4 sätt att tända ficklampan på iPhone

Om du bokstavligen befinner dig i mörkret och utan andra ljuskällor än din iPhone, kan du slå på dess ficklampa. Vet du hur man gör? Det är inte svårt, och i den här handledningen visar vi hur enkelt det är. Här är fyra olika sätt att slå på och av ficklampan på din iPhone, samt sätt att justera dess ljusstyrka:

NOTERA.(OBS:) För att skapa den här guiden använde vi en iPhone SE med iOS 12.3.1 . Om du har en annan iPhone-modell eller en annan iOS-version(iOS-version), saker kan se annorlunda ut på din smartphone, men de grundläggande principerna bör förbli desamma.

1. Slå på ficklampan på din iPhone från Kontrollcenter.(Kontrollcenter)

För att tända ficklampan, öppna Kontrollcenter(Kontrollcenter) . Om du har iPhone X eller nyare, svep från toppen av skärmen. Om du till exempel har en äldre iPhone iPhone 8 svep från botten av skärmen.

kontrollcenter(Kontrollcenter) tryck på ficklampsknappen och blixten på din iPhone tänds omedelbart.

Ficklampa-knapp från iPhone Control Center

För att stänga av ficklampan, tryck in ficklampans knappen igen kontrollcenter(Kontrollcenter) .

Stäng av ficklampan från iPhone Control Center

2. Starta ficklampan på din iPhone genom att fråga Siri

iOS låter dig också slå på ficklampan genom att fråga Siri slutföra denna uppgift. Säga “Hej Siri”(“Hej Siri,”) och sedan något liknande “Tänd ficklampan.”(“Tänd ficklampan.”)

Om en Siri(Siri förstod) förstod dig rätt, hon tänder ficklampan och berättar det “Det är på”.(“Det är på.”)

Be Siri att tända ficklampan

På samma sätt, säg om du vill stänga av ficklampan på din iPhone “Hej Siri”(“Hej Siri,”) och sedan “Stäng av ficklampan.” (“Stäng av ficklampan.”) Efter att ha släckt ficklampan Siri säger det till dig “den är av.”(“Den är av.”)

Be Siri att stänga av ficklampan

3. Slå på ficklampan iPhone X , iPhone X S, iPhone X S Max och iPhone XR Med låsskärm.(låsskärm)

om du har iPhone X ,XS, XS Max eller XR, det finns ett annat, ibland snabbare sätt att tända ficklampan direkt från låsskärm(låsskärm) . På dessa iPhone-modeller, låsskärm(låsskärm) en ficklampa-knapp visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Tryck på ficklampans knapp för att slå på eller av den.

Ficklampa-knapp på iPhone X låsskärm

En trevlig liten funktion hos ficklampan på iPhone är att du kan justera dess ljusstyrka. För att lära dig hur du gör detta, läs nästa avsnitt i den här guiden.

BONUS: Justera ficklampans ljusstyrka på din iPhone

I iOS 12 kan du även justera ljusstyrkan på ficklampan. För att göra detta, öppna först Kontrollcenter(Kontrollcenter) på din iPhone. Sedan tryck och håll(tryck och håll) ficklampa-knapp.

Justera ljusstyrkan på ficklampan på iPhone

Din iPhone bör då visa en ny skärm där du kan se ett skjutreglage med flera nivåer. Svep uppåt eller nedåt för att justera ljusstyrkan på ficklampan.

Justera ljusstyrkan på ficklampan på iPhone

Observera att du kan justera ljusstyrka oavsett(ljusstyrka oavsett) om ficklampan är på eller inte.

4. Installera en app som kan tända ficklampan på din iPhone.

Du kan installera och använda en applikation som kan tända ficklampan på din iPhone. Klicka på applikationen på huvudsidan skärm(hemskärm) på din iPhone kan ofta vara mycket snabbare än att öppna Kontrollcenter(Control Center) eller fråga Siri tända ficklampan. Som tur är i App Store(App Store) Det finns många ficklampsappar. Öppna App Store stiga på fackla(ficklampa) in sökfält och vänta(sök i fältet och vänta) tills resultaten visas. Välj sedan en av apparna du gillar ” Ficklampa” och klicka (Ficklampa)“Skaffa sig(Hämta)” för att installera den på din iPhone.

Hitta och installera en ficklampsapp från App Store

Efter installation av applikationen kan du öppna den med iPhone hemskärm(iPhones startskärm) .

Flashlight-appen är installerad och tillgänglig på iPhones startskärm.

Vanligtvis är dessa typer av appar lätta att använda och ger dig en skärm med en knapp Sätt på / av för en ficklampa.

Hur ser Flashlight-applikationens gränssnitt ut?

Observera att du även kan få vissa andra ficklampslägen som lägen SOS eller stroboskop(SOS- eller stroboskoplägen) , så om du är intresserad, se till att kolla in alla funktioner som erbjuds ficklampa app,(ficklampsapp) som du väljer att installera.

Vet du andra sätt att tända ficklampan på iPhone?

Det här är vad vi vet om att slå på och av ficklampan på iPhone. Om du känner till andra metoder, dela dem gärna i kommentarerna. Om du har några frågor angående ficklampsfunktionen på iPhone, vänligen fråga nedan.

Om du befinner dig i mörkret, bokstavligen, och utan några ljuskällor i närheten förutom din iPhone, kanske du vill slå på dess ficklampa. Vet du hur man gör? Det är inte komplicerat, och i den här handledningen kommer vi att visa dig hur enkelt det är. Här är fyra olika sätt att slå på och av ficklampan på din iPhone, och även hur du justerar dess ljusstyrka:

NOTERA: För att skapa den här guiden använde vi en iPhone SE som kördes på iOS 12.3.1. Om du äger en annan modell av iPhone eller kör en annan iOS-version kan saker och ting se annorlunda ut på din smartphone, men grunderna bör förbli desamma.

1. Slå på ficklampan på din iPhone från kontrollcentret

För att slå på ficklampan, öppna . Om du har en iPhone X eller senare, svep från toppen av skärmen. Om du har en äldre iPhone, som iPhone 8, sveper du från botten av skärmen.

Öppna kontrollcentret på en iPhone SE

I , tryck på ficklampsknappen och blixten på din iPhone tänds omedelbart.

Ficklampsknappen från iPhone Control Center

För att stänga av ficklampan, tryck på ficklampans knapp en gång till.

Stänger av ficklampan från iPhone Control Center

2. Starta ficklampan på din iPhone genom att fråga Siri

iOS låter dig också slå på ficklampan genom att be Siri att utföra denna uppgift. Säg och sedan något liknande

Om Siri förstod dig rätt tänder hon ficklampan och berättar det

Ber Siri att tända ficklampan

På samma sätt, om du vill stoppa ficklampan på din iPhone, säg följt av Efter att ha stängt av ficklampan säger Siri till dig att

Ber Siri att stänga av ficklampan

3. Slå på ficklampan på din iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR från låsskärmen

Om du råkar äga en iPhone X, XS, XS Max eller XR, finns det ett annat, ibland snabbare sätt att slå på ficklampan, direkt från låsskärmen. På dessa iPhone-modeller visar låsskärmen en ficklampa-knapp i det nedre vänstra hörnet av skärmen. För att slå på eller av den trycker du på ficklampans knapp.

Ficklampsknappen på låsskärmen på en iPhone X

En fin liten funktion med ficklampan på iPhone är att du kan justera dess ljusstyrka. För att lära dig hur, läs nästa avsnitt i denna handledning.

BONUS: justera ljusstyrkan för ficklampan på din iPhone

I iOS 12 kan du även justera ljusstyrkan på din ficklampa. För att göra det, öppna först på din iPhone. Tryck och håll sedan på ficklampans knapp.

Justera ljusstyrkan på ficklampan, på en iPhone

Din iPhone bör då visa en ny skärm där du kan en skjutreglage med några senivåer. Dra fingret uppåt eller nedåt för att justera ficklampans ljusstyrka.

Justera ljusstyrkan på ficklampan på en iPhone

Observera att du kan justera ljusstyrkan oavsett om ficklampan är på eller av.

4. Installera en app som kan tända ficklampan på din iPhone

Du kanske föredrar att installera och använda en app som kan aktivera ficklampan på din iPhone. Att trycka på en app på din iPhones startskärm kan ofta vara mycket snabbare än att behöva öppna eller be Siri att slå på ficklampan. Lyckligtvis finns det gott om ficklampsappar i . Öppna , skriv i sökfältet och vänta på att resultaten ska visas. Välj sedan en av apparna som du gillar och tryck på för att installera den på din iPhone.

Söker och installerar en ficklampsapp från App Store

När appen är installerad kan du öppna den från din iPhones startskärm.

Ficklampsapp installerad och tillgänglig på startskärmen på en iPhone

Vanligtvis är dessa typer av appar lätta att använda, och ger dig en skärm med en knapp för ficklampan.

Hur gränssnittet för en ficklampa-app ser ut

Observera att du också kan få några andra ficklampslägen som SOS eller strobelägen, så om det låter intressant för dig, se till att kontrollera alla funktioner som erbjuds av ficklampsappen som du bestämmer dig för att installera.

Vet du andra sätt att tända ficklampan på en iPhone?

Det här är vad vi vet om att aktivera och inaktivera ficklampan på en iPhone. Om du känner till andra metoder, tveka inte att dela dem i en kommentar. Om du har några frågor angående ficklampsfunktionen på iPhones, fråga nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button