5 saker vi älskar med den nya appen Inställningar i Windows 10

När Microsoft skapas Windows 8 de var tvungna att överge det gamla kontrollpaneler(Kontrollpanelen) och gå vidare för att skapa ett nytt sätt att anpassa våra enheter som också kan användas på surfplattor och andra småskärmsenheter. Panel förvaltning (Kontrollpanel)gjorde bra ifrån sig(jobb okej) med en egen uppgift , men den var baserad på en mycket gammal design som användes i Windows under många år. Ansökan ” PC-inställningar(PC-inställningar) » från Windows 8 började använda mycket enklare design(enklare design) jämfört med ” Kontrollpanel”(Kontrollpanel) . Och det gjorde din WindowsInställningarna är mer läsbara och enklare att ställa in, oavsett vilken enhet du använder. Däremot i ansökan PC-inställningar(PC-inställningar) » från Windows 8 och Windows 8.1 det fanns mycket utrymme för förbättringar. PÅ Windows 10 och senare versioner Jubileumsuppdatering för Windows 10 du har den bästa appen” Inställningar “. (Inställningar)Här är de viktigaste anledningarna till att vi gillar den nya appen ” inställningar(Inställningar)”:

1. Ren touch design

Den senaste iterationen av applikationen ” inställningar(Inställningar)” finns i Windows 10 Med Jubileumsuppdatering är designad mycket bättre än alla tidigare versioner. Microsoft ansträngde sig mycket för att göra ansökan ” inställningar(Inställningar) “mycket användarvänlig, med en ren och enkel design, huvudsakligen baserad på användningen av strömbrytare för att slå på eller stänga av(Av) tillgängliga inställningar. Det kommer du att hitta ansökan är lätt(enkel app) att använda på både touch- och icke-touch-enheter, tack vare växlarna som finns tillgängliga överallt, och tack vare att den inte har några värdelösa visuella dekorationer, och alla huvudsektioner är logiskt organiserade.

2. Lätt att navigera

Senaste ansökan” inställningar(Inställningar) » från Windows 10 Jubileumsuppdatering prydligt organiserade i olika kategorier och underkategorier av alternativ. När du startar programmet, det huvudSkärmen (Hem) välkomnar dig med en uppsättning brickor, som var och en representerar en kategori av inställningar. När du väl faller inom en av dessa kategorier kommer du i allmänhet att arbeta med inställningar som är tydligt beskrivna och uppdelade i olika sektioner som du kan välja från till vänster i fönstret. Allt finns där – lätt att nå och lätt att förstå.

Windows 10, inställningar, app, funktioner

3. Lätt att förstå

Till skillnad från det traditionella Kontrollpaneler(Kontrollpanelen) eller till och med applikationer ” PC-inställningar(PC-inställningar) » från Windows 8 och 8.1, alternativen du hittar i applikationen ” Alternativ”(Inställning av Windows 10 är vanligtvis väldigt tydliga med vad de gör.

Mycket få förkortningar används och inställningarna är i allmänhet väl förklarade.

Windows 10, inställningar, app, funktioner

fyra. Lätt att söka

Om du har installerat jubileumsuppdatering(Jubileumsuppdatering) för Windows 10 du hittar det i applikationen ” inställningar(Inställningar) » är nu sökfält(sökfält) , som ligger i den övre mitten av huvudet skärm(startskärm) i applikationen och uppe till vänster i fönstret när du går in i kategorin inställningar. . Dessa platser gör det lätt att komma åt sökfunktioner. (sökfunktion) Eftersom sökning omedelbart ger dig resultat med inställningar som du förmodligen kommer att vilja ändra, kommer att använda sökning förmodligen bli ditt favoritsätt att bläddra i appen” inställningar(Inställningar) ” .

Windows 10, inställningar, app, funktioner

Om du vill lära dig mer om hur du snabbt navigerar och söker i den nya appen ” Alternativ » in (Inställningar)Windows 10 kolla in den här artikeln: Hur man snabbt hittar en parameter i Appen Inställningar(Inställningar app) » till Windows 10 .

5. Mer kontroll än någonsin tidigare

Ansökan ” inställningar(Inställningar) » , som du får efter installationen Jubileumsuppdatering för Windows 10 erbjuder mer anpassning än någonsin tidigare och mycket mindre behov av att gå tillbaka till det gamla kontrollpanel(Kontrollpanelen) för att hitta det du vill anpassa eftersom Windows 10 flyttade många av mina inställningar. till den nya appen inställningar(inställningar)”. Dessutom den nya appen inställningar(Inställningar)” innehåller också många nya inställningar som aldrig var tillgängliga i Windows 10 eller i äldre versioner Windows .

Windows 10, inställningar, app, funktioner

Till exempel i ansökan inställningar(Inställningar) » från Windows 10 Med Jubileumsuppdatering nu hittar du:

 • Information om lagringsanvändning(lagringsanvändning) som ställts in av dig applikationer och skrivbordsprogram.(appar och skrivbordsprogram)
 • Möjlighet att återställa applikationer som inte längre vill fungera korrekt.
 • Det bästa sättet att hantera snabb handling(Snabbåtgärder) av meddelandecenter(Aktionscenter).
 • Nytt avsnitt ” Status(Status)” för de nätverk som är konfigurerade på din enhet.
 • Ny(Ny anpassning) anpassningsinställningar. Till exempel inställningar aktivitetsfältet eller mörkt läge.(Aktivitetsfält)
 • Alla användarkontoinställningar är nu tillgängliga i ” inställningar(inställningar)”.

Och så vidare. I den nya appen inställningar(Inställningar)” Många saker har lagts till eller ändrats, vilket gör det bättre än någonsin tidigare och ger dig mer kontroll än tidigare.

Slutsats

Detta är vad vi anser vara det viktigaste i de förändringar som Microsoft väckts till ansökan inställningar(Inställningar) » från Windows 10 i Jubileumsuppdatering . Finns det andra förändringar som du verkligen gillar? Dela dem gärna med oss ​​i kommentarsfältet nedan.

När Microsoft skapade Windows 8 var de tvungna att släppa det gamla kontrollpanel och gå vidare till att skapa ett nytt sätt att konfigurera våra enheter, ett som även kan användas på surfplattor och andra småskärmsenheter. De kontrollpanel gjorde sitt jobb okej, men den var baserad på en mycket gammal design, en som har funnits i Windows i många år. De PC-inställningar app från Windows 8 övergick till att använda en mycket enklare design i jämförelse med kontrollpanel. Och det gjorde dina Windows-inställningar mycket mer läsbara och lättare att konfigurera, oavsett vilka enheter du använde. Men den PC-inställningar app från Windows 8 och Windows 8.1 hade mycket utrymme för förbättringar. I Windows 10 och senare i Anniversary Update för Windows 10 har du det bästa inställningar app ännu. Här är de viktigaste anledningarna till att vi älskar det nya inställningar app:

1. Ren, beröringsvänlig design

Den senaste iterationen av inställningar app, som finns i Windows 10 med Anniversary Update är mycket bättre utformad än alla dess tidigare versioner. Microsoft satsade mycket på att göra inställningar app mycket användbar, genom att använda en ren och enkel design, baserad mest på att använda strömbrytare för att slå på eller stänga av tillgängliga inställningar. Du kommer att upptäcka att appen är enkel att använda både på touch- och icke-touch-enheter, tack vare de strömbrytare som finns tillgängliga överallt och på grund av att det inte finns några onödiga visuella utsmyckningar och alla större sektioner är logiskt organiserade.

Windows 10

2. Lätt att navigera

Det senaste inställningar app från Windows 10 Anniversary Update är snyggt organiserad i olika kategorier och underkategorier av alternativ. När du startar appen Hem skärmen välkomnar dig med en uppsättning brickor som var och en representerar en kategori av inställningar. När du väl kommit in i en av dessa kategorier kommer du vanligtvis att arbeta med inställningar som är tydligt beskrivna och uppdelade i olika sektioner som du kan välja från den vänstra sidan av fönstret. Allt finns där – lätt att nå och lätt att förstå.

Windows 10

3. Lätt att förstå

Till skillnad från det traditionella kontrollpanel eller till och med PC-inställningar app från Windows 8 och 8.1, inställningarna du hittar i Miljö appar från Windows 10 är vanligtvis väldigt tydliga med vad de gör.

Det används väldigt få akronymer och inställningarna är generellt sett väl förklarade.

Windows 10

fyra. Lätt att söka

Om du installerade Anniversary Update för Windows 10, kommer du att upptäcka att inställningar app har nu ett sökfält som sitter högst upp i mitten av appens startskärm och längst upp till vänster i fönstret, när du anger en kategori av inställningar. Dessa platser gör sökfunktionen lätt att komma åt. Eftersom sökning omedelbart ger dig resultat med de inställningar som du sannolikt vill ändra, kommer att använda sökning förmodligen bli ditt favoritsätt att gå igenom inställningar app.

Windows 10

Om du vill hitta mer om hur du snabbt kan navigera och söka efter saker i det nya inställningar app från Windows 10, kolla den här artikeln: Hur du snabbt hittar valfri inställning i appen Inställningar från Windows 10.

5. Mer kontroll än någonsin tidigare

De inställningar app du får efter att du har installerat Jubileumsuppdatering för Windows 10 erbjuder fler inställningar än någonsin tidigare och det finns mycket mindre behov av att gå till det gamla kontrollpanel för att hitta vad du vill konfigurera, eftersom Windows 10 migrerade många av sina inställningar till den nya inställningar app. Inte bara det, utan det nya inställningar appen innehåller också många nya inställningar som aldrig var tillgängliga i Windows 10 eller i äldre Windows-versioner.

Windows 10

Till exempel i inställningar app från Windows 10 med Anniversary Update hittar du nu:

 • Information om lagringsanvändningen för apparna och skrivbordsprogram du installerade.
 • Möjligheten att återställa appar som inte längre vill fungera som de ska.
 • Ett bättre sätt att hantera Snabba åtgärder från handlingscenter.
 • En ny Status avsnittet för de nätverk som är konfigurerade på din enhet.
 • Nya anpassningsinställningar. Aktivitetsfältsinställningar eller mörkt läge till exempel.
 • Inställningarna för användarkonton är alla tillgängliga i inställningar app nu.

Och så vidare, och så vidare. Det är många saker som har lagts till eller ändrats i det nya inställningar app, vilket gör den bättre än någonsin tidigare och ger dig mer kontroll nu än den har gjort tidigare.

Slutsats

Det här är de saker som vi anser vara mest relevanta med de förändringar som Microsoft har gjort inställningar app från Windows 10, i Anniversary Update. Finns det några andra förändringar som du gillar mycket? Tveka inte att dela dem med oss ​​i kommentarsfältet nedan.