över alla appar som körs på din Mac. Välj appen som inte svarar och du vill tvinga att avsluta, och klicka på knappen som Tvinga avslut.

Den eller de valda apparna kommer att tvångsstängas på din Mac.

Tvångsavsluta aktuell app med en kortkommando

Metoden ovan låter dig tvinga avsluta alla appar som körs på din Mac. Men om du bara vill tvångsavsluta appen du för närvarande är i, kan du göra det utan att öppna dialogrutan för tvångsavslut på din Mac.

När du är inne i appfönstret, tryck på
Kommando + Alternativ + Skift + Esc tangenterna samtidigt på ditt tangentbord. Det kommer att tvinga avsluta appen du för närvarande är i på din Mac.

Tänk på att kortkommandot inte ber om din tillåtelse att stänga appen. Så om du har något osparat arbete och appen låter dig spara det, gör det innan du trycker på kortkommandot för att avsluta appen.

Tvinga stängning av appar från Dock

Den här är också lätt att använda och du kan stänga av din app genom att klicka på ett alternativ. De av er som älskar att använda Dock för att starta och hantera appar kommer att gilla den här metoden.

Hitta appen som du vill tvinga stänga i Dock på din Mac.

När du har hittat appen håller du ned Alternativ på tangentbordet, högerklicka på appen i Dock och klicka på alternativet som säger Tvinga avslut.

Dock kommer att tvinga stänga den valda appen på din Mac. Återigen, du kommer inte att få en prompt så se till att du inte stänger en app där du har ditt arbete osparat.

Använd Activity Monitor för att döda dina appar

Activity Monitor på en Mac är som Aktivitetshanteraren på en Windows-dator. Det låter dig se alla appar som körs samt deras processer på din maskin. För att använda verktyget för att döda en app, allt du behöver göra är att hitta processen som är för appen i fråga och sedan döda den.

Om du dödar processen tvingar du stänga appen på din Mac. Så här gör du på din maskin.

Starta Aktivitetsövervakning på ditt föredragna sätt på din Mac.

När den startar, se till att du är i CPU flik. Från listan över appar på skärmen, hitta och dubbelklicka på den som du vill tvinga stänga. Alternativt kan du välja en app från listan och klicka på X ikonen längst upp.

En dialogruta öppnas på skärmen. Klicka på knappen som säger Sluta med på botten.

Klicka på Tvinga avslut på följande skärm för att tvinga stänga appen på din Mac.

Activity Monitor säkerställer att processen för appen avslutas så att appen inte längre förblir aktiv på din maskin.

Tvinga en app att avsluta från terminalen

Om du är någon som tycker om att få uppgifter gjorda från terminalen, skulle du vara glad att veta att du också kan tvinga stängning av appar från din favorit kommandoradsredigerare.

Det finns ett kommando som du kan köra från terminalen för att döda alla appar som körs på din Mac.

Det första du behöver göra är att hitta PID för appen du vill tvinga stänga. Starta Terminal app på din Mac, skriv in följande kommando och tryck Stiga på.

Du får en lista över alla pågående processer på ditt system. Ta en titt på kolumnen som säger KOMMANDO och hitta appen du vill tvinga att avsluta. Anteckna sedan PID nummer bredvid appens namn.

Tryck q på tangentbordet för att avsluta processlistan. Skriv sedan in följande kommando PID med den faktiska PID för appen du vill stänga och tryck på Stiga på.

Terminalen kommer att döda appen som den angivna PID matchar med på din Mac.