4G och integritet: det finns ett fel som sätter alla i fara

Det är nu omöjligt att tänka på en smartphone som inte är ansluten till internet. Allt är nu sammankopplat. Tänk bara på kommunikation med dina kontakter via appar som chattar och sociala nätverk. Ändå alla nödvändiga uppdateringar för att dra nytta av de senaste funktionerna eller ökad stabilitet i operativsystemet. Allt detta och mer utnyttjar, på resande fot, den 4G-nät som, jämfört med den nya generationens, fortfarande är mest utbredd.

I själva verket 5G det är fortfarande under utveckling och inte alla städer omfattas av det. Många tror att skillnaden mellan de två bara är högre hastighet. Tvärtom finns det också en annan mycket viktig aspekt som få människor känner till. 4G-nätverket har ett problem, till det mest okända, som äventyrar alla. Här är vad det är.

Ett intrång i 4G-nätverket äventyrar allas integritet

Enligt Ändra attackdet skulle finnas en fel i 4G-nätet som skulle lägga in integritetsfara användare runt om i världen. Det skulle till och med finnas i tre av de protokoll som ligger till grund för detta system. I synnerhet de som arbetar för förbindelseden urkoppling och det datautbyte.

Uppenbarligen där det finns ett fel finns det också i cyberkriminella som, omedelbart redo, rider problemet för att göra några poäng han nackdelar. Deras mål, tack vare denna kritik, är att lämpliga personuppgifter av användare. I huvudsak skulle integriteten för dem som använder 4G-nätverket vara i fara, praktiskt taget nästan alla.

Faktum är att det är en nyhet för några dagar sedan att det för närvarande bara är Vodafone som har slutfört avyttringen av 3G för att utveckla 5G-nätverket. 4G kommer dock att finnas kvar under lång tid framöver stöd för femte generationens nätverk i områden som ännu inte nåtts.

Det verkar därför som att det ironiskt nog bara kommer att vara det mycket hatade 5G som kommer att kunna lösa problemet med 4G-nätverksbristen och därmed säkra allas integritet.

Relaterade Artiklar

Back to top button