4G-nät: vi vill inte skapa alarmism, men det finns ett allvarligt problem

Vi älskar alla våra enheter. Smartphones, surfplattor och datorer har nu blivit verkliga följeslagare. De senaste åren har även sångassistenter anslutit sig till familjen, bland vilka vi minns Google Home Och Amazon Alexa, som är de mest utbredda. Naturligtvis fungerar de alla bara om ansluten till internet. Detta är faktum! Vi vill inte skapa alarmism, mycket mindre skrämma någon. Det finns dock en stort problem i 4G-nät och vi vill berätta för dig i all ärlighet. Här är vad det är och om det någonsin kan lösas.

4G-nätverket har ett allvarligt problem och vi vill berätta om det

Hur många har någonsin pratat om det de senaste åren? Vi från Tecnoandroid ofta. Om vad? Till problemet eller, ännu bättre, till sårbarhet av 4G-nätet, mer exakt LTE, Långsiktig utveckling. Ja för det skulle finnas en gör det inuti som sätter in fara där säkerhet användare runt om i världen.

Ingen är utesluten från “bristen” i 4G-nätverket. Enligt en rapport av Ändra attackden här sårbarheten skulle vara farlig eftersom den utnyttjar i tre protokoll förbindelse. Dessa gäller:

  • förbindelse;
  • urkoppling;
  • utbyte av information.

Är vi alla i fara?

I ärlighetens namn måste det erkännas att, när det gäller 4G-nätets brist, vi är alla i fara. Det kan hända var och en av oss att befinna oss under ge sig på. I riskzonen är all information och personlig information som hackare älskar. I vilket fall som helst chans Jag faller verkligen offer för denna attack nedsatt.

I själva verket i dessa fall vanligtvis under hårkorset av cyberkriminella det finns de personer som väcker särskilt intresse. Till exempel politiker, journalister, myndigheter och specialstyrkor. Om en användare inte ingår i dessa kategorier kan han sova lugnt, eller nästan. Visshet kan man aldrig få. Ett tvivel är dock fortfarande öppet.

Kommer LTE-felet någonsin att lösas?

Många kommer att undra om denna LTE-brist, mer känd som 4G-nätverket, någonsin kan åtgärdas. Tyvärr inte, problemet är olösligt just för att den utnyttjar svagheten i dataförbindelsens grundläggande processer.

Forskarna i Alter Attack-projektet vidtog dock åtgärder för att informera de relevanta institutionerna. I slutändan skulle det finnas ett sätt att lösa problemet och det finns bara ett, heter det 5G-nätverk.

Relaterade Artiklar

Back to top button