4G: det här är vad som inte är känt för att vara farligt i detta nätverk som alla använder

Vi lever i en helt uppkopplad värld. Ingen av oss skulle köpa en smartphone utan att sedan utrusta den med en plan, inte bara röst, utan framför allt data. Faktum är att tack vare 4G-nät, hittills den mest utbredda och täcker nästan 99% av landet, är det möjligt att inte bara uppdatera det, utan att utföra alla aktiviteter. Att kommunicera via chatt och sociala nätverk, lyssna på musik eller strömma videor är bara några. I denna period av nödsituationer innebär att vara online att vara närmare de människor vi älskar.

Även om många hem nås med fiber är 4G-nätet det mest använda eftersom det utnyttjas i rörlighet. Till och med satellitnavigeringsappar uppdateras omedelbart och skickar meddelanden om trafik, olyckor och fartkameror via 4G-nätverket. Det senare verkar dock säkert döljer ett farligt fel som sätter användarnas enheter över hela världen i fara. Här är vad det handlar om och om du kan lösa det här problemet.

En brist i 4G-nätverket har upptäckts: enheterna från användare runt om i världen är i fara

Det verkar paradoxalt, men hittills skulle nätverket som kan ge större säkerhet från hackerattacker vara just det mycket hatade 5G-nätverk. Verkligen enligt rapporten Ändra attack i 4G-nätet skulle det finnas en gör det nivå värld. Detta skulle utnyttja tre protokoll som handlar om de mest använda funktionerna i nätverket: förbindelse, urkoppling Och utbyte av information.

Det är just dessa insekt i 4G-nätet att öppna en väg till cyberkriminella som därmed kan komma åt data och information som annars är skyddad och okränkbar. Dessa attacker äventyrar enheter från användare runt om i världen. Är också av typen DDoS, MTM Och nätverkssnuffning, det finns ingen lösning som kan lösa problemet.

Som nämnts tidigare skulle det enda sättet att lösa detta fel i 4G-nätverket vara att förlita sig på 5G. Synd att många utan medicinsk-vetenskaplig grund anser att det är hälsofarligt. I verkligheten är förhoppningen att denna nya generations nätverk kan täcka hela Italien på kortast möjliga tid.

I det här avseendet Vodafone är den första operatören som säger adjö till 3G-nätet genom att konvertera celler till 4G. Detta kommer att tillåta honom att fortsätta utveckla sin Giganetwork på ett kapillärt sätt.

Relaterade Artiklar

Back to top button