5 måste-ha sci-fi-romaner

SF Special Edition 2

Oavsett om din semester börjar, i full gång eller snart slut, varför inte passa på att läsa en bra liten science fiction-roman? Här är fem viktiga SF-titlar som vi älskar på Clubic. Ett urval av titlar att upptäcka i detalj – tillsammans med många andra – i din science fiction krönikamellan de bästa filmerna och serierna i genren!

Clubic älskar vetenskap, Clubic älskar framtiden, Clubic älskar science fiction. Med S | F · vi kommer regelbundet att dela med oss ​​av våra rekommendationer inom det imaginära området: litteratur, serier men också filmer…

Vi ger oss själva 5 citat och 5 stycken för att övertyga dig.

Sammanfattning

Dekronologen

Stephane Beauverger

Dekronologen är för mig en speciell bok på mer än ett sätt. Det är inte bara en roman av exceptionell kvalitet, utan det är också den som startade denna SF-kolumn, som jag har haft nöjet att skriva i snart två år nu. Det är därför med stor glädje jag återigen kommer att berätta om denna bok!

Dekronologen © La Volte

Dagbok för en pirat (som lever lite konstiga saker)

Dekronologen, det är lite av en SF-bok som inte gör SF. Här utspelar sig historien i piraternas tid. Du behöver inte leta efter Harlock, han är inte i närheten. Istället kommer du att bevittna kapten Henri Villons motgångar, berättade i form av en dagbok.

Den modige mannen måste inte bara hantera kungens korsarer som försöker städa upp sjövägarna utan också belysa de märkliga tidsmässiga konstigheterna som plågar Karibien. Som Alexander den Stores flotta som landade i mitten av XVIIe århundrade…

Om det bara fanns det skulle den här romanen redan vara en guldklimp. Den franske författaren går dock längre genom att anta en helt upp och nervänd kronologi. Vi går alltså från en era till en annan i piratens liv. Vad som kan tyckas osammanhängande förblir dock beviset på en magnifik koherens. Romanen kan läsas i ett svep, det är ett sant nöje att navigera tillsammans med pirater och andra färgglada karaktärer, allt under tecken på en tidslinje som går helt fel!

Läs hela vår kolumn: S | E · Ditt nya möte med science fiction anländer med Le Déchronologue

Babel 17

Samuel R. Delany

Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag öppnade Babel 17 för första gången. Till slut avslutade jag den här romanen på några timmar, mina ögon fulla av stjärnor, den blåste bort mig!

Babel 17

Talar du Babel 17?

Babel 17 är ett gåtfullt språk som slår ut Alliansens mest erfarna vetenskapsmän och lingvister. Och ändå kan upplåsning av dess hemligheter avsluta kriget mellan människor och inkräktarna.

Det är här Rydra Wong, en poet lika vacker som hon är intelligent, kommer in i bilden. Den unga kvinnan har en speciell talang: att lära sig vilket språk som helst – och förstå det – på några minuter. Erkänn att det är sånt vi alla skulle ha drömt om att ha på engelska på college…

Blandning av thriller och rymdopera, Babel 17 tar dig till kanten av universum, ledd av en otroligt karismatisk hjältinna. Särskilt omnämnande också för Le Boucher, central karaktär i denna magnifika roman. Gå direkt till den här titeln för att upptäcka alla hemligheterna med det berömda språket Babel 17, du kommer inte ångra det!

Läs hela vår kolumn: S | F · Din krönika lär sig nya språk när den tar sig an Babel 17

yttre rymden

Jaroslav Melnik

Av alla science fiction-romaner jag har ätit de senaste åren, yttre rymden är förmodligen den med det mest originella universum: alla dess invånare är blinda från födseln och att återfå sin syn är straffbart med döden. Vibe!

yttre rymden

sett? Jag såg inte !

Modern version av Platons grottmyt, yttre rymden lyser med sitt totalt atypiska universum. Han kommer att sätta oss i Gabrs skor, en föredömlig – och naturligtvis blind – medborgare i Megalopolis. Allt går bra för den unge mannen tills den dag han börjar få “hallucinationer”. Och hans tid på kontrolldepartementet hjälper inte saken. Av goda skäl: han återfår gradvis sin syn, vilket inte faller särskilt i smaken hos ledarna för Megacity.

Mellan den visuella upptäckten av “deep space” och hans lojalitet till Megapolis kommer Gabr att behöva välja. Naturligtvis kan du föreställa dig att attraktionen av hans nya förmåga kommer att få vår hjälte att gå emot lagarna i den hemska staden för blinda.

Härligt mörkt, yttre rymden är en ode till friheten som du bör läsa minst en gång i ditt liv. Även om scenariot är klassiskt i sin utspelning, är den här romanen ändå värd att titta på, utan ordlek, om så bara för dess otroliga universum, mörk efter behag.

Läs hela vår kolumn: S | F Deep space; i de blindas rike öppnar din kolumn dina ögon

Dagbok för en AssaSynth

Martha Wells

Till semestern föreslår jag att du provar en lugn novell, mellan två stora romaner. Dagbok för en AssaSynth oroa dig inte och det känns bra!

SF Journal AssaSynth

“Kära dagbok, idag sicksackade jag en kille…”

Efter Henri Villons dagbok, låt oss öppna den mer färgstarka av en icke namngiven cyborgmördare. Här inga tidsfel som vänder upp och ner på Karibien. Istället bevittnar vi hårda strider som leder till avrättningar värda dödlig strid. Dagbok för en AssaSynth är kort men djävulskt intensiv!

Tro dock inte att historien bara är en dum serie av blodiga massakrer. Vår anonyma cyborg måste komma fram i ljuset om försvinnandet av ett forskarteam som skickats till en nyligen upptäckt planet. Allt detta mellan två filmer på hans favoritstreamingplattform.

Äkta novelapopcorn, Dagbok för en AssaSynth tar sig sällan på allvar. Den lätta tonen hos vår hjälte halv-man, halv-maskin – att döda – ger leenden genom hela historien. Vi står inför en riktig en bok man sträckläser fullspäckad med åtgärder, perfekt för att dekomprimera utan krångel. Den är därför perfekt läsning för människor som inte vill ge sig ut på ännu en roman på flera tusen sidor. Eller actionfans. Eller Netflix-älskande cyborgfans. Kort sagt, kör på det!

Läs hela vår kolumn: S | F Din kolumn sökte i Diary of an AssaSynth (och överlevde)

The Stealthy

Alain Damasio

För att avsluta sommarens urval av SF-romaner, inbjuder jag dig att ta en titt på boken The Stealthy. Skrivet av Alain Damasio – som redan hade fastnat för mig Motvindshorden – den här titeln tar oss till en inte så avlägsen framtid på jakt efter de konstiga smygarna.

The Stealthy

Fånga dem alla!

Välkommen till framtiden 2040. Frankrike – och världen – är hyperkopplad, privatiserad på alla sidor. De goda människorna i Orange lever sina liv, omedvetna om att en främmande art ständigt finns vid deras sida. Osynliga, “smygandet” lever i utkanten av vårt synfält. Det enda sättet att veta hur dessa formskiftande varelser ser ut är att framgångsrikt titta på dem, något nästan omöjligt för vanliga dödliga. Och när det fungerar kristalliserar dessa varelser, vilket leder till deras död…

Naturligtvis är militären medveten om förekomsten av stealths. Den har till och med en speciell enhet dedikerad till att fånga dem. Berättelsen tar snabbt en vändning när vi får veta om existensen av Tishka, en halvt mänsklig, halvt smygande ung flicka. All uppmärksamhet riktas sedan mot dess återhämtning av de olika inblandade parterna.En verklig jakt börjar sedan mot bakgrund av folklig och ekologisk revolution.

Huvudattraktionen i denna roman är Damasios unika skrivstil. Om du måste hänga på i början, njuter du snabbt av den franska författarens språkliga veck, en sann poet av Molières språk. I slutändan en roman lika vacker som den är atypisk!

Läs hela vår kolumn: S | F · Din futuristiska krönika går på jakt efter Furtives

Bonus: Rocambole, den litterära serien att sluka på smartphone

Vänta, gå inte iväg ännu!

Om du inte har tid – eller lust – att läsa stora kullerstenar rekommenderar jag att du tar en titt på den franska applikationen Rocambole, som finns på Android och iOS. Principen liknar Netflix: att erbjuda dig romaner uppdelade i avsnitt, som en tv-serie.

Varje avsnitt tar mellan 5 och 10 minuter att läsa. Den är därför idealisk för att läsa på språng, till exempel i kö. Alla litterära genrer är representerade, med släpp varje vecka.

För att få veta mer, tveka inte att läsa intervjun med Julien Simon, redaktör på Rocambole. Du kan också prova en gratis provperiod nu för att få en uppfattning om kvaliteten på denna applikation. Tillverkad i Frankrike !

Relaterade Artiklar

Back to top button