5 gratis program för att helt rengöra din hårddisk

Vill du sälja din gamla dator och rensa upp hårddisken innan du säljer den? Oavsett orsak finns det många program som kan hjälpa dig att inte bara torka av din hårddisk, utan även radera den på ett sådant sätt att den inte kan återställas igen. Om du har mycket känslig information rekommenderas det starkt att utföra en säker hårddiskrensning.

Secure Erase utför i princip ett lågnivåformat så att hela enheten skrivs över med nollor. Annan programvara kommer upprepade gånger att skriva onödiga data till disken så att det inte finns några spår av vad som fanns där tidigare. Ingen kommer i alla fall att kunna få originaldata från hårddisken, eftersom den kommer att försvinna helt.

I det här inlägget kommer jag att nämna fem ganska populära program som du kan använda för att städa upp din hårddisk ordentligt. Det finns så många bra gratisprogram där ute att det verkligen inte är nödvändigt att spendera pengar på något som att rengöra din hårddisk. Du kommer att få samma resultat med gratis programvara.

DBan (Dariq och Nukes stövel)

Darik’s Boot and Nuke – DBAN

Detta är förmodligen det mest populära offline-startdiskprogrammet. Skapa en startbar CD med CDBurnerXP eller något annat brinnande program du gillar och starta från CD:n när du uppmanas efter att ha startat om din dator.

Du kan välja mellan en mängd olika rengöringsmetoder, inklusive Gutmann Wipe , Departement(Försvarsdepartementet, kort(Defense Short) och medel(Medium) och andra. Jag har använt det här programmet några gånger och upptäckt att det gör ett utmärkt jobb med att radera data på en mängd olika hårddisktyper. Om det av någon anledning DBan inte fungerar för dig kan du prova andra program som nämns nedan.

Döda disk

http://www.killdisk.com/

Döda disk finns i två versioner: Gratis och professionell . Pro-versionen är definitivt bättre DBan när det gäller alternativ, men betala inte ut $40 eller $50. I gratisversionen finns det bara ett sätt att radera data på hårddisken (radera med nollor i ett pass), men det räcker för en anständig rengöring av hårddisken. Definitivt DBan(Definitivt DBan) är bättre eftersom du kan använda protokollet DoD 5220.22-M.

Om du köper programmet kommer du att ha en stor uppsättning med 17 alternativ för att radera din data:

radera hårddisken

Du kan använda programmet direkt från Fönster genom (Windows)DOS eller använd startbara media så att du kan torka vilken enhet som helst, oavsett om den kördes Windows , linux , OS X etc. Om du behöver radera ett stort antal diskar kan det vara värt kontantinvesteringen, annars är gratisversionen bra.

Diskrensning

http://www.diskwipe.org/

En annan bra gratis app är Disktorkning . Den enda nackdelen är att den här appen är till för Windows , så du måste köra det från ett redan existerande operativsystem, medan de andra två som nämns ovan kan startas från en CD eller diskett. Och eftersom detta är en ansökan för Windows det kan verkligen bara radera formaterade hårddiskar under Windows ( (Windows)NTFS , FAT32 , FETT etc.).

Men om detta inte är ett problem för dig, då är programmet utmärkt! Den är bärbar och kräver ingen installation, så du kan bära den med dig vidare USB – kör eller skicka bara ett e-postmeddelande till dig själv. Det kan radera hårddiskar, minneskort, SD-kort etc.

radera en disk

Den stöder även avancerade algoritmer som t.ex DoD 5220-22.M , Amerikanska armén och Peter Guttman .

Suddgummi

Home

Ett annat program som liknar DisktorkningSuddgummi . Programvaran är öppen källkod och uppdateras regelbundet. Den senaste versionen stöder Windows 7 och Windows Server 2008 . Återigen(Återigen), nackdelen är att den bara stöder operativsystemet Windows och kan bara radera data på enheter som stöder Windows .

suddgummi

Suddgummi stöder inte lika många avancerade algoritmer som de andra programmen som nämns ovan och är därför inte det bästa alternativet om du verkligen behöver torka av din hårddisk på ett säkert sätt. Det är ett gratis alternativ och det får jobbet gjort, men att använda det här programmet innebär en stor risk.

Hårddisk lågnivåformateringsverktyg

http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

Detta program är gratis men har en hastighetsgräns som är runt 180 GB per timme. Om du spenderar hela $3 kan du få programmet utan hastighetsbegränsning. Han stöttar SATA-enheter(SATA), ID , SCSI , SAS , USB och firewire vilket är trevligt.

lågnivåformat

Återigen, som de två sistnämnda, stöder den bara operativsystemet Windows så om du har en hårddisk med ett annat operativsystem måste du ansluta den till en PC med Windows som du använder.

I allmänhet är dina bästa alternativ DBan och döda disk, att verkligen radera nästan vilken hårddisk som helst med högsta säkerhetsnivå. Om de inte passar dig eller om de kostar för mycket kan du prova något av de andra tre nämnda programmen.

Finns det något program du använder för att säkert radera data? Lämna i så fall en kommentar här och låt oss veta. Njut av!

Funderar du på att sälja en gammal dator och vill rengöra hårddisken innan du säljer den? Oavsett vad din anledning kan vara, finns det massor av program där ute som kan hjälpa dig att inte bara radera data på en hårddisk, utan radera den på ett sådant sätt att den aldrig kan återställas igen. Om du har mycket känslig information, utför en säker rensning av din hårddisk rekommenderas starkt.

En säker wipe utför i princip ett lågnivåformat så att hela disken skrivs över med nollor. Annan programvara kommer att skriva skräpdata flera gånger över disken så att det inte finns några spår av vad som fanns där tidigare. Hur som helst, ingen kommer att kunna ta bort originaldata från hårddisken eftersom den kommer att vara helt borta.

I det här inlägget ska jag nämna fem ganska populära program som du kan använda för att verkligen radera en hårddisk ordentligt. Det finns så många bra gratisprogram att det verkligen inte är nödvändigt att spendera några pengar på att göra något som att torka av en hårddisk. Du kommer i stort sett att få samma resultat med gratisprogram.

DBan (Dariks Boot and Nuke)

Darik’s Boot and Nuke – DBAN

Detta är förmodligen det mest populära programmet och är i grunden en fristående startskiva. Skapa en startbar CD med CDBurnerXP eller vilket bränningsprogram du vill och starta till CD:n när du uppmanas efter att ha startat om din dator.

torka hårddisken

Du kan välja mellan olika avtorkningsmetoder inklusive Gutmann Wipe, Department of Defense Short and Medium och andra. Jag har använt det här programmet flera gånger och har upptäckt att det gör ett utmärkt jobb med att radera data på många olika typer av hårddiskar. Om DBan av någon anledning inte fungerar för dig kan du prova de andra programmen som nämns nedan.

Döda disk

http://www.killdisk.com/

KillDisk finns i två smaker: Gratis och Professionell. Den professionella versionen är definitivt bättre än DBan när det gäller alternativ, men det är inte värt att betala ut $40 eller $50. Gratisversionen har bara ett sätt att radera data på en hårddisk (radering med engångsnollor), men det är fortfarande tillräckligt bra för en anständig hårddisktorkning. Definitivt är DBan bättre eftersom du kan använda DoD 5220.22-M-protokollet.

Om du köper programmet har du en fantastisk uppsättning med 17 val för att radera dina data:

radera hårddisken

Du kan använda programmet direkt från Windows, via DOS eller använda startbara media så att du kan torka vilken disk som helst oavsett om den körde Windows, Linux, OS X, etc. Om du behöver radera ett stort antal diskar kan det vara värt den ekonomiska investeringen, annars är du bra med gratisversionen.

Disktorkning

http://www.diskwipe.org/

Ett annat bra gratisprogram är Disk Wipe. Den enda nackdelen är att det är en Windows-app, så du måste köra den från ett redan existerande operativsystem, medan de andra två som nämns ovan kan startas upp till att använda en CD eller diskett. Och eftersom det är en Windows-app kan den egentligen bara radera hårddiskar som är Windows-formaterade (NTFS, FAT32, FAT, etc).

Men om det inte är ett problem för dig, då är programmet fantastiskt! Den är bärbar och kräver ingen installation, så du kan bära runt den på ett USB-minne eller bara maila den till dig själv. Den kan torka av hårddiskar, minnesstickor, SD-kort etc.

disktorkning

Den stöder också avancerade algoritmer som DoD 5220-22.M, US Army och Peter Guttman.

Suddgummi

Home

Ett annat program som liknar Disk Wipe är Eraser. Programvaran är öppen källkod och uppdateras rutinmässigt. Den senaste versionen stöder Windows 7 och Windows Server 2008. Återigen är nackdelen att den bara stöder Windows-operativsystemet och bara kan radera data på enheter som stöder Windows.

suddgummi

Eraser stöder inte lika många avancerade algoritmer som de andra programmen som nämns ovan och är därför inte det bästa alternativet om du verkligen behöver radera din hårddisk på ett säkert sätt. Det är ett gratis alternativ och gör jobbet, men det finns större risker att använda det här programmet.

Hårddisk lågnivåformateringsverktyg

http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

Detta program är gratis, men har ett hastighetstak på det, som är runt 180 GB per timme. Om du spenderar hela $3 kan du få programmet utan något hastighetstak. Den stöder SATA, IDE, SCSI, SAS, USB och Firewire-enheter, vilket är trevligt.

lågnivåformat

Återigen, som de två sistnämnda, stöder den bara Windows-operativsystemet, så om du har en hårddisk från ett annat operativsystem måste du ansluta den till den Windows-dator du använder.

Sammantaget är dina bästa alternativ DBan och KillDisk för att verkligen få nästan vilken hårddisk som helst raderad med högsta säkerhetsnivå. Om de inte fungerar för dig eller kostnaderna är för mycket kan du prova något av de tre andra programmen som nämns.

Finns det något program som du använder för att torka data säkert? Om så är fallet, skriv en kommentar här och låt oss veta. Njut av!