5 sätt att knäcka eller återställa ett glömt Windows-lösenord

Jag hjälpte nyligen en kund återställa glömt Windows-lösenord(återställ hans glömda Windows-lösenord) med flera olika verktyg. Till slut kunde vi återställa administratörslösenord(Administratörslösenord) till ett tomt lösenord så att han kan logga in Windows . Det var en ganska lång och komplicerad process, men det fungerade. Tyvärr finns det inget “ett” sätt att återställa windows lösenord(Windows-lösenord) , och beroende på vilken version Windows du använder kan du behöva prova olika metoder.

Det finns trots allt ingen riktig garanti för att du kommer att kunna knäcka lösenordet. Det finns redan så många artiklar skrivna om hur du återställer eller återställer ditt lösenord att jag inte kommer att uppfinna hjulet på nytt, utan istället visa dig de bästa onlineresurserna som jag använde för att knäcka min Windows lösenord(Windows-lösenord) .

ett. Ophcrack Live CD . Mitt favoritsätt att radera eller hacka windows lösenord(Windows-lösenord) ska användas Linux LiveCD . Dessa är specialutdelningar. linux som körs direkt från CD-skivan (ingen installation krävs) och är speciellt utformade för att hackas Windows lösenord(Windows-lösenord) . Du kan läsa dokumentationen för att ta reda på hur du använder den.

Bara(Helt enkelt) skriv ner ISO-bild och start(ISO och boot) från CD:n och programmet börjar fungera. Det kanske dock inte fungerar med mycket komplexa lösenord eftersom det faktiskt försöker fastställa lösenordet, inte återställa det. Hos min vän(Min kompis) på plats Hur man nördar(How-To Geek-webbplats) har en bra handledning om hur man använder Ophcrack (med Ophcrack).

Förutom, Ophcrack använder lösenordstabeller för knäcka användarlösenord med brute force(tvinga spricka) . Du kan ladda ner deras gratis kalkylblad, men det hjälper inte att knäcka långa lösenord. I dessa fall kan du köpa stora lösenordstabeller som kostar mellan $100 och $1 000.

2. Offline NT-lösenord och registerredigerare är ett mycket litet program, endast 3 MB stort, som du kan skriva till cd och boot(CD och boot) från den. Den upptäcker automatiskt Windows installation(Windows-installation) och kontonamn (det vill säga om allt var installerat i katalogerna Windows som standard). (Windows) Med det här programmet kan du återställa eller ta bort windows lösenord(Windows-lösenord) , vilket betyder att det inte spelar någon roll hur långt eller komplicerat det är.

Programmet uppdaterades nyligen efter fyra år och stöder nu lösenordsknäckning upp till Windows 8 . Det är lite knepigt att använda, men på about.com Det finns en bra skärmdumpsguide som leder dig genom processen, så se till att kolla in den.

3. Återställning av inloggningÅterställning av inloggning är en webbplats som har ett program som du kan ladda ner på en diskett eller CD, som sedan används för nedladdning. Om datorn är ansluten till Internet(Internet), kommer den automatiskt att ladda upp krypterad data till sina servrar och starta lösenordsåterställningsprocessen. Om du inte har Internetanslutningar(Internetanslutning), genererar den en fil som du sedan manuellt laddar upp till deras sida.

återställning av inloggning

Jag provade den här sidan och det fungerade inte för mitt lösenord som var 11 tecken långt och mestadels symboler, siffror och bokstäver. Men om lösenordet är något- då enklare(något enklare), de kan nog knäcka det.

fyra. John The Ripper – ytterligare en gratis lösenordsknäckare(lösenordsknäckare) som fungerar på Windows , Linux och Mac(Linux och Mac) så det är användbart för alla Mac eller Linux användare(Mac eller Linux-användare) som vill återställa lösenordet. Tillräckligt(Pretty) är lätt att använda och kommer med bra instruktioner så att de flesta kan följa dem. Om du behöver steg för steg förvaltning(stegguide) om användning John de Ripper kolla in den här artikeln på 101Hacker.com(101Hacker.com) .

Jack Uppskäraren

5. Knoppix STD – kl G4TV det finns en bra artikel om Linux distribution(Linux distro) som du kan ladda ner och använda för att hacka Windows lösenord(Windows-lösenord) . Följ de detaljerade instruktionerna han ger, och om lösenordet inte är för långt eller komplicerat, kommer han att kunna knäcka det!

Som du förstår, det bästa sättet att hacka windows lösenord(Windows-lösenord) ska användas linux ! För vissa människor kan detta verka som lite för komplicerat, men det är definitivt värt det om du vill undvika att installera om. Windows och förlora all din data! Har du frågor, skriv kommentarer!

Jag hjälpte nyligen en kund återställa hans glömda Windows-lösenord genom att använda ett par olika verktyg. Vi kunde så småningom återställa administratörslösenordet till ett tomt lösenord så att han kunde logga in på Windows. Det var en ganska lång och komplicerad process, men det fungerade. Tyvärr finns det inget “ett” sätt att återställa ett Windows-lösenord och beroende på vilken version av Windows du kör kan du behöva prova olika metoder.

I slutändan finns det heller ingen riktig garanti för att du kommer att kunna knäcka lösenordet. Det finns redan så många artiklar skrivna om hur man återställer eller återställer ett lösenord att jag inte kommer att uppfinna hjulet på nytt, utan istället kommer att guida dig till de bästa onlineresurserna som jag har använt för att knäcka mitt Windows-lösenord.

ett. Ophcrack Live CD – Mitt favoritsätt att tömma eller knäcka ett Windows-lösenord är att använda en Linux Live CD. Dessa är specialdistributioner av Linux som körs direkt från CD:n (ingen installation krävs) och är speciellt utformade för att knäcka Windows-lösenord. Du kan läsa dokumentationen för att lära dig hur du använder den.

ophrack

Bränn helt enkelt ISO och starta med CD:n så kommer programmet att börja fungera direkt. Det kanske dock inte fungerar på mycket komplicerade lösenord eftersom det faktiskt försöker fastställa lösenordet istället för att återställa det. Min kompis på How-To Geek-webbplatsen har en bra handledning om hur man använder Ophcrack.

Ophcrack använder också lösenordstabeller för att brute force knäcka användarlösenorden. Du kan ladda ner deras gratis tabeller, men det kommer inte att knäcka långa lösenord. I dessa fall kan du köpa större lösenordstabeller som sträcker sig från $100 till $1000.

2. Offline NT-lösenord och registerredigerare – Det här är ett väldigt litet program, bara 3 MB stort som du kan bränna till en CD och starta upp till. Det kommer att automatiskt upptäcka Windows-installationen och kontonamnen (det vill säga om allt var installerat i standard Windows-kataloger). Med det här programmet kan du återställa eller tömma ett Windows-lösenord, vilket betyder att det inte spelar någon roll hur långt eller komplicerat det är.

Programmet uppdaterades nyligen efter fyra år och har nu stöd för att knäcka lösenord hela vägen upp till Windows 8. Det är lite svårt att använda, men About.com har en bra skärmdumpsguide som leder dig genom hela processen, så se till att kontrollera det ut.

3. Återställning av inloggning – Login Recovery är en webbplats som har ett program som du antingen kan ladda ner till en diskett eller en cd som du sedan använder för att starta upp med. Om datorn är ansluten till Internet laddar den automatiskt upp den krypterade informationen till deras servrar och påbörjar processen med att försöka återställa lösenorden. Om du inte har en internetanslutning kommer den att generera en fil som du sedan manuellt laddar upp till deras sida.

återställning av inloggning

Jag har provat den här sidan och det fungerade inte för mitt lösenord, som bestod av 11 tecken och mestadels symboler, siffror och bokstäver. Men om lösenordet är något enklare kommer de förmodligen att kunna knäcka det.

fyra. John The Ripper – Ytterligare ett gratis lösenordsknäckare som fungerar på Windows, Linux och Mac, så det är användbart för alla Mac- eller Linux-användare som vill återställa ett lösenord. Ganska lätt att använda och kommer med bra instruktioner, så de flesta kan följa med. Om du vill ha en steg-för-steg-guide om hur du använder John the Ripper, kolla in den här artikeln från 101Hacker.com.

Jack Uppskäraren

5. Knoppix STD – G4TV har en bra artikel om en annan Linux-distro som du kan ladda ner och använda för att knäcka ditt Windows-lösenord. Följ de detaljerade instruktionerna han ger och om lösenordet inte är för långt eller svårt bör det kunna knäcka det!

Som du kan säga är det bästa sättet att knäcka ett Windows-lösenord att använda Linux! Det kan vara lite för tekniskt för vissa människor, men det är definitivt värt det om du vill undvika att behöva installera om Windows och förlora all din data! Har du frågor, skriv en kommentar!

Relaterade Artiklar

Back to top button