5 bästa webbplatserna för att kontrollera din bildskärms uppdateringsfrekvens

Uppdateringshastigheten för en bildskärm är en av de viktigaste måtten som avgör kvaliteten på en bildskärm. Men hur kontrollerar man monitorns uppdateringsfrekvens?

BaraDet räcker inte att (helt enkelt) läsa etiketten. För att avgöra vad din bildskärms uppdateringsfrekvens är i praktiken måste du använda ett verktyg som testar denna prestanda i realtid. Här är fem av de bästa onlinesajterna för det.

Vad är uppdateringsfrekvens och(Betygsätt) varför testa det?

De visuella effekterna på skärmen skapas genom att flera stillbilder visas i följd. Ju snabbare dessa sekvenser går, desto mer övertygande blir illusionen, vilket gör att videon ser jämnare ut.

Detta är känt som bildrutor per sekund eller FPS . Men bildfrekvensen för videon eller spelet i fråga är inte den enda faktorn för videokvalitet. Monitorn måste också kunna visa så många bilder per sekund.

Det är här uppdateringsfrekvensen kommer in. Lättare(Helt enkelt) sett är uppdateringsfrekvensen för en bildskärm antalet bildrutor den kan visa varje sekund. Ju högre uppdateringsfrekvens, desto högre bildkvalitet. Det är därför du måste testa din skärm och avgöra om dess uppdateringsfrekvens verkligen är tillräckligt bra för dina spel eller videor.

1. TestUFO

Detta är ett av de enklaste testerna och även ett av de mest exakta. Öppna bara sajten och låt den göra sin magi. TestUFO synkroniseras automatiskt med din webbläsare och kontrollerar bildskärmens uppdateringsfrekvens. Resultaten visas i mitten av skärmen.

Det rekommenderas att stänga alla andra program och webbläsarflikar som körs medan testet körs för att minimera eventuella störningar. Om internet är instabilt kommer verktyget att visa en varning längst ner. Vänta(Vänta) tills det visar ett grönt “Klar” för att bekräfta resultaten.

TestUFO erbjuder även andra verktyg för att kontrollera avancerade inställningar för din bildskärm. Du kan till exempel kontrollera bildskärmen för bildöverhoppning, vilket är väldigt praktiskt om du överklockar din bildskärm.

2. Hz display

Enkelt och minimalistiskt, det här testet gör vad det säger: visar din bildskärms uppdateringsfrekvens i hertz(Hertz) (Hz). Testet är anmärkningsvärt för hur snabbt det fungerar, vilket ger dig resultat på några sekunder. Detta är mycket snabbare än de flesta liknande verktyg på marknaden.

Detta är en förbättrad version av ett gammalt verktyg som heter Vsync Tester (som fortfarande kan vara bättre för äldre enheter). Dess noggrannhet är oöverträffad, vilket ger dig en uppdateringshastighet på sex decimaler, vilket är många ligor före konkurrenterna.

Det här verktyget är särskilt användbart när du jämför flera skärmar, eftersom de flesta skärmar visar ungefär samma värden. Den extra precisionen möjliggör en bättre jämförelse.

3. Displaytest

Detta fiffiga lilla verktyg kan testa din skärm och snabbt fastställa dess uppdateringsfrekvens. Även om det bara visar resultat upp till en decimal är värdet i sekunder.

Display Test fungerar i de flesta webbläsare inklusive Apple WebKit och Mozillas Gecko-baserade erbjudanden, förutom förstås Krom. Det har också ett bättre användargränssnitt än de flesta liknande verktyg, vilket gör det lättare att använda och förstå.

Gå bara till webbplatsen och klicka på ” Gå”. (Kör) Testet körs snabbt och resultaten kommer att visas på snabbvalet.

4. Eizo monitor test

Vi har listat detta som nummer fyra, men det är förmodligen det mest omfattande verktyget på listan. Eizo Monitor Test (Eizo Monitor Test) kontrollerar inte bara uppdateringsfrekvensen för din monitor, utan också allt som har med den att göra.

Defekta pixlar, färgavstånd, skärpa, betraktningsvinkel – det här verktyget kontrollerar din bildskärm för alla viktiga tekniska aspekter. Den är också helt anpassningsbar, så att du kan välja vilket test du vill köra, så du kan bara använda uppdateringsfrekvenstestet om du har bråttom.

Dessa funktioner gör att monitorn testar Eizo mycket (Eizo) En användbar tillgång för att diagnostisera monitorproblem. Du bör använda webbplatsen för att kontrollera din bildskärm då och då för att se till att den fungerar korrekt.

5. Bildrutor per sekund

Det här verktyget fungerar lite annorlunda. Istället för att bara visa det numeriska värdet för din uppdateringsfrekvens, visar den faktiskt de olika uppdateringsfrekvenserna i aktion.

När du öppnar Frames-Per-Second möts du av en upprepande animering av två sfäriska objekt som studsar fram och tillbaka över en rörlig bakgrund. Var och en av dessa bilder spelas upp med olika bildhastigheter (fps) , vilket visar hur olika bildhastigheter spelar in.

Du kan ändra dessa siffror efter eget tycke genom att ställa in varje animation till valfritt antal bilder per sekund. Sådana saker som Rörelseoskärpa kan också justeras för att få en exakt uppskattning av hur dessa bildhastigheter ser ut i jämförelse.

Som bästa sidan(Bästa sidan) att kontrollera övervaka uppdateringsfrekvens(Övervaka uppdateringsfrekvens) ?

Om du letar efter högsta möjliga precision och noggrannhet, DisplayHZ är verktyget du behöver. Det ger resultat upp till sex decimaler och är snabbt.

För en mer holistisk bild av din monitor måste du använda monitortestet Eizo. Detta hjälper till att testa din enhet för alla möjliga visuella problem för att säkerställa att den fungerar korrekt.

Oavsett om du kollar in specifikationerna för en gammal bildskärm eller funderar på att uppgradera till en ny, är uppdateringsfrekvens en av de viktigaste specifikationerna att överväga. Och med dessa verktyg kan du bestämma var din skärm är.

Uppdateringshastigheten för en bildskärm är en av de viktigaste måtten för att bestämma kvaliteten på en bildskärm. Men hur kontrollerar du bildskärmens uppdateringsfrekvens?

Det räcker inte att bara läsa en etikett. För att avgöra vilken uppdateringsfrekvens på din bildskärm är i praktiken måste du använda ett verktyg som kontrollerar denna prestanda i realtid. Här är de fem bästa webbsajterna för att göra detta.

Vad är uppdateringsfrekvens och varför behöver du testa det?

Visuella bilder på en skärm skapas genom att visa flera stillbilder i följd. Ju snabbare dessa sekvenser passerar, desto mer övertygande blir illusionen, vilket gör att videon ser jämnare ut.

Detta är känt som frames-per-second, eller FPS. Men bildfrekvensen för videon eller spelet i fråga är inte den enda faktorn för videokvalitet. Monitorn måste också kunna återge så många bilder varje sekund.

Det är här uppdateringsfrekvensen kommer in. Enkelt uttryckt är uppdateringsfrekvensen för en skärm antalet bildrutor den kan visa varje sekund. Ju högre uppdateringsfrekvens, desto bättre bildkvalitet får du. Det är därför du måste testa din skärm och avgöra om dess uppdateringsfrekvens faktiskt räcker för dina spel- eller videobehov.

1. TestUFO

Detta är ett av de enklaste testerna att köra, och även ett av de mest exakta. Öppna bara sajten och låt den göra sin magi. TestUFO kommer automatiskt att synkronisera med din webbläsare och kontrollera bildskärmens uppdateringsfrekvens. Resultaten visas i mitten av skärmen.

Det rekommenderas att stänga alla andra program och webbläsarflikar som körs medan testet körs för att minimera eventuella störningar. Om internet är hackigt kommer verktyget att visa en varning längst ner. Vänta tills det visar ett grönt “Ready” för att bekräfta resultaten.

TestUFO erbjuder också andra verktyg för att testa ytterligare parametrar på din monitor. Du kan till exempel kontrollera bildskärmen för bildöverhoppning, vilket är praktiskt om du överklockar din bildskärm.

2.DisplayHZ

Enkelt och minimalistiskt, det här testet gör vad det säger: visa uppdateringsfrekvensen för din bildskärm i Hertz (Hz). Testet är anmärkningsvärt för hur snabbt det fungerar, vilket ger dig ett resultat på bara några sekunder. Detta är mycket snabbare än de flesta liknande verktyg på marknaden.

Det är en förbättrad version av ett äldre verktyg som heter Vsync Tester (som fortfarande kan vara bättre för äldre enheter). Dess noggrannhet är oöverträffad, vilket ger dig uppdateringsfrekvensen med sex decimaler, vilket är ligor före konkurrenterna.

Det här verktyget är särskilt användbart när du jämför flera skärmar, eftersom de flesta skärmar visar ungefär samma värden. Den extra precisionen möjliggör en bättre jämförelse.

3.Visa test

Detta fiffiga lilla verktyg kan testa din skärm och snabbt fastställa dess uppdateringsfrekvens. Även om det visar resultat endast med en enda decimal, bestäms värdet i sekunder.

Display Test fungerar på de flesta webbläsare inklusive Apple WebKit och Mozillas Gecko-baserade erbjudanden, förutom Chrome, förstås. Det har också ett bättre användargränssnitt än de flesta sådana verktyg, vilket gör det enkelt att använda och förstå.

Gå bara till webbplatsen och tryck på knapp. Testet kommer att utföras snabbt och visar resultaten på ett kortnummer.

4.Eizo Monitor Test

Vi har listat detta på nummer fyra, men det här är förmodligen det mest omfattande verktyget på listan. Eizo Monitor Test testar inte bara uppdateringsfrekvensen på din monitor, utan allt om den.

Defekta pixlar, färgavstånd, skärpa, betraktningsvinkel – detta verktyg testar din bildskärm på alla viktiga tekniska aspekter. Den är också helt anpassningsbar, så att du kan välja vilket av testerna som ska köras, så att du bara kan använda uppdateringsfrekvenstestet om du har bråttom.

Dessa funktioner gör Eizo-monitortestet till en mycket användbar tillgång för att diagnostisera monitorproblem. Du bör använda webbplatsen för att kontrollera din bildskärm då och då för att säkerställa att den fungerar korrekt.

5. Bildrutor per sekund

Det här verktyget fungerar lite annorlunda. Istället för att bara visa det numeriska värdet för din uppdateringsfrekvens, visar den faktiskt olika uppdateringsfrekvenser i aktion.

När du öppnar Frames-Per-Second möts du av en upprepande animering av två sfäriska objekt som studsar fram och tillbaka över en rörlig bakgrund. Var och en av dessa bilder körs på olika fps, vilket visar hur olika bildhastigheter visas i aktion.

Du kan modifiera dessa siffror efter eget tycke och ställa in varje animation på vilken fps du vill. Saker som Motion Blur kan också ställas in för att få en exakt mätning av hur dessa bildhastigheter ser ut i jämförelse.

Vilken är den bästa sidan för att testa din bildskärms uppdateringsfrekvens?

Om du letar efter bästa möjliga precision och noggrannhet är DisplayHZ verktyget du letar efter. Det ger resultat upp till sex decimaler och fungerar snabbt.

För en mer holistisk titt på din bildskärm måste du använda Eizo-monitortestet. Det kommer att hjälpa till att testa din enhet för alla möjliga visuella problem och se till att den fungerar korrekt.

Oavsett om du kontrollerar specifikationerna för en gammal bildskärm eller funderar på att uppgradera till en ny, är uppdateringsfrekvensen en av kärnfunktionerna att överväga. Och med dessa verktyg kan du bestämma var din skärm står.