5 saker att prova om din Apple Pencil inte fungerar

Det finns inget värre än att spendera pengar på en ny vacker glänsande Apple Pencil och sedan, återvända hem, finner att de nämnda Apple Pencil fungerar inte. Men, som med många saker inom teknik, finns det ganska ofta en enkel lösning på ett problem. Du måste bara förstå det.

Så om din Apple Pencil inte fungerar, här är 5 felsökningstips, från det enklaste till det mest irriterande.

Se till att pennan är tät(Se till att spetsen sitter ordentligt)

Pennans spets ska redan sitta ordentligt, men om din penna är lite skadad eller lös i lådan, kanske allt den behöver är att dra åt den?

Du behöver inte dra åt den för mycket(för) stark eftersom det kan bryta det ännu mer. Men kolla bara noga för att se om den är försvagad. Om ja, dra åt det lite. Om du inte kan (eftersom den är trasig) hittar du en ersättningsspets inuti lådan för pennor. (Penna) Om du redan har använt en ersättare kan du köpa nya från Amazon (du kan köpa nya från Amazon) .

Penna med spets borttagen

Ladda om penna(Ladda om pennan)

Om allt är bra med pennan är nästa steg att kontrollera om den behöver laddas. penna.(penna)

Vi har redan täckt hur man kontrollerar Apple Pencil-batteriet (hur man kontrollerar Apple Pencil-batteriet). Om det visar att batteriet behöver laddas, ta bara bort toppen penna(Penna) för att öppna laddaren.

Klistra(Sätt i) laddare Penna i den lilla adaptern som du hittar inuti förpackningen. Anslut kabeln till den andra änden av adaptern Blixt och anslut den till en strömkälla. Om en Penna ny kommer laddningen att ta ganska lång tid.

I de flesta fall, laddning Penna upp till 100 % borde lösa eventuella problem.

Starta om din iPad(Starta om din iPad)

Dra för att stänga av skärmen på iPad

Nej, fungerade det inte? Tja om din Apple Pencil fungerar fortfarande inte, kanske inte Penna , men iPaden du försöker använda. Som den klassiska tekniksloganen lyder: Har du testat att stänga av den och sedan slå på den igen?”(har du testat att stänga av den och sedan slå på den igen?”)

Ladda om(Starta om) iPad och se om det fungerar Penna . Ibland behöver enheten bara skaka lite och knuffa på moderkortet.

Återparar ihop pennan och iPad(Para ihop pennan och iPaden igen)

Återkoppla skärmen på iPad

Åh, så det fungerar fortfarande inte? Okej, då är nästa steg att inaktivera Penna från Blåtand iPad och koppla ihop igen som om du börjar om från början.

För att ta bort parkopplingen, gå till iPad-inställningarna och sedan Blåtand .

Apple Pencil listas i Mina enheter

Du får se Apple Pencil i listan. Klicka nu på den blå “i”-ikonen till höger bredvid ” Ansluten(Ansluten) » .

Han kommer att fråga dig om du vill glöm den här enheten(glöm den här enheten). Tryck på det här alternativet och iPad kommer att “glömma” Bluetooth-inställningar du är hans (Blåtand)penna. Penna är nu “inte ihopkopplad” .(penna)

Nu för att återkoppla iPad och penna(Penna), ta bort toppen penna(Penna) för att öppna laddaren. Klistra(Sätt i) laddare Penna till iPad-laddningsporten. Efter några ögonblick kommer du att se följande.

Meddelande om Bluetooth-parningsförfrågan

Klick ” Par(Para ihop)”, och iPad kommer ihåg inställningarna igen Penna Bluetooth.(Blåtand)

Kontakta Apple för reparation eller utbyte(Kontakta Apple för reparation eller utbyte)

Om de fyra föregående alternativen inte fungerade, är det troligtvis ditt Penna(Blyertspennan) är trasig. Ditt enda alternativ nu är att kontakta Äpple och be dem reparera den eller om felet ligger hos Äpple be dem att byta ut den felaktiga Penna på nytt.

Gå bara till närmaste butik Äpple eller en auktoriserad tredje parts återförsäljare och fråga. Eller ring dem.

Har du någonsin haft problem med att din Apple Pencil inte fungerar? Om ja, hur lyckades du fixa det? Låt oss veta i kommentarerna nedan.(Har du någonsin haft problem med att din Apple Pencil inte fungerar? I så fall, hur lyckades du fixa det? Låt oss veta i kommentarerna nedan.)

Det finns inget värre än att spendera dina pengar på en fin ny glänsande Αpple Pencil och sedan komma hem för att upptäcka att nämnda Apple Pencil inte fungerar. Men som med mycket teknik finns det ofta en enkel lösning på problemet. Du måste bara lista ut det.

Så om din Apple Pencil inte fungerar, här är 5 felsökningstips att prova, allt från det enklaste till det mest irriterande.

Apple Penna och låda

Se till att spetsen sitter ordentligt

Pennens spets ska redan sitta ordentligt på, men om din är något defekt eller lossnar i lådan kanske det bara behövs är att den dras åt?

Det finns ingen anledning att dra åt den mycket eftersom det kan bryta den ännu mer. Men testa bara försiktigt för att se om den är lös. Om så är fallet, dra åt det lite. Om du inte kan (eftersom den är trasig) hittar du en ersättningsspets inuti pennlådan. Om du redan har använt ersättningen kan du köpa nya från Amazon.

Penna med spets borttagen

Ladda om pennan

Om spetsen är bra är nästa steg att se om pennan behöver laddas om.

Vi har redan täckt hur du kontrollerar Apple Pencil-batteriet. Om det visar att batteriet behöver laddas, ta helt enkelt bort toppen av pennan för att avslöja laddaren.

Sätt i pennladdaren i den lilla adaptern som du hittar inuti förpackningen. I andra änden av adaptern, sätt i en Lightning-kabel och anslut den till en strömkälla. Om pennan är ny kommer laddningen att ta väldigt kort tid alls.

I de flesta fall bör laddning av pennan till 100 % lösa eventuella problem.

Starta om din iPad

Skjut för att stänga av skärmen på iPad

Nej, det fungerade inte? OK, om din Apple Pencil fortfarande inte fungerar så kanske det inte är pennan utan istället iPaden du försöker arbeta på. Som den klassiska tekniksloganen lyder, “

Starta om din iPad och se om pennan då fungerar. Ibland är allt en enhet behöver lite av en skaka och en kick upp moderkortet.

Koppla ihop pennan och iPaden igen

Återkoppla skärm på iPad

Åh, så det fungerar fortfarande inte? OK, då är nästa steg att koppla bort pennan från iPadens Bluetooth och koppla ihop den igen som om du börjar från början.

För att ta bort parkopplingen, gå till iPad-inställningarna och sedan Bluetooth.

Apple Pencil listad i Mina enheter

Du kommer att se Apple Pencil listad. Klicka nu på den blå “i”-ikonen på höger sida bredvid ansluten.

Den kommer att fråga dig om du vill glöm den här enheten. Tryck på alternativet och iPad kommer att “glömma” din Pencils Bluetooth-inställningar. Pennan har nu “upparats”.

Nu, för att para ihop iPad och penna igen, ta bort toppen av pennan för att avslöja laddaren. Sätt i pennladdaren i laddningsporten på iPad. Några ögonblick senare kommer du att se följande.

Varning för begäran om Bluetooth-parning

Knacka Par och iPad kommer ihåg pennans Bluetooth-inställningar igen.

Kontakta Apple för reparation eller utbyte

Om de tidigare fyra alternativen inte har fungerat, är din penna med all sannolikhet trasig. Ditt enda alternativ nu är att kontakta Apple och be dem reparera det eller, om felet ligger hos Apple, be dem att ersätta den defekta Pencilen med en ny.

Gå bara till din närmaste Apple-butik eller auktoriserade tredjepartsåterförsäljare och fråga. Eller ring dem.