5 bästa gratis onlineflödesschemaverktyg

Flödesscheman är en visuell representation ordning eller steg(order eller steg) i ett arbetsflöde, process eller org-diagram(organisationsschema) . Du kan skapa ett flödesschema med hjälp av former i Microsoft Word eller andra program, men det kan ta lång tid. Uppkopplad verktyg(verktyg för att skapa flödesscheman) för att skapa flödesscheman gör att du enkelt kan skapa ett flödesschema. Dessa verktyg kostar mycket mindre än en whiteboard och är bra för affärskreativitet och brainstorming(företagskreativitet och brainstorming).

De bästa gratis onlineflödesschemaverktygen(Bästa gratis verktyg för skapande av flödesscheman online)

Vill du bygga Nätverks diagram(Nätverks diagram), mental karta(mind map) eller skapa planlösning(planlösning), ett flödesschema hjälper dig att visualisera dina idéer snabbt och visuellt. Här är vårt toppval av de bästa gratis onlineflödesschematillverkarna du kan använda.

Lucidchart(Lucidchart)(Lucidchart)

Lucidchart är en populär online Bilaga(applikation för att skapa flödesscheman) för att skapa flödesscheman som är lätta att navigera och som kan användas i operativsystem Windows , Mac och linux .

Den smarta kartappen integreras enkelt med nästan alla populära plattformar, inklusive Slak , Microsoft Teams , Google Drive , Jive och andra. Du kan också använda Lucidchart med ditt team eftersom det gör fjärrsamarbete enklare.

Du kan välja mellan hundratals mallalternativ, inklusive allt från flödesscheman och organisationsdiagram till wireframes, tankekartor och allt däremellan.

Du behöver inte vara en professionell designer för att använda Lucidchart , men du måste lära dig det lite för att vänja dig vid det. Förutom, Lucidchart erbjuder offlineåtkomst så att du kan fortsätta arbeta med dina flödesscheman när som helst Internet anslutning(internetanslutning) fungerar inte.

Den kostnadsfria planen begränsar dig till tre aktiva dokument åt gången. Om du vill skapa fler kan du betala för individuella alternativ eller lagalternativ.

Skapad(Creately)(Creately)

Creately är en onlinedesigner blockera(flowchart maker) – diagram som du kan använda på din dator eller mobila enhet. Programvaran erbjuder ett brett utbud av mallar för att skapa flödesscheman samt andra diagram som t.ex Gantt-diagram(Gantt), organisationsdiagram, infografik, wireframes och kartor.

Dessutom låter verktyget dig samarbeta med andra användare asynkront och i realtid genom videomeddelanden, strömmande diskussioner och projektanteckningsfunktionen.

Den kostnadsfria planen begränsar dig till tre dokument som sparas i molnet, så att du kan komma åt ditt arbete var som helst. enheter, var som helst(enhet var du än är).

Creately integrerar också med Slak , Google Drive , OneDrive , Sammanflöde och Zapier för bekvämt fildelning(fildelning) .

SmartDraw

SmartDraw gör det enkelt att skapa vilken typ som helst diagram eller block(diagram eller flödesschema) – ett diagram som representerar en process. Du kan börja med att välja mönsterblock(flödesdiagrammall) -diagram och lägg sedan till steg med några få klick.

Skapare blockera(Flödesschematillverkare) -Diagram justerar och ordnar automatiskt alla element så att du inte behöver oroa dig för att ordna om, återansluta eller formatera steg.

Förutom, SmartDraw Integreras med dina favoritverktyg – Ord , Google Dokument , excel och PowerPoint eller andra Google Workspace-appar(Google Workspace-appar) . På så sätt kan du samarbeta med andra och göra flödesschemadelning enklare.

Du kan spara ditt flödesschema i gruppens offentliga mappar, eller få en länk för att dela ditt diagram med någon som inte har SmartDraw .

Zen flödesschema(Zen Flödesschema)(Zen Flödesschema)

Zen flödesschema är en enkel och lättanvänd online verktyg(verktyg för att skapa flödesscheman) för att skapa flödesscheman, processdiagram, organisationsdiagram, webbplatskartor och mer.

Verktyget har en minimal och intuitiv användargränssnitt(användargränssnitt) som låter dig skapa diagram och flödesscheman.

Att skapa flödesscheman görs med ett klick. Bara(Bara) rita block som representerar huvudstegen i ditt flödesschema, ange detaljer och anpassa diagrammet med olika nodfärger, texter och linjer.

Du kan också enkelt dela ditt arbete med andra med hjälp av exportera(Export) och publikationer. Du kan publicera det som ett livedokument så att dina ändringar uppdateras automatiskt, eller så kan du ladda ner flödesschemat som PNG-fil(PNG-fil) för mer bekväm fildelning(fildelning) .

Visme(Visme)(Visme)

Om du behöver skapa professionella flödesscheman är det värt att överväga Visme.

Online konstruktör flödesschemat har ett intuitivt gränssnitt och (flödesschema skapare)mallbibliotek(mallbibliotek) med flödesscheman med tusentals mallar att välja mellan. Du kan också göra din egen från grunden.

Visme perfekt för nybörjare och professionella användare som letar efter ett enklare och snabbare sätt att skapa flödesscheman och annat visuellt innehåll. Du får också samarbetsfunktioner, som de andra flödesschemaverktygen på den här listan, som gör det enkelt att skapa innehåll med ditt team.

Och om du behöver hålla fast vid varumärket när du skapar flödesscheman, Visme gör det enkelt att applicera dina varumärkesfärger och tillgångar. Du har även möjlighet att importera eller spara projekt till molnlagringstjänster som t.ex Google Drive , Dropbox och OneDrive .

Skapa attraktiva flödesscheman(Skapa iögonfallande flödesscheman)

Flödesscheman förvandlar komplexa och långa arbetsflöden till tydliga och enkla instruktioner. Om du har letat efter ett enklare sätt att skapa flödesscheman är dessa gratis uppkopplad(online flödesschema skapare) verktyg för att skapa flödesscheman hjälper dig att enkelt skapa professionella flödesscheman.

Behöver du mer inspiration? Kolla in våra flödesschematutorials på PowerPoint och de bästa gratisalternativen Microsoft Visio .

Vad är din favorit verktyg för att skapa block(verktyg för att skapa flödesschema) -scheman ? Säga(Berätta) om det i kommentarsfältet.

Flödesscheman är visuella representationer av ordningen eller stegen i ett arbetsflöde, en process eller ett organisationsschema. Du kan skapa ett flödesschema med hjälp av former i Microsoft Word eller andra program, men det kan vara tidskrävande. Ett onlineverktyg för att skapa flödesscheman gör det enkelt och enkelt att skapa ett flödesschema. Dessa verktyg kostar mycket mindre än en whiteboardtavla och är utmärkta för affärskreativitet och brainstorming.

Bästa gratis verktyg för skapande av flödesscheman online

Oavsett om du vill bygga ett nätverksdiagram, en tankekarta eller skapa en planlösning, kan ett flödesschema hjälpa dig att få fram dina idéer snabbt och visuellt. Här är våra toppval för de bästa gratis onlineflödesschematillverkarna du kan använda.

Lucidchart

Lucidchart är en populär applikation för att skapa flödesscheman online som är enkel att navigera och kan användas på Windows, Mac och Linux operativsystem.

Den intelligenta diagramapplikationen integreras sömlöst med nästan alla populära plattformar inklusive Slack, Microsoft Teams, Google Drive, Jive och mer. Dessutom kan du använda Lucidchart med ditt team eftersom det möjliggör enkelt fjärrsamarbete.

Du kan välja mellan hundratals mallalternativ inklusive allt från flödesscheman och organisationsscheman till wireframes, tankekartor och allt däremellan.

Du behöver inte vara proffsdesigner för att använda Lucidchart, men du behöver utforska det lite för att bli bekväm med att använda det. Dessutom erbjuder Lucidchart offlineåtkomst så att du kan fortsätta arbeta med dina flödesscheman när din internetanslutning är nere.

Den kostnadsfria planen begränsar dig till tre aktiva dokument åt gången. Om du vill skapa fler kan du betala för individuella alternativ eller lagalternativ.

Skapande

Creately är ett onlineflödesschema som du kan använda på din stationära eller mobila enhet. Programvaran erbjuder ett brett utbud av mallar för att skapa flödesscheman tillsammans med andra diagram som Gantt-diagram, organisationsdiagram, infografik, wireframes och kartor.

Dessutom låter verktyget dig samarbeta asynkront och i realtid med andra användare tack vare videomeddelanden, trådade diskussioner och projektanteckningsfunktionen.

Den kostnadsfria planen begränsar dig till tre dokument, som sparas i molnet så att du kan komma åt ditt arbete från vilken enhet du än är.

Creately integreras även med Slack, Google Drive, OneDrive, Confluence och Zapier för enkel fildelning.

SmartDraw

SmartDraw gör det enkelt för dig att skapa vilken typ av diagram eller flödesschema som helst som representerar en process. Du kan börja med att välja en flödesschemamall och sedan lägga till steg med några få klick.

Flödesschematillverkaren justerar och ordnar automatiskt alla element, så att du inte behöver oroa dig för att ordna om, återansluta eller formatera steg.

SmartDraw integreras dessutom med dina favoritverktyg – Word, Google Docs, Excel och PowerPoint eller andra Google Workspace-appar. På så sätt kan du samarbeta med andra och göra det lättare att dela flödesdiagram med dem.

Du kan spara ditt flödesschema i delade teammappar eller få en länk för att dela ditt diagram med någon som inte har SmartDraw.

Zen flödesschema

Zen Flowchart är ett enkelt, lättanvänt verktyg för att skapa flödesscheman online för att skapa flödesscheman, processdiagram, organisationsdiagram, webbplatskartor och mer.

Verktyget har ett minimalt och intuitivt användargränssnitt som gör det förtjusande att skapa diagram och flödesscheman.

Att skapa flödesscheman är bara några klick bort. Rita bara blocken som representerar huvudstegen i ditt flödesschema, knappa in detaljerna och anpassa diagrammet med olika nodfärger, texter och linjer.

Dessutom kan du enkelt dela ditt arbete med andra med hjälp av funktionen Exportera och publicera. Du kan publicera det som ett livedokument så att dina ändringar uppdateras automatiskt, eller ladda ner flödesschemat som en PNG-fil för enklare fildelning.

Visme

Om du behöver skapa professionella flödesscheman är Visme värt att överväga.

Skaparen av onlineflödesscheman har ett intuitivt gränssnitt och ett flödesdiagrammallbibliotek med tusentals mallar du kan välja mellan. Du kan också göra din egen från grunden.

Visme är perfekt för nybörjare och professionella användare som letar efter ett enklare och snabbare sätt att skapa flödesscheman och annat visuellt innehåll. Du får också samarbetsfunktioner som med andra flödesschemaverktyg på den här listan, som gör det lättare att skapa innehåll med ditt team.

Och om du behöver behålla varumärket när du skapar dina flödesscheman, låter Visme dig enkelt tillämpa dina varumärkesfärger och tillgångar. Du har också möjlighet att importera från eller spara projekt till molnlagringstjänster som Google Drive, Dropbox och OneDrive.

Bygg iögonfallande flödesscheman

Flödesscheman förvandlar komplexa och långa arbetsflöden till begripliga, lätta att följa instruktioner. Om du har letat efter ett enklare sätt att skapa flödesscheman, kommer dessa gratis onlineverktyg för att skapa flödesscheman hjälpa dig att enkelt skapa professionella diagram.

Behöver du mer inspiration? Kolla in våra guider om hur du gör flödesscheman i PowerPoint och de bästa gratisalternativen till Microsoft Visio.

Vilket är ditt favoritverktyg för att skapa flödesscheman? Berätta om det i kommentarsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button