4 sätt att hitta stora filer i Windows 10

Om du snabbt vill frigöra minnesutrymme på din dator med Windows det bästa sättet att göra detta är att hitta stora filer på din PC med Windows 10 och bli av med dem om de inte längre behövs. Men frågan är hur man söker efter stora filer på sin dator?

Windows ger dig flera sätt att hitta alla stora filer som finns lagrade på dina enheter. Antingen kan du använda de inbyggda verktygen på din dator för att hitta dessa filer, eller så kan du använda ett tredjepartsprogram som gör uppgiften åt dig. Hur som helst hittar du filer som tar upp en betydande mängd minne.

När sådana filer har hittats är det upp till dig vad du vill göra med dem. Om du inte vill ta bort dem permanent direkt kan du flytta dem till molnlagring eller en extern hårddisk.

Glöm inte heller att titta på vår YouTube-video (kolla in vår YouTube-video) från vår systersida Online tekniska tips där vi kommer att titta på några av alternativen som nämns nedan i den här artikeln.

Hitta stora filer i Windows 10 med File Explorer(Hitta stora filer i Windows 10 med File Explorer)

Dirigent(Filutforskaren) har många dolda funktioner för att organisera, sortera och hitta filer på din dator. En av dess funktioner är att hjälpa dig hitta filer av en viss storlek på din dator. Genom att använda den här funktionen kan du hitta dessa minneskrävande filer och radera dem från din PC.

Men innan du gör det måste du först aktivera alternativet för dolda filer. Detta görs för att dirigent(Utforskaren) sökte efter stora dolda filer förutom att söka efter vanliga filer.

Var dock försiktig när du arbetar med dolda filer. I de flesta fall är dessa systemfiler och programrelaterade filer, vars borttagning kommer att leda till att dina program inte fungerar och till och med kraschar hela systemet. Innan du tar bort något, se bara till att du vet vad det är och du kommer att bli bra.

Öppna menyn ” Start(Startmeny) “, sök efter ” Visa dold”(Visa dolda) och klicka på ” Visa dolda filer och mappar(Visa dolda filer och mappar) .

När dialogrutan öppnas, klicka på ” Se(Visa) » överst. Du kommer att se olika alternativ Utforskaren som du kan ändra.

Hitta alternativet ” Visa dolda filer, mappar och enheter(Visa dolda filer, mappar och enheter) och markera rutan. Tryck sedan på knappen OK(OK) för att spara dina ändringar.

Dubbelklicka ” Den här datorn(Denna PC)” på skrivbordet för att starta Dirigent(Utforskaren). När verktyget startar, klicka på sökfältet i det övre högra hörnet.

Det nya menyalternativet läggs till högst upp på skärmen. Klick(Klicka) på det nyligen tillagda elementet märkt ” Sök(Sök) » för att se fler alternativ.

Välj alternativet ” Storleken(Storlek)”, och välj sedan lämpligt alternativ i listan. Detta gör att du kan hitta stora filer tillgängliga på din PC.

Om det du tror är en stor fil inte är tillgänglig i standardmenyn, skriv storlek:>1GB (ersätt 1 GB med din storlek) i sökrutan och klicka Stiga på . Det kommer bara att leta efter filer som är större än den storlek du anger.

När sökresultaten visas högerklickar du var som helst i det tomma utrymmet och väljer “Sortera efter”,(Sortera efter) och sedan ” Storleken(Storlek) och nedåtgående”(Nedåtgående) . Detta kommer att säkerställa att den största filen visas högst upp i resultaten.

Hitta stora filer i Windows 10 med kommandotolken(Sök efter stora filer i Windows 10 med kommandotolk)

Om du är mer intresserad av det kan du använda verktyget kommandorad(Kommandotolken) för att få en lista över alla filer som är större än det angivna värdet. Listan med filer kan exporteras till en textfil så att du kan hitta dessa filer på din dator.

Klick Windows+R stiga på cmd och tryck Stiga på för att köra verktyget.

När den startar, skriv in följande kommando och tryck Stiga på . Den hittar alla filer som är större än 1 GB. Du kan ändra värdet i kommandot så att det hittar filer som du anser vara stora.

forfiler /S /M * /C “cmd /c if @fsize GEQ 1073741824 echo @path > largefiles.txt

Öppna den nyskapade filen largefiles.txt och det kommer att lista alla stora filer på din dator.

Använd Large File Finder för att hitta stora filer i Windows 10(Använd Finder för de största filerna för att hitta de största filerna i Windows 10)

Dirigent(Filutforskaren) och kommandorad(Kommandotolken) är inte de enda verktygen för att hitta stora filer på din Windows 10 PC. Det finns också flera tredjepartsappar som kan hjälpa dig att hitta sådana filer.

Largest Files Finder är ett av de program som hjälper dig att hitta de 100 största filerna på din dator. Han hävdar att det tar bara en minut att skanna enheter på upp till 200 GB. Dessutom kräver den ingen installation och fungerar direkt ur kartongen.

  • Ladda ner och kör programmet på din dator.
  • Så fort den startar börjar den automatiskt söka efter stora filer på din dator. När det är klart kan du se resultatet själv.

Om du vill ta bort några filer från dina sökresultat kan du enkelt göra det från appen. Bara(Högerklicka helt enkelt på någon av filerna och välj ” Radera(Radera)”.

Hitta de största filerna i Windows 10 med TreeSize Free(Hitta de största filerna på Windows 10 med TreeSize Free)

TreeSize Free har funnits ganska länge och hjälper dig hitta filer som tar upp mycket utrymme på dina datorer med Windows . Det kräver lite installation men fungerar sedan som en smäck.

  • Ladda ner(Ladda ner), installera och kör programmet på din dator. Se till att du kör det som administratör så att det kan söka efter mappar som det annars inte kan göra.
  • Du kommer att se ett träd med dina mappar tillsammans med utrymmet de tar upp på din skärm. Du kan dubbelklicka på valfri mapp för att se dess undermappar och deras storlekar.

Du kan sedan sortera katalogerna efter kolumnen ” Storleken(Size)” så att de största filerna alltid visas högst upp.

Den har också några anpassningsbara alternativ om du vill använda dem. Var inte blyg(Känn) experimentera med vilka alternativ du tror kommer att göra det lättare att hitta stora filer på din dator.

Om du snabbt vill frigöra minnesutrymme på din Windows-dator är det bästa sättet att göra det att hitta stora filer på din Windows 10-dator och bli av med dem om de inte längre är användbara. Frågan är dock hur du går tillväga för att söka efter stora filer på din dator?

Windows ger dig flera sätt att hitta alla stora filer som finns lagrade på dina enheter. Antingen kan du använda de inbyggda verktygen på din maskin för att leta efter dessa filer eller så kan du ta en app från tredje part som gör uppgiften åt dig. Hur som helst hittar du filerna som upptar en betydande del av ditt minnesutrymme.

När sådana filer har hittats är det upp till dig vad du vill göra med dem. Om att ta bort dem permanent inte är något du vill göra direkt, kan du flytta dem till molnlagring eller till en extern hårddisk.

Se också till att kolla in vår YouTube-video från vår systersida Online Tech Tips där vi går igenom några av alternativen som nämns nedan i den här artikeln.

Hitta stora filer i Windows 10 med File Explorer

File Explorer kommer med många dolda funktioner som låter dig organisera, sortera och hitta filer på din dator. En av dess förmågor är att hjälpa dig hitta filer som är av en viss storlek på din dator. Med den här funktionen kan du hitta de minnesstörande filerna och få dem borttagna från din dator.

Innan du gör det måste du dock först aktivera alternativet för dolda filer. Detta för att säkerställa att Explorer letar efter stora dolda filer förutom att söka efter de vanliga filerna.

Var dock försiktig när du hanterar dolda filer. För det mesta är dessa system- och app-relaterade filer som, om du raderar, kommer att få dina appar att fungera felaktigt och till och med leda till att hela ditt system kraschar. Innan du raderar något, se bara till att du vet vad det är och du kommer att bli bra.

Öppna start meny och sök efter Visa dold och klicka på Visa dolda filer och mappar.

När dialogrutan öppnas, klicka på se fliken överst. Du kommer att se olika File Explorer-alternativ som du kan ändra.

Hitta alternativet som säger Visa dolda filer, mappar och enheter och sätta en bock i den. Klicka sedan på OK knappen för att spara dina ändringar.

Dubbelklicka på Denna PC på skrivbordet för att starta File Explorer. När verktyget startar, klicka på sökrutan i det övre högra hörnet.

En ny menypost kommer att läggas till högst upp på skärmen. Klicka på det nyligen tillagda objektet som säger Sök för att se fler alternativ.

Välj storlek och välj sedan ett lämpligt alternativ i listan. Det låter dig hitta stora filer tillgängliga på din dator.

Om det du betraktar som en stor fil inte är tillgängligt i standardmenyn, skriv in storlek:>1GB (ersätt 1GB med din storlek) i sökrutan och tryck Stiga på. Den letar bara efter filer som är större än den angivna storleken.

När sökresultaten visas högerklickar du var som helst tomt och väljer Sortera efter följd av storlek och Nedåtgående. Detta säkerställer att den största filen visas överst i resultaten.

Sök efter stora filer i Windows 10 med kommandotolken

Om du är mer av en nördig person kan du använda kommandotolksverktyget för att hämta en lista över alla filer som är större än ett angivet storleksvärde. Fillistan kan exporteras till en textfil så att du sedan faktiskt kan hitta dessa filer på din maskin.

Tryck Windows+RSkriv in cmdoch slå Stiga på för att starta verktyget.

När den startar, skriv in följande kommando och tryck Stiga på. Den hittar alla filer som är större än 1 GB. Du kan ändra värdet i kommandot så att det hittar filer som du tror är stora.

Öppna den nyskapade largefiles.txt fil och den kommer att ha en lista över alla stora filer som finns på din dator.

Använd Finder för största filer för att hitta stora filer i Windows 10

File Explorer och Command Prompt är inte de enda verktygen för att hitta stora filer på din Windows 10-dator. Det finns också några appar från tredje part som kan hjälpa dig att hitta sådana filer.

Largest Files Finder är en av de appar som hjälper dig att hitta de 100 största filerna på din dator. Det hävdar att det bara tar en minut att skanna enheter upp till 200 GB. Dessutom kräver den ingen installation och fungerar direkt ur lådan.

  • Ladda ner och starta appen på din dator.
  • Så snart den startar börjar den automatiskt söka efter stora filer på din dator. När det är klart kan du granska resultaten själv.

Om du vill ta bort några filer från sökresultaten kan du göra det med lätthet från appen. Högerklicka helt enkelt på någon av filerna och välj Radera.

Hitta de största filerna i Windows 10 med TreeSize Free

TreeSize Free har funnits ganska länge och det hjälper dig att hitta utrymmeskrävande filer på dina Windows-datorer. Det kräver en liten installation men sedan fungerar det som en smäck.

  • Ladda ner, installera och starta appen på din dator. Se till att köra den med administratörsrättigheter så att den kan söka i mappar som den annars inte kan.
  • Du kommer att se ett träd med dina mappar tillsammans med utrymmet de upptar på din skärm. Du kan dubbelklicka på valfri mapp för att se dess undermappar och deras storlekar.

Du kan sedan sortera katalogerna efter storlek kolumnen så att de största filerna alltid visas överst.

Den har också några anpassningsbara alternativ om du vill använda dem. Lek gärna med alla alternativ du tror kommer att göra det lättare att hitta stora filer på din dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button