4G-router: en pålitlig lösning för internetåtkomst för frilansare och studenter?

Sammanfattning
  • Är det möjligt att använda 4G som din huvudsakliga Internetanslutning?
  • Hur väljer man operatör?
  • Vilken 4G-router ska jag välja?
  • Gränserna för en 4G-plan för en student eller en frilansare
  • 4G-router eller 4G-box: vilken lösning ska man välja?
  • Modemläget för smartphones: en extra lösning

4G-router

När frilansare och studenter börjar återvända till skolan väcker det mödosamma sökandet efter en lägenhet snabbt frågan om internetåtkomst och det föredragna erbjudandet. Med tillkomsten av hypermobilitet har behoven hos många studenter och yrkesverksamma förändrats, och fler och fler av dem föredrar nu en 4g router åtföljs av ett paket med en klassisk fiber- eller ADSL-box.

Boxarna är förvisso praktiska och effektiva, men de kräver ofta abonnemang till orimliga priser vilket kan vara svårt att motivera för en enda person vars internetanvändning är lätt. Dessutom representerar 4G-routrar ett prisvärt alternativ till det allmänna valet av Internetbox och håller till och med sina egna genom att erbjuda olika fördelar. Vi reder ut detta tillsammans.

Är det möjligt att använda 4G som din huvudsakliga Internetanslutning?

Vi förknippar logiskt sett 4G med våra smartphones och andra mobila enheter, men idag gör routrar det möjligt att dra fördel av väletablerad nätverkstäckning i Frankrike hemma. Ett 4G-abonnemang kan alltså perfekt säkerställa din huvudsakliga Internetanslutning, speciellt om du inte har en stor flotta av enheter. Dessutom, särskilt för studenter, kommer denna anslutning ofta att kompletteras med den nästan systematiska närvaron av Wi-Fi i kursernas lokaler och på universitetsbiblioteken. För frilansare kommer också att besöka kaféer och andra coworking-utrymmen vara en faktor att ta hänsyn till.

Är det möjligt att spela online med sin 4G-router?

Svaret kommer den här gången att bero på dina spelvanor.4G-täckning och de framsteg som gjorts vad gäller uppkoppling gör att det nu är möjligt att upprätthålla en ganska konstant uppkoppling för onlinespel, men det är fortfarande nödvändigt att flödet är tillräckligt. I Lyon-regionen visade våra mätningar ett ping mellan 30 och 60 tum League of Legends. Under dessa förhållanden är spelen i stort sett spelbara, men det säger sig självt att anslutningen inte kommer att vara lämplig för tävlingsspel.

För de så kallade spelarna avslappnad » eller om du föredrar enspelarspel, en 4G-anslutning kommer att göra susen, förutsatt att du är försiktig med att ladda ner AAA som lätt kan överstiga trettio gigabyte, uppdateringar räknas inte bort…

Är streaming och VOD lämpliga för 4G-routrar?

Användningen av videostreamingtjänster har exploderat de senaste åren. Inför den växande framgången för sina plattformar har leverantörer avsevärt förbättrat komprimerings- och streamingalgoritmer för att låta mobilanvändare, eller användare som inte har en utmärkt internetanslutning, se innehåll.

Därmed är 4G-nätverket nu perfekt för användning av Netflix, Amazon Prime eller YouTube, förutsatt att du dock inte har för höga krav vad gäller upplösning. För att spara pengar på ditt datakuvert låter vissa VOD-sajter och YouTube dig minska kvaliteten på videorna du tittar på.

Vilket datakuvert ska man välja?

Inget paket kan tillfredsställa alla, varför valet av operatör och erbjudande är lika viktigt, om inte mer så, med en 4G-anslutning än med en internetbox. Beroende på dina behov måste olika faktorer beaktas för att hitta de bra plan i den uppsjö av erbjudanden som utgör marknaden.

Hur som helst, vi råder dig att inte sikta under 50 Gigabyte, även om du ser dig själv som en enstaka webbanvändare: mellan mjukvaruuppdateringar, videoförbrukning och de oundvikliga svängningarna månad till månad konsumtion, kommer en säkerhetsmadrass inte att skada.

Hur väljer man operatör?

Nätverkstäckning

Var och en av de fyra stora nationella operatörerna har sitt eget nätverk av 4G-antenner som korsar en stor del av Frankrike. Medan Orange har en liten fördel gentemot sina tre huvudkonkurrenter, är skillnaderna när det gäller täckning fortfarande minimala. I stora städer bör alla operatörer kunna erbjuda tillfredsställande nättäckning. Skillnaden kommer att göras speciellt för människor som bor i mindre välbetjänade landsbygdsområden, som då kommer att vara kloka att kontrollera detaljerna om nätverkstäckningen för varje operatör med hjälp av de interaktiva kartorna som finns på deras respektive webbplatser.

Priserna

För tio år sedan betalades mobilabonnemang till ett högt pris och krävde ett åtagande på minst ett år. Sedan Free kom på marknaden har priserna tenderat att falla och många kampanjer observeras under hela året, medan de olika operatörerna kämpar för att ta marknadsandelar, till stor glädje för konsumenterna.

Beroende på din användning kan ditt paket därför bara kosta dig 5 euro per månad, men priserna kan snabbt stiga när mängden förbrukade gigabyte ökar eller överstiger den förutbestämda tröskeln. Så tveka inte att hålla utkik efter specialerbjudanden och andra kampanjer som vanligtvis genomförs under reor, årsavslutningsfirande, tillbaka till skolan eller under Black Friday, till exempel.

En av dina släktingars prenumeration på ett internet- och fast telefonabonnemang kan också ge dig möjlighet att få ett abonnemang till ett lägre pris. Dessa familjebonusar erbjuds ofta efter att ha erhållit en låda av en förälder, bror, syster eller andra medlemmar i den nära kretsen, under förutsättning att de ordnar när fakturan står i deras namn.

anslutningshastighet

På några år har 4G-nätverket förbättrats avsevärt och erbjuder idag tillräckliga hastigheter för många onlineaktiviteter. Onlinespel, videokonferenser eller samarbetsarbete på ett Google-dokument, 4G-nätverket kommer inte att lämna dig i problem i vältäckta områden, oavsett operatör. Och om du har specifika behov kan du naturligtvis undersöka de hastigheter som meddelas i detaljerna i erbjudandet. Observera dock att dessa siffror ofta är felaktiga och endast representerar vad användaren har rätt att förvänta sig under optimala förhållanden, som inte alltid uppfylls.

Mängden tillgängliga data

Datavolymen kommer att väljas utifrån dina användningsområden. Femtio gigabyte kommer att räcka för en person som konsumerar lite audiovisuellt innehåll och spelar lite. Du måste dock rikta in dig på ett större kuvert om du ström till exempel och att din aktivitet kräver hantering och delning av tunga filer och mappar. Om du har några tvivel är flexibilitet viktigt och du måste vända dig till erbjudanden som gör att du enkelt kan anpassa din budget från en månad till nästa.

Vilken 4G-router ska jag välja?

Som vi har sett kortfattat är planen inte den enda variabeln att ta hänsyn till i ekvationen. Förutom paketet måste du välja rätt router för att få ut det mesta av denna nya nätverkskonfiguration. För att hjälpa dig i ditt val, tveka inte att konsultera vår jämförelse av de bästa 4G-routrarna för tillfället. Vi erbjuder även råd och kriterier för att välja din router efter dina behov.

Vilka är de bästa 4G-routrarna? 2022 jämförelse

Ditt hem har inte bra täckning och du behöver förstärka din internetuppkoppling? Behöver du nätverk för alla dina enheter även när du är på språng? Svaret på ditt behov är verkligen en 4G, 4G LTE eller 5G router. Vi har valt ut de bästa modellerna för närvarande på rea, följ guiden, så att du kan ansluta, arbeta eller spela lugnt hemma eller borta från hemmet!
Läs mer

Gränserna för en 4G-plan för en student eller en frilansare

Användningen av ett paket och en 4G-box kan ha många attraktioner för små budgetar och apostlar av rörlighet, denna lösning är inte utan gränser. För att inte tala om den psykologiska bördan med att kontrollera statusen för din konsumtion med några dagars mellanrum, det finns några hinder som kan hindra dig från att anta en sådan koppling.

Bristen på flexibilitet

Det är som sagt viktigt att tänka brett kring paketet. Faktum är att 4G-routrar inte erbjuder någon felmarginal på förbrukningen. Varje överskridande kommer att få användaren att byta till reducerad hastighet, vilket gör hans paket nästan oanvändbart. Och de som går igenom laddboxen blir snabbt desillusionerade över priserna…

4G-paket, en falsk bra idé för studenter och multimediafrilansare?

Yrken som videografer, fotografer, 3D-konstnärer och grafiska formgivare har gemensamma punkter: nedladdning, hantering och sändning av stora filer, ibland i storleksordningen flera gigabyte. I deras fall är det uppenbart att användningen av en 4G-router inte alls är indikerad, förutom för personer som verkligen har ett stort behov av rörlighet. För de sistnämnda vore det idealiska då att vänta på höjdpunkterna inom e-handeln som Black Friday där det är möjligt att dra fördel av 200 GB kuvert för mindre än 10 €. En klassisk box kan dock vara mer intressant om behovet av mobilitet inte är centralt, eftersom det nödvändigtvis kommer att erbjuda bättre hastigheter.

4G-router eller 4G-box: vilken lösning ska man välja?

Många vittnesmål återspeglar en fastklämning av 4G-boxar av Internetleverantörer på kvällen, ett problem som routrar inte verkar lida av. Skiljedomen av valet mellan de två alternativen är upp till var och en, men det finns en sak att komma ihåg: routrarna har ett begränsat kuvert och är inte begränsade, boxarna fungerar tvärtom.

Lådor används främst för avlägsna och oanslutna områden. Även om de inte har exakt samma stillasittande begränsningar som fiber- eller ADSL-boxar, fungerar de på samma sätt genom att erbjuda olika tjänster från den valda operatören, såsom tv eller VOD. Routrar kommer att erbjuda mer rörlighet, kommer inte att kompromissa med hastigheter på kvällen men kommer att kräva mer vaksamhet på förbrukningen.

Modemläget för smartphones: en extra lösning

Alla iOS- och Android-smarttelefoner har ett “anslutningsdelning”-läge som gör att de kan omvandlas till en 4G-router. Denna lösning kan användas som backup-anslutning i händelse av att 4G-routern har slitit ut sitt kuvert helt. Du måste dock vara försiktig, för förutom att smälta batteriet i smartphones som snö i solen, tenderar detta läge ibland att värma upp telefonerna, vilket ytterligare minskar den maximala kapaciteten på deras batteri.

Samtal och MMS kan också störa modemlägets funktion, vilket resulterar i att internetanslutningen försvinner under en kort tid. Denna lösning är därför inte optimal för långvarig yrkes- eller studentanvändning, särskilt eftersom användningen av själva smarttelefonen kommer att leda till att datakuvertet konsumeras. YouTube och cache-intensiva sociala nätverk är särskilt benägna att äventyra användningen av anslutningsdelning under långa tidsperioder.

I slutändan är detta förslag för restriktivt för att användas som den huvudsakliga Internetåtkomstlösningen. Det är lättare att vända sig till en 4G-box eller router, med ett eget paket. Detta förblir dock en ganska effektiv lösning för dem som behöver en omedelbar internetåtkomstpunkt, för kontorsautomatisering online eller mycket ibland på en PC.

Relaterade Artiklar

Back to top button