5 bästa Android-speltelefoner värda att köpa 2021

Mobilspel har blivit den vanligaste spelformen. Även om du inte har en konsol, speldator eller spelhanddator har du antagligen ägnat din tid åt att spela mobilspel.

Om du menar allvar med mobilspel och vill tävla eller fokusera på avancerade grafikintensiva spel, kanske du är intresserad av att veta vilka speltelefoner Android är värt att köpa.(Android)

Varför köpa en speltelefon?

Den främsta anledningen till att köpa en speltelefon är värmehantering. Alla moderna smartphones fungerar bra i korta skurar, men efter några minuters konstant belastning saktar de ner avsevärt.

Speltelefoner har både de tekniska specifikationerna och det kylsystem som behövs för att säkerställa stabil drift under långa spelsessioner. Dessa telefoner kan offra funktioner som kamerakvalitet eller tunnhet för att ge den bästa spelupplevelsen.

De kan också ha speciella mjukvaru- och hårdvarufunktioner, såsom fysiska axelknappar med möjlighet att mappa kontroller på skärmen till en fysisk kontroller.

varumärke Asus ROG ( republik av Spelare ) är väl respekterad i PC-spelgemenskapen. Därför är det inte förvånande att Som oss beslutade att utvidga det till det växande segmentet av mobilspel. Detta ROG Phone 5 är flaggskeppsmodellen som inkluderar den senaste Snapdragon 888-chipset, 16GB random access minne(RAM) och fantastisk skärm Samsung 144Hz AMOLED med snabb 1ms svarstid.

Den har speloptimerad batteriprestanda och förbättrad intern kylning. Däremot kan du använda AeroActive Cooler 5 både för att förbättra kylningsprestanda och för att lägga till fysiska knappar på baksidan av telefonen. Medan du är inne ROG Phone 5 saknar fysiska triggers har den “AirTriggers” som är beröringspunkter på telefonens kanter som gör samma jobb. De kan mappas till kontroller på skärmen med hjälp av programvaran spelgeni . Mycket användbart för skyttar!

ROG Phone 3 som namnet antyder, är den billigare brodern ROG Phone 5 . Den största minskningen sker i huvudutrustningen. Istället för Snapdragon 888 Du får Snapdragon 865 Plus . Men 865:an förlorar knappast när det gäller prestanda, och vi tror att de flesta spelare sannolikt inte kommer att märka någon skillnad i typiska e-sportstävlingar. Du får också samma avancerade kylning, så 865 Plus borde överträffa samma styrkrets i andra icke-kylda telefoner.

Skärmen erbjuder samma teknik vid 144Hz och låg latens, och det finns även en version ROG Phone 3 med clip-on kylare. (ROG Phone 3)ROG Phone 3 har också samma teknik Air Trigger och stöder anslutbart styrtillbehör. För att vara ärlig tycker vi att de flesta borde välja ROG Phone 3 istället för dyrare ROG Phone 5 eftersom du får nästan alla förmåner till ett betydligt lägre pris.

RedMagic konkurrerar direkt med ROG Phone 3 använder också Snapdragon 865 Plus . Den har även en skärm AMOLED med en frekvens på 144 Hz och avancerad vätskekylning. Istället för touch triggers RedMagic erbjuder fysiska triggerknappar som är att föredra ur spelsynpunkt. Han har mindre random access minne(RAM) än ROG Phone 3 och det kanske inte är lika attraktivt, men sett till spelprestanda bör du få ungefär samma siffror för mindre pengar.

En av svagheterna finns i mjukvaruavdelningen. Rent generellt(Totalt), y Som oss hade mer tid och pengar för att förbättra sin egen spelmjukvara för sina telefoner. Även om över tid har företag som t.ex Nubia borde ta igen förlorad tid.

Lenovo är ett annat pålitligt datormärke som har tagit sig in på speltelefonarenan med sin serie av telefoner Legion. Duellerbjudanden excellent(Duell) En kombination av funktioner för smartphones i övre mellanklassen. Han har Snapdragon 865 Plus skärm AMOLED med en frekvens på 144 Hz. Han har mer random access minne(RAM) än Nubia och han ser mer attraktiv ut, men Duell lite dyrare.

Du har även möjlighet att välja Legion Pro 5G som använder samma processor och GPU(GPU), men ökar allokeringen random access minne(RAM) upp till 16 GB. Vi rekommenderar dock inte att göra detta eftersom 16 GB Bagge(RAM) i en speltelefon är överdrivet för nuvarande generations mobilspel.

S21 Ultra(S21 Ultra) är inte en dedikerad speltelefon, men med toppnivåspecifikationer är det osannolikt att du har några klagomål om dess prestanda. Den kommer med en 120Hz(120Hz)-skärm, ett rejält batteri och några av de bästa kamerorna i alla smartphones, men priset är häpnadsväckande. Men om du inte vill ha en speltelefon som skriker “gamer estetisk” men vill vinna helt Fortnite eller PUBG detta är ett bra alternativ.

Nackdelarna är bland annat bristen på stöd för en extern kylare och avsaknaden av fysiska knappar för spel. Det finns dock massor av fysiska kontrollertillägg att välja mellan, så känn inte att du behöver en RGB-upplyst speltelefon för att få bra prestanda!

Ett alternativ till ett äpple?

Den här artikeln handlar om de bästa speltelefonerna för Android, men du bör också överväga ett alternativ från Äpple . iPhone har genomgående den bästa processorkraften och GPU(GPU) på marknaden, och i App Store det finns definitivt ett bättre urval av premiumspel där ute.

Även nybörjarmodeller som iPhone 12 Mini har fullfjädrad silikon under huven Äpple. Om du letar efter det allra bästa inom mobilspel skulle det vara ett brott att utelämna iPhone-sortimentet.

Mobilspel har blivit den vanligaste spelformen. Även om du inte har en konsol, speldator eller spelhanddator har du antagligen lagt ner tid på att spela mobilspel.

Om du menar allvar med mobilspel och gillar att spela konkurrenskraftigt eller fokusera på avancerade titlar med intensiv grafik, kanske du vill veta vilka Android-speltelefoner som är värda att köpa.

Varför köpa en speltelefon?

Den främsta anledningen till att köpa en speltelefon är värmehantering. Alla moderna smartphones presterar bra i korta skurar, men efter några minuters konstant belastning kommer de att dra ner betydligt.

Speltelefoner har både de specifikationer och kylsystem som behövs för att ge stabil prestanda för långa spelsessioner. Dessa telefoner kan offra funktioner som kamerakvalitet eller tunnhet för att ge en bättre spelupplevelse.

De kan också ha speciella mjukvaru- och hårdvarufunktioner, såsom fysiska axelknappar med möjlighet att mappa kontroller på skärmen till en fysisk kontroller.

Varumärket Asus ROG (Republic of Gamers) är välrespekterat i PC-spelgemenskapen. Så det är ingen överraskning att Asus bestämde sig för att utöka det till det växande mobilspelssegmentet. Denna ROG Phone 5 är flaggskeppsmodellen som inkluderar den senaste Snapdragon 888-chipset, 16 GB RAM och en fantastisk 144Hz Samsung AMOLED-skärm med en snabb svarstid på 1 ms.

Den har speloptimerad batteriprestanda och avancerad intern kylning. Du kan dock använda AeroActive Cooler 5 för att både öka kylprestanda och lägga till fysiska knappar på baksidan av telefonen. Medan ROG Phone 5 saknar fysiska triggers har den “AirTriggers”, som är beröringskänsliga punkter på telefonens kanter som gör samma jobb. Dessa kan mappas till kontroller på skärmen med hjälp av programvaran Game Genie. Mycket användbart för skjutspel!

ROG Phone 3 är, som namnet antyder, det billigare syskonen till ROG Phone 5. Den största nedskärningen kommer från kärnhårdvaran. I stället för en Snapdragon 888 får du Snapdragon 865 Plus. Men 865:an är knappast en slarv i prestandaavdelningen och vi tror att de flesta spelare knappast skulle märka någon skillnad i den typiska eSports-tävlingstiteln. Du får också samma avancerade kylning, så 865 Plus borde prestera bättre än samma styrkrets i andra telefoner utan möjlighet att kyla av.

Skärmen erbjuder samma 144Hz-teknologi med låg latens och det finns en ROG Phone 3-version av clip-on-kylaren. ROG Phone 3 har också samma Air Trigger-teknik och stöder ett clip-on gamepad-tillbehör. Ärligt talat tror vi att de flesta borde välja ROG Phone 3 framför den dyrare ROG Phone 5, eftersom du får nästan alla fördelar till ett betydligt lägre pris.

RedMagic konkurrerar direkt med ROG Phone 3 och använder även Snapdragon 865 Plus. Den har även en 144Hz AMOLED-skärm och avancerad vätskekylning. Istället för beröringskänsliga triggers erbjuder RedMagic fysiska triggerknappar, som är att föredra ur spelsynpunkt. Den har mindre RAM än ROG Phone 3 och är utan tvekan inte lika attraktiv, men när det gäller spelprestanda bör du få ungefär samma siffror för mindre pengar.

Ett svagt område är mjukvaruavdelningen. Sammantaget har Asus haft mer tid och pengar för att fullända sin anpassade spelmjukvara för sina telefoner. Fast med tiden borde företag som Nubia komma ikapp.

Lenovo är ett annat pålitligt datormärke som har tagit sig in på speltelefonarenan med sin serie Legion-telefoner. Duellen erbjuder en fantastisk blandning av funktioner i det övre mellanregisternivån för spelsmarttelefoner. Den har en Snapdragon 865 Plus, en 144Hz AMOLED-skärm. Den har mer RAM än Nubia och ser mer attraktiv ut men Duellen är något dyrare.

Du har också möjlighet att välja Legion Pro 5G, som använder samma processor och GPU, men ökar RAM-allokeringen till 16 GB. Vi rekommenderar dock inte det, eftersom 16 GB RAM i en speltelefon är överdrivet för den nuvarande generationens mobilspel.

S21 Ultra är inte en dedikerad speltelefon, men med toppnivåspecifikationer kommer du sannolikt inte att ha några klagomål på dess prestanda. Den kommer med en 120Hz-skärm, ett stabilt batteri och några av de bästa kamerorna i alla smartphones men prislappen är svindlande. Men om du inte vill ha en speltelefon som skriker “gamer estetisk” men ändå vill slå ihjäl på Fortnite eller PUBG, är detta ett bra alternativ.

Nackdelarna är bristen på extern kylare och inga fysiska knappar för spel. Det finns dock massor av fysiska kontrollertillägg att välja mellan, så tro inte att du behöver en RGB-laddad gamertelefon för att få bra prestanda!

Äppelalternativet?

Den här artikeln handlar om de bästa Android-speltelefonerna, men det är värt att spara en tanke på alternativet från Apple. iPhones har genomgående den bästa CPU- och GPU-kraften på marknaden och App Store har definitivt ett bättre urval av premiumspel.

Även nybörjarmodeller som iPhone 12 Mini har den feta Apple-kiselupplevelsen under huven. Om du letar efter den allra bästa mobila spelupplevelsen skulle det vara ett brott att lämna iPhone-sortimentet utanför dina överväganden.

Relaterade Artiklar

Back to top button