5 goda skäl att avstå från Windows för Linux

Linux(Linux). Du måste ha hört talas om detta alternativ Windows men hur mycket vet du? linux har fått rykte om sig att vara en mycket teknisk produkt och överlåts bäst till den mest datorentusiasten.

Det du kanske inte vet är det linux eller så jobbar en av hans nära släktingar på nästan allt vi använder. Din favoritwebbplats körs förmodligen på en server linux. android(Android)? Det Linux kärna(Linux).

Däremot på persondatormarknaden linux i sina olika inkarnationer rör sig mycket långsamt in i PC-utrymmet. För bara några år sedan kanske du har argumenterat för det linux för den genomsnittliga konsumenten var helt enkelt inte redo, men saker och ting har förändrats.

I dag linux kan konkurrera med det bästa den har att erbjuda Microsoft , och det finns minst fem skäl att byta. Förutom de fem nedan, linux körs på färre maskiner och innehåller därför färre virus och skadlig programvara (färre virus och skadlig programvara) än Windows.

Det är vänligare än någonsin

Det är skillnad på något svårt och bara svårt. Många uppgifter i linux som användare tycker är komplicerat, använd bara en annan konvention än Windows . Det verkar bara svårare eftersom du måste avlära dig några välbekanta vanor.

Under tiden i det förflutna linux passar verkligen mer för personer som gillar att fiffla med kommandoraden och skriva kod än för dem som föredrar att trycka på knappar. Dessa dagar om du använder något som ubuntu linux kommer du aldrig behöva röra kommandoraden under normal användning.

När du väl vet var knapparna finns är allt du behöver göra att klicka på dem! Skönheten i något liknande ubuntu är att du fortfarande kan göra alla dessa kraftanvändare, men du behöver inte göra det som en normal del av att använda din dator.

I moderna skrivbord linux det finns också många användbarhetsförbättringar. Ett bra exempel är virtuell(Virtuella) stationära datorer, som, som du kommer att se, Windows 10 nu glatt har kopierat. Det bästa är att du kan anpassa ditt föredragna skal linux , om du vill. Allt är inte så enkelt med ett proprietärt operativsystem.

Spelare är nu välkomna

Om allt du gör är kreativt eller kontorsarbete, gå till linux ganska enkelt. Du kommer att kunna göra allt på samma sätt som användaren Windows . Det stora undantaget från detta har alltid varit spel.

PC-spel är en dynamisk industri och gemenskap, men stöd linux från spelutvecklarnas sida på området har varit svag. Tidigare spelare som bytte till linux , det fanns inget att spela. Ännu värre, stödet för grafikdrivrutiner var ganska svagt jämfört med Nvidia och AMD .

Det är allt i det förflutna nu. Ånga är förmodligen det bästa exemplet av flera anledningar. för det första(Först) , det finns en inbyggd klient Steam för Linux. (Linux Steam) I det omfattande spelbiblioteket Ånga det finns ett betydande antal inhemska spel för linux som du kan köpa och njuta av.

Det mest fantastiska är att du också kan spela vissa spel Windows Ånga på linux ! Allt detta tack vare en specialversion VIN inbyggd i betaversionen Ånga känd som Steam Play . Windows-spel läggs till vitlista officiellt testade spel som fungerar felfritt.

Det finns mindre än 40 spel på listan nu, men det växer hela tiden. Du behöver dock inte vänta, du kan prova vilket spel som helst Windows , och många av dem kommer att fungera perfekt. Bara ventil kommer inte att göra det officiellt förrän de testar det och fixar alla buggar.

Det här är bara två exempel på hur spel blir fristående, med fler och fler utvecklare som släpper versioner av sina spel för linux tack vare sådana API(API) gillar Vulcanus som stöder många plattformar.

Du behöver inte ge upp appar Windows(Windows Apps)

Visar sig, VIN lämpar sig inte bara för videospel. Du kan också använda den för att starta andra applikationer Windows som inte har versioner för linux . Detta blir mindre och mindre nödvändigt eftersom många applikationer flyttar till molnet.

Det betyder att om du har en modern webbläsare kan du använda dem. Detta lämnar användare linux många alternativ. Eller starta applikationer för Windows med ett översättningslager som VIN eller kör versionen för linux om det finns, använd antingen en molnapp eller hitta ett alternativ med öppen källkod. källkod.(Källa)

Det är öppen källkod!

Ja, det vet alla linux är ett operativsystem med öppen källkod källkod(Källa) , men varför ska du hoppa över det? Det finns en hel del anledningar, men det finns några som är särskilt relevanta för vanliga användare.

Innan(För det första) allt, du behöver inte betala en cent för att ladda ner och installera linux till din dator. Det betyder att du kan spendera pengar på bättre datorhårdvara eller bara skaffa en dator för mindre pengar. Detta är mycket viktigt för skoldatorer, kontorsmaskiner för ditt företag, eller till och med bara för HTPC som du vill köpa.

Den andra anledningen till att detta är viktigt är att koden med öppen källa(Öppen källkod) koden är transparent. Hela communityn kan granska vilken kod som går in i operativsystemet, vilket betyder att det är omöjligt att bädda in linux allt som spionerar på användaren eller samlar in information om honom. Windows 10 är ökänt för att samla in telemetri och annan användardata. Det är inte något som alla är bekväma med.

avgörande steg

Den goda nyheten är att du inte behöver torka hela datorn för att testa den. linux på egen hand. du kan använda Live CD för att testa operativsystemet innan du installerar det. Du kan också köra den på virtuell maskin (virtuell maskin) på Windows för att se om det är rätt för dig.

Även om du installerar linux till din dator kan du fortfarande dubbelstarta med Windows om du verkligen vill ha det bästa av två världar. Valet är verkligen ditt. Att komma igång med linux , se till att kolla in mina Linux-kommandon som alla nybörjare borde känna till artikeln. Njut av!

linux. Du har förutsägbart hört talas om detta alternativ till Windows, men hur mycket vet du egentligen? Linux har utvecklat ett rykte om sig att vara mycket tekniskt och det är bäst att lämna åt de nördigaste datorentusiaster.

Vad du kanske inte vet är att Linux eller en av dess nära kusiner kör nästan allt vi använder. Din favoritwebbplats körs förmodligen på en Linux-server. Android? Det är Linux-kärnan där.

På marknaden för persondatorer har dock Linux i sina olika inkarnationer bara tagit framsteg i PC-utrymmet mycket långsamt. För bara några år sedan kanske du hade argumenterat att Linux för den genomsnittliga konsumenten helt enkelt inte var redo, men saker och ting har förändrats.

Idag kan Linux stå tå till tå med det bästa som Microsoft har att erbjuda och det finns minst fem skäl att göra bytet. Utöver de fem nedan, körs Linux på färre maskiner och slutar därför med färre virus och skadlig kod jämfört med Windows.

Det är vänligare än någonsin

Det är skillnad på att något är svårt och att bara vara svårt. Många av uppgifterna i Linux som användarna säger är svåra, använd bara en annan konvention än Windows. Det känns bara svårare eftersom du måste avlära dig några vanor som är bekanta.

Med det sagt, tidigare har Linux verkligen sörjt mer för människor som älskar att röra på kommandoraden och skriva kod än de som föredrar att hålla sig till att klicka på knappar. Dessa dagar, om du använder något liknande ubuntu linuxbehöver du aldrig röra kommandoraden under allmän användning.

När du har lärt dig var knapparna finns behöver du bara klicka på dem! Det fina med något som Ubuntu är att du fortfarande kan göra alla dessa avancerade användare, men du behöver inte göra det som en normal del av att använda din dator.

Det finns också massor av användbarhetsförbättringar i modern desktop Linux. Virtuella skrivbord är ett bra exempel, som du hittar Windows 10 har nu glatt kopierat. Det bästa är att du kan anpassa ditt föredragna Linux-skal om du vill. Inte så enkelt med ett proprietärt operativsystem.

Spelare är nu välkomna

Om allt du gör är kreativt eller kontorsarbete, då är det ganska enkelt att byta till Linux. Du kommer att kunna göra samma saker som en Windows-användare kan. Det stora undantaget från detta har alltid varit spel.

PC-spel är en levande industri och gemenskap, men stödet för Linux från spelutvecklare har varit tunt. Tidigare hade spelare som bytte till Linux inte mycket att spela. Ännu värre, stödet för grafikdrivrutiner var ganska svagt från sådana som Nvidia och AMD.

Det är allt i det förflutna nu. Steam är förmodligen det bästa exemplet av flera anledningar. Först och främst finns det en inbyggd Linux Steam-klient. Det stora biblioteket med Steam-spel har ett stort antal inbyggda Linux-spel att köpa och njuta av.

Det verkligen fantastiska är att du också kan spela några Steam-spel på Linux! Allt tack vare en specialversion av VIN som är inbyggd i betaversionen av Steam känd som Steam Play. Windows-spel läggs till i en vitlista av officiellt testade spel som fungerar felfritt.

Just nu finns det färre än 40 spel på listan, men det växer hela tiden. Du behöver dock inte vänta, du kan prova vilket Windows-spel som helst och många av dem kommer att fungera perfekt. Det är bara det att Valve inte kommer att göra det officiellt förrän de testar det och fixar eventuella buggar.

Det här är bara två exempel på spel som kommer till sin rätt med fler och fler utvecklare som släpper Linux-versioner av sina spel tack vare API:er som Vulcan, som stöder många plattformar.

Du behöver inte lämna Windows-appar bakom dig

Det visar sig att WINE är bra för mycket mer än bara tv-spel. Du kan också använda den för att köra andra Windows-program som inte har Linux-versioner. Detta blir dock mindre och mindre nödvändigt eftersom många applikationer flyttar in i molnet.

Det betyder att så länge du har en modern webbläsare kan du använda dem. Det lämnar Linux-användare med massor av alternativ. Antingen kör Windows-appar med ett översättningslager som WINE, kör Linux-versionen om det finns en, använd en molnapplikation eller hitta ett alternativ med öppen källkod

Det är öppen källkod!

Ja, alla vet att Linux är ett operativsystem med öppen källkod, men varför skulle du vilja byta på grund av det? Det finns en hel del anledningar, men det finns några som är särskilt relevanta för genomsnittliga användare.

Först och främst behöver du inte betala en cent för att ladda ner och installera Linux på din dator. Vilket innebär att du kan spendera pengar på bättre datorhårdvara eller helt enkelt lägga vantarna på en dator för mindre. Det är en stor sak för utbildningsdatorer, kontorsmaskiner för ditt företag eller till och med bara den HTPC du har tänkt köpa.

Den andra anledningen till att detta är viktigt är att öppen källkod är transparent. Hela communityn kan granska vilken kod som går in i operativsystemet, vilket innebär att det inte är möjligt att bygga in något i Linux som spionerar på användaren eller samlar in information om dem. Windows 10 är ökänt för att samla in telemetri och annan användardata. Det är inte något alla är bekväma med.

Att ta steget

Den goda nyheten är att du inte behöver torka hela din dator för att prova Linux själv. Du kan använda en Live CD för att testa operativsystemet innan du installerar det. Du kan också köra den i en virtuell maskin på Windows för att se om det är rätt för dig.

Även om du installerar Linux på din maskin, kan du fortfarande dubbelstarta den med Windows, om du verkligen vill ha det bästa av två världar. Valet är verkligen upp till dig. För att komma igång med Linux, se till att du kollar in min artikel om Linux-kommandon som alla nybörjare borde känna till. Njut av!