5 huvudtyper av anpassade mjukvaruutvecklare förklaras

Det finns några vanliga typer av anpassade mjukvaruutvecklare som kan hittas i hela programmeringsbranschen. Anpassade mjukvaruingenjörer kan ofta generaliseras och grupperas i några distinkta kategorier. När allt kommer omkring finns det nästan 27 miljoner proffs som arbetar inom detta snabba, ständigt föränderliga och högtekniska område. Detta innebär att utvecklare arbetar för att tillfredsställa unika uppsättningar av användar-, klient- och externa intressenters behov. För programmerare som du själv betyder det att det finns ett oändligt utbud av högbetalda, lukrativa möjligheter att utforska. På så sätt kan du förfina, utöka och framtidssäkra din programmeringsförmåga. Dessutom gör dessa karriärmöjligheter dig att utmana dig själv med en konstant inlärningskurva. För att hjälpa dig komma igång, läs vidare för att lära dig mer om huvudtyperna av anpassade mjukvaruutvecklare som förklaras.

Operativsystemsingenjör (OS).

Först och främst kommer du troligen att stöta på utvecklare av operativsystem när du arbetar inom området anpassad programvaruprogrammering. Sammantaget är jobbet för en OS-utvecklare att bygga, designa och distribuera bättre mjukvaruapplikationer. De granskar, analyserar, installerar och modifierar operativsystem för att köras på datorer. Dessutom kommer de att analysera eventuella problem eller faror i samband med befintliga OS-lösningar. Detta kan kräva att de upptäcker, diagnostiserar och rapporterar problem till expertteam för cybersäkerhet. Dessutom måste du vara bekant med cybersäkerhetstips online. Genom att arbeta i dessa positioner kan du få tillgång till en hög lön, bygga en överförbar kompetens och arbeta var som helst i världen. Visst är OS-programmerare en av huvudtyperna av anpassade mjukvaruutvecklare.

Anpassad mjukvaruutvecklare

Dessutom är en kundprogramvaruprogrammerare en grundläggande typ av utvecklare. I huvudsak arbetar denna typ av programmerare med att designa, utveckla, distribuera och modifiera program från grunden. Detta kräver ofta att de arbetar med de senaste programmeringsverktygen och teknologierna. Till exempel kommer de regelbundet att använda Docker hub, som är Dockers officiella register. Här kan utvecklare komma åt över 100 000 bilder, inklusive officiella tillgångar från MongoDB, Apache och MySQL. När du arbetar med de här lösningarna kan du dra nytta av inbyggda säkerhetsfunktioner, inklusive genomsökningar av lokala sårbarheter. Visst, anpassade mjukvaruutvecklare är en huvudtyp av programmerare du kommer att stöta på i fält.

Data Science Arkitekt

Datavetenskapsingenjörer har också hittat en värdefull passform inom området för anpassad mjukvaruutveckling. Kort sagt, dessa utvecklare skriver program som inspekterar, analyserar och utvärderar komplexa datamängder. Vanligtvis är de ansvariga för att övervaka maskininlärning (ML), prediktiv modellering (PM) och statistiska analyser. Det betyder att dessa programmerare har en komplex, teknisk kompetens som sträcker sig till flera utvecklingsrelaterade saker. Detta inkluderar olika programmeringsspråk, som JavaScript, Python och Ruby on Rails. Det hjälper också att känna till linjär algebra, såväl som grundläggande kalkylekvationer. När allt kommer omkring är det avgörande för dessa karriärer att kunna upptäcka oregelbundenheter eller brister i stora datamängder. Sök faktiskt efter högbetalda, efterfrågade jobb som datavetenskapsutvecklare.

Säkerhetsanalytiker

Det finns också ett brett utbud av möjligheter inom säkerhetsutveckling. Dessa typer av utvecklare arbetar med att bygga procedurer, strategier, metoder eller system som inspekterar säkerheten hos mjukvarusystem. Kort sagt, de skriver algoritmer och program som utnyttjar farliga cybersäkerhetsbrister. Ofta kommer dessa ingenjörer att få i uppdrag att arbeta som en “vit hatt” eller etisk hackare. Detta innebär att de kommer att försöka penetrera system för att upptäcka hotande sårbarheter. I likhet med andra karriärer som nämns kan de behöva skriva program i datorprogrammerings- eller skriptspråk. Dessa inkluderar Kotlin, TypeScript, Objective-C och Elm. Absolut, en säkerhetsutvecklare är ett bra jobb att överväga inom området anpassad programvaruprogrammering.

Kvalitetssäkringsutvecklare

Du kan också göra karriärer inom mjukvaruutveckling inom kvalitetssäkring (QA). Dessa utvecklare testar, analyserar och validerar kvaliteten på färdiga programvaror. Dessutom förbereder dessa proffs automatiserade testmetoder och fall för att säkerställa att dina system fungerar som avsett. På så sätt kan de upptäcka fel och planera ett tillvägagångssätt för lösningar. Genom att arbeta i detta yrke kommer QA-experter att lära sig cirka 90 000 USD årligen. En kvalitetssäkringsingenjör är definitivt en bra typ av utvecklingsjobb att överväga i år.

Det finns några huvudtyper av anpassade mjukvaruutvecklare som du sannolikt kommer att stöta på när du arbetar på fältet. Först och främst kan du kanske få ett jobb som operativsystemutvecklare. Dessutom överväga högbetalda karriärer som en anpassad mjukvaruutvecklare. Det finns också bra jobb att överväga inom datavetenskapsteknik. Det finns också ett antal nya, flexibla jobb för professionella som är intresserade av kvalitetssäkringsutvecklare. Följ punkterna ovan för att lära dig mer om huvudtyperna av anpassade mjukvaruutvecklare som förklaras.

Relaterade Artiklar

Back to top button