4G, NASA vill ha ett helt nätverk på månen

Projekten av NASA angående vår satellit, men varje dag läggs en ny bit till och mosaiken blir mer och mer tydlig och utomordentligt komplett. De senaste nyheterna gäller bygget av ett 4G-nät helt på månensom kommer att föregå människans ankomst under de kommande åren och kommer att fungera som ett stöd och stöd för de mänskliga baser som kommer att upprättas direkt på satelliten.

Dessutom skulle NASA ha valt företaget Nokiaoch just dess dotterbolag Nokia Bell Labs som entreprenör för projektet: det kommer att ansvara för konstruktionen av mobilnätet och måste leverera det till 2022.

NASA skapar ett 4G-nätverk på månen: det kommer att vara lätt, kompakt och lämpligt för att klara klimatet

Helt klart kommer nätverket på månens mark att behöva svara på andra behov än de på jorden, och därför måste det har exakta egenskaper. NASA har för avsikt att bygga den ultrakompakt, en låg energiförbrukning och kan stå emot klimatet på månen: den nästan fullständiga frånvaron av atmosfären kommer att vara en av de största utmaningarna att överväga, men Nokia verkar redo att acceptera jobbet, vilket avslöjas av de lugnande orden från presidenten för Nokia Bell Labs (och chef för Nokias teknologi) Marcus Weldon.

Dessutom var nätverksprojektet tänkt att vara bekväm att bäramed apparater ljus men samtidigt robust att motstå uppskjutning och landning. Varje del av infrastrukturen uppfyller de strikta kriterier som NASA har infört som en del av Artemis-projektet, som denna plan tillhör. Målet? Etablera baser på vår satellit för att sikta på att landa på Mars i slutet av decenniet.

Relaterade Artiklar

Back to top button