5 funktioner där Microsoft Bing Search överträffar Google

Du har säkert hört det här tusen gånger redan, men låt mig säga det igen: Google är den populäraste sökmotorn i världen. Det råder ingen tvekan om detta. Snarare behöver du inte att jag berättar hur mycket Google viktigt att tillfredsställa din nyfikenhetstörst. Oavsett om det är ett nyhetsevenemang, ett sportreportage eller skvaller om dina inte så favoritkändisar, Google är inget annat än en inkörsport till att hitta allt du behöver i Internet(Internet) i en handvändning.

Sökfunktioner(Sök) Bing som markerar det

Till sist , Google inte den enda sökmotorn. Det finns Microsoft Bing , DuckDuckGo , Yandex(Yandex) och många andra. Faktum är att du kan läsa den här intressanta artikeln om sökmotorer att överväga om du vill använda Google längre (sökmotorer att överväga om du inte längre vill använda Google) .

Snacka om alternativ Google Sök, (Google Sök)Microsoft Bing ganska nära att vara det perfekta alternativet att söka Google och naturligtvis av olika anledningar. Med tillräcklig förståelse för hur Google och Microsoft Bing Jag kan äntligen säga en sak. Även om jämförelsen Google Med Microsoft Bing som en jämförelse äpplen(Äpplen) med apelsiner(Apelsiner), det finns vissa områden där Microsoft Bing fungerar mycket bättre än Google . Låt oss ta en titt:

1. Sök captcha

Sök(Bing-ing) sökmotorresultat Microsoft, du kommer aldrig att stöta på en captcha-vägg, vilket är ett vanligt problem för (Microsoft)Google Sök(Google Sök). Detta är en av anledningarna till att vissa människor nu föredrar Microsoft. Bing (Microsoft Bing)Google . Om du är en tvångsmässig sökmotoranvändare bör du vara extra försiktig med hur ofta du söker hjälp hos Google . Anledningen är enkel: Google vill inte underhålla bots i sin sökmotor. Alltså om Google upptäcker en onormal mängd trafik som kommer från en enda IP-adress, kan plattformen tro att det är en bot.

Du måste ha upplevt hur frustrerande det är att ständigt bevisa Google att du inte är en bot. Precis här Microsoft Bing sparar tid för användare och välkomnar dina överdrivna sökningar med öppna armar. Vill inte(inte) försöka?

2. Rulla bildsökning

Bing bildsökning

Ett annat område där Bing mer organiserad än Google är bildsökningsrullningen. Ursprungligen Bing(Bing) introducerade horisontell bildrullning, vilket Google redan reproducerat i bildsökning(Bildsökning). Men det finns flera skillnader. Horisontella Google-bilder(Google) öppnas i ett sidofält som tar upp nästan halva skärmen, så att användarna bara kan se fem eller sex av dessa bilder utan att rulla neråt. Värsta delen med Googlebildsökning är att när du klickar på en bild leder den dig först till värdens webbplats. Du måste sedan scrolla nedåt manuellt för att spåra var bilden är. Detta motverkar tydligt syftet med att förhandsgranska bilder.

Å andra sidan, med Bing att hitta bra bilder kräver mycket mindre ansträngning. Bing horisontell rullningslist(Bing) tar upp hela skärmen, vilket är mer som ett bildspel. Du kan snabbt återgå till miniatyrvyn genom att klicka på stängningsknappen högst upp. Så fort du klickar på bilden kommer du omedelbart att se bilden i full storlek i en separat flik, och kommer inte att tvingas besöka hemsidan först, till skillnad från Google .

Läsa(Läs) : Bing vs. Google(Bing vs. Google) .

3. Avancerad videosökning

Bing videosökning

Har du någonsin försökt söka efter videor med Bing ? Det är dags att prova. Ärligt(Ärligt talat) blev jag förvånad över hur den designades Bing som en videosökplattform. Alla videosökresultat är organiserade med snygga miniatyrer som du kan bläddra igenom genom att klicka på de förinställda stoppen under varje bild. För att se samma antal videor med Google Video Search måste du bläddra mycket mer. Berättelsen slutar dock inte där.

Du kan spela upp videor direkt Bing i helskärmsläge utan att besöka Youtube , Facebook eller webbplatsen som är värd för just den videon.
När det kommer till videosökning Google , detta är ett allvarligt hinder. Till skillnad från Bing , Google kommer alltid att guida dig till Youtube eller andra webbplatser för att titta på videor. Bing video(Bing) ger också utmärkta videosökresultat Google . Det är minst lika bra som Youtube när det gäller algoritmiska förslag.
När du börjar använda Bing för att söka efter videor behöver du inte ens gå till Youtube.(såvida du inte vill läsa kommentarerna förstås).

Läsa(Läs). Hur man använder Microsoft Rewards och Ge med Bing(Hur man använder Microsoft Rewards och Ge med Bing) .

4. Bokmärk dina sökningar Bing

Bing my saves

Möjlighet att lägga till sökningar till bokmärken i Bing är en helt ny upplevelse som få människor känner till. Bing(Bing) visar tydligt alternativet ” Min(My Saves) save” som låter dig spara alla sökresultat på ett ställe. När du har sparat dina intressen kommer du att stöta på sökförslag för dina favoritämnen. När du börjar använda ” Mina besparingar » (Mina besparingar)Bing kanske du vill säga adjö till att spara bokmärken eller favoriter.

5. Fler sekretessalternativ

Bing låter dig helt inaktivera intressebaserade annonser i en annan meny för sekretessinställningar. Även om han är väl förknippad med Windows Skype Xbox och Office har du ett tydligt val att inte använda ditt konto Microsoft . Som användare har du också fullständig kontroll över din integritet. Till skillnad från Google , Microsoft använder inte innehållsbaserad inriktning där dina e-postmeddelanden, chattar, filer och andra personliga uppgifter inte spåras för annonser. Dessutom kan du också radera hela din sökhistorik.

Eftersom vi pratar om integritet, glöm inte att läsa vår tidigare artikel om att Bing är mer privat än Google (hur Bing är mer privat än Google).

Du har säkert hört detta tusen gånger redan men låt mig bara säga det en gång till: Google är den mest populära sökmotorn i världen. Det råder ingen tvekan om det. Snarare behöver du inte att jag ska berätta hur viktigt Google är för att uppfylla din hunger efter nyfikenhet. Oavsett om det är en nyhetshändelse, sportbevakning eller skvaller om dina inte så favoritkändisar, är Google inget mindre än en inkörsport till att hitta allt du behöver hitta på Internet på ett ögonblick.

Microsoft Bing vs Google

Bing Search-funktioner som gör att den sticker ut

Google är trots allt inte den enda sökmotorn. Det finns Microsoft Bing, DuckDuckGo, Yandex och många fler. Faktum är att du kan kolla in den här intressanta artikeln om sökmotorer för att överväga om du inte längre vill använda Google.

På tal om Google Search-alternativ så kommer Microsoft Bing ganska nära att vara det perfekta alternativet till Google-sökning och av olika anledningar förstås. Med min ganska goda förståelse för både Google och Microsoft Bing kan jag äntligen säga en sak. Även om att jämföra Google med Microsoft Bing är som att jämföra äpplen med apelsiner, finns det vissa områden där Microsoft Bing gör mycket bättre än Google. Låt oss ta en titt:

1.Sökmotor captcha

Medan du söker efter resultat med Microsofts sökmotor kommer du aldrig att stöta på en captcha-vägg, vilket är ett vanligt problem med Google Sök. Detta är en av anledningarna till att vissa människor nu föredrar Microsoft Bing framför Google. Om du är en tvångsmässig sökmotoranvändare bör du vara extra försiktig med hur ofta du ber Google om hjälp. Anledningen är enkel: Google vill inte underhålla bots på sin sökmotor. Så om Google observerar en onormal mängd trafik som kommer från en IP kommer plattformen kanske att anta att det är en bot.

Du måste ha upplevt hur frustrerande det är att fortsätta bevisa för Google att du inte är en bot. Det är här Microsoft Bing sparar användarna tid och välkomnar dina överdrivna sökningar med öppna armar. Vill du inte ge det ett försök?

2. Bildsökningsrullning

Bing bildsökning

Ett annat område där Bing är mer organiserat än Google är rullningsupplevelsen för bildsökning. Bing hade ursprungligen introducerat horisontell bildrullning, något Google redan har replikerat i bildsökning. Men det finns några skillnader. Googles horisontella bilder öppnas i en sidopanel, som upptar nästan halva skärmutrymmet, vilket tillåter användare att förhandsgranska endast fem eller sex av dessa bilder utan att rulla ner ytterligare. Det värsta med Googles bildsökning är när du klickar på en bild, den leder dig först till värdens webbplats. Du måste sedan manuellt scrolla ner för att spåra var bilden är. Detta motverkar helt klart hela syftet med bildförhandsvisningar.

Med Bing å andra sidan tar det mycket mindre ansträngning att söka efter bra bilder. Bings horisontella rullningspanel upptar hela skärmen vilket känns mer som ett bildspel. Du kan snabbt återgå till miniatyrvyn genom att klicka på stängningsknappen överst. När du klickar på en bild kommer du direkt att se en bild i full storlek på en separat flik istället för att tvingas besöka webbplatsen först, till skillnad från Google.

läsa: Bing vs. Google.

3.Avancerad videosökning

Bing videosökning

Har du någonsin försökt söka efter videor med Bing? Det är dags att du ska prova. Ärligt talat blev jag förvånad över hur utvecklad Bing som en videosökplattform ser ut och känns. Alla videosökresultat är organiserade med hjälp av snygga miniatyrer som kan rullas genom att klicka på de förinställda stoppen under varje bild. För att se samma antal videor med Googles videosökning måste du bläddra mycket mer. Berättelsen slutar dock inte där.

Du kan spela Bing-videor direkt i helskärmsläge utan att behöva besöka YouTube, Facebook eller en webbplats som är värd för just den videon.
Nu är det en stor dealbreaker när det kommer till Googles videosökning. Till skillnad från Bing kommer Google alltid att dirigera dig till YouTube eller andra webbplatser för att titta på videorna. Bing-videor ger också överlägsna resultat till Googles videosökning. Det är minst lika bra som YouTube när det gäller algoritmiska förslag.
När du väl börjar använda Bing för att söka efter videor behöver du inte ens besöka YouTube (såvida du inte vill läsa kommentarerna förstås).

läsa: Hur man använder Microsoft Rewards och Ge med Bing.

4. Bokmärk dina Bing-sökfrågor

Bing My Saves

Att kunna bokmärka sökfrågor på Bing är en helt ny upplevelse som inte många känner till. Bing visar tydligt ett alternativ som heter My Saves, som låter dig spara alla sökresultat på ett ställe. När du har sparat dina intressen kommer du att stöta på sökförslag på dina favoritämnen. När du börjar använda Bings “Mina sparade”-alternativ kanske du vill säga adjö till att spara bokmärken eller favoriter.

5.Fler sekretessalternativ

Bing låter dig helt inaktivera intressebaserad reklam från den andra sekretessmenyn. Även om det är väl kopplat till Windows Skype Xbox och office, har du ett tydligt val att inte använda ditt Microsoft-konto. Som användare har du också fullständig kontroll över din integritet. Till skillnad från Google använder Microsoft inte innehållsbaserad inriktning där dina e-postmeddelanden, chattar, filer och andra personliga saker inte spåras för reklam. Dessutom kan du också radera all sökhistorik.

Eftersom vi handlar om integritet, glöm inte att läsa vår tidigare artikel om hur Bing är mer privat än Google.

Relaterade Artiklar

Back to top button