4G-fel: allas säkerhet och integritet är i allvarlig fara

Har du någonsin hört talas om gör det 4G? I praktiken är allas säkerhet och integritet i allvarlig fara bara genom att använda en smartphone. För att ta reda på några forskare som har identifierat en allvarlig sårbarhet i nätverket LTEsmeknamnet det ALTER Attack. Vad som är ännu mer oroande är att telefonoperatörer de hade blivit varnade redan 2019. Varför gömde de det för oss? Låt oss tillsammans ta reda på vad som verkar vara en internationell intrig.

Falla 4G: en internationell intrig gömd av telefonoperatörer

I princip alla telefonoperatörer de borde ha berättat för oss att de använde nätet LTE (Long Term Evolution), mer känd som 4Gvi är inne fara. Kort sagt, när vi ringer och tar emot ett telefonsamtal eller skickar ett SMS blir vi sårbara.

Det handlar om en gör det närvarande inuti 4G-nät och att om det ger mig så mycket så kan det också ligga i det 5G. Med andra ord, a cyberkriminell expert kan passa mellan oss och mottagaren av kommunikation låtsas vara den senare eller till och med vi. I det här fallet kan vi få skadlig programvara Och virus utan att ens inse det. Så även vår mottagare som tror att han blivit kontaktad av oss.

där gör det 4G spridas över tre möjlig attacker väl beskrivet av protokoll sammanställd av forskarna av Ändra attack:

  • Torped händer när en telefonoperatör signalerar ankomsten av en ringa upp eller a textmeddelande. Utnyttja gör det 4G en hackare, genom att geolokalisera enheten, kan blockera ringa upp eller a SMS Och klona dem skicka dem under användarens namn;
  • Piercer istället är det en attack som låter dig komma åt samtalslista och ai SMS av en användare. Allt detta genom att utnyttja sårbarheten som gör det möjligt för cyberkriminella att känna tillIMSI-identifierare;
  • IMS-Cracking slutligen är det attacken som låter dig göra det spricka identifieraren IMSI för att utnyttja gör det 4G att ringa, läsa meddelanden och skicka andra utan att offret märker det.

Kort sagt, det verkar som att det inte finns där lösning till denna farliga gör det 4G som lägger in fara alla sedan vi använder det smartphone. Vår Integritet den är under attack, praktiskt taget alltid.

Relaterade Artiklar

Back to top button