4 sätt att göra Facebook Messenger till en fristående app

Det finns en stor missuppfattning att om du vill använda
facebook messenger måste du själv logga in Facebook och få tillgång till chattgränssnittet från webben Facebook-sajt(Facebook hemsida) eller från mobilversionen. Ingenting är längre från sanningen. Du behöver faktiskt inte ens Facebook-konto(Facebook-konto) att använda budbärare .

Även om du har Facebook-konto(Facebook-konto) , det är fullt möjligt att använda budbärare utan att gå till facebook.com eller ens installera appen Facebook för smartphone(Facebook smartphone). Jag borde veta. Facebook har tagits bort från min iPhone i månader men jag använder fortfarande
budbärare .

Använd Messenger-smarttelefonappen(Använd Messenger Smartphone-appen)

Om du aktiv smartphoneanvändare(smarttelefonanvändare), i så fall är det vettigt att bara använda messenger app(Messenger-app) för din telefon. Det är en väldigt snygg, välbyggd app och jag har inte haft några problem med den. Den har till och med spel där du kan spela basket med telefonkontakt(telefonkontakt) ! Version för iPhone (iPhone-version) här(är här) , Android-version här(är här) .

Jag gillar särskilt Dark Mode, liksom de självförstörande meddelandena (som jag kommer att ta upp i en annan artikel snart).

Använd webbplatsen Offline Messenger(Använd den fristående Messenger-webbplatsen)

Du kanske vet vad eller inte budbärare faktiskt har din egen offline webbplats (fristående webbplats)messenger.com skapad av oss själva Facebook . Här kan du ange din Messenger-konto(Messenger-konto) och använd det utan att komma i närheten av Facebooks tidslinje(Facebook tidslinje) eller andra distraktioner.

Eftersom du är webbläsarbaserad kan du ställa in aviseringar i din webbläsare för nya meddelanden, och det brukar fungera och ser ut precis som appen för smartphone(smartphone-app) . Den enda skillnaden är att det inte verkar finnas ett mörkt läge, självförstörande meddelanden och några andra ringklockor och visselpipor som vanligtvis erbjuds i budbärare Till exempel Facebook-berättelser .

Men om allt detta inte är för dig bekymmer(t bother), messenger.com är den perfekta lösningen om du vill spåra dina meddelanden utan att ständigt falla i ett svart hål Facebook tidslinje.(Facebook tidslinje)

Mac-användare kan använda Messenger för Mac(Mac-användare kan använda Messenger för Mac)

För Mac-användare(Mac) ha en riktigt trevlig mjukvarukapacitet(mjukvaramöjlighet) med ett riktigt originellt namn – “Messenger (Messenge)for (r)Mac( for Mac)”. Det INTE(inte) gjort Facebook , som tydligt anges på webbplatsen, som säger att det är “ett gratis och öppen källkodsprojekt gjort av Messenger-fans”. Men jag använde den på min Mac under väldigt lång tid och det fungerar utmärkt.

Återigen, det verkar det inte vara mörkt läge(Mörkt läge) eller andra funktioner som normalt erbjuds facebook messenger . Det är bara en avskalad version budbärare som du kan köra på din Mac och fäst vid din
Docka . Men alla behöver inte det sista glänsande föremålet.

Använd en komplett lösning(Använd en allt-i-ett-lösning)

Det fanns en tid när du hade separata chattklienter som MSN meddelande , Yahoo Messenger , ICQ Google Talk….. sedan gick trenden mot att slå samman dessa tjänster till en plattform, så vi hade Trillian ,
Pidgin , Adium och så vidare. på.

Även om många av dessa individuella chatttjänster är stängda nu har vi fortfarande saker som budbärare , Slak , Skype , signal , Telegram och så vidare. Så “nästa generation” av allt-i-ett-chattplattformar kan vara precis vad du behöver. De två som jag har använt och rekommenderar är Franz och Rambox.

Nackdelen är att de bara ger dig dina meddelanden, inget annat (självklart kan du svara också, men jag menar förvänta dig inga söta klistermärken eller så).

För det andra, nej mobiltelefonversioner(telefonversion), så de är endast för stationära datorer. Men det finns versioner för Windows , Mac och linux och det är extremt användbart att ha allt på ett ställe om allt du behöver är dina meddelanden.

Det finns en stor missuppfattning att om du vill använda Facebook Messenger måste du vara inloggad på själva Facebook och komma åt chattgränssnittet från Facebooks webbplats eller mobilversionen. Inget kunde vara längre från sanningen. Du behöver inte ens ett Facebook-konto längre för att använda Messenger.

Även om du har ett Facebook-konto är det fullt möjligt att använda Messenger utan att gå någonstans i närheten av facebook.com eller ens ha Facebooks smartphone-app installerad. Jag borde veta. Jag har haft Facebook avinstallerat från min iPhone i månader men jag använder fortfarande Messenger.

Använd Messenger Smartphone-appen

Om du är en stor smartphoneanvändare är det vettigt i det här fallet att bara använda Messenger-appen för din telefon. Det är en väldigt snygg, välbyggd app och jag hade inga som helst problem med den. Den har till och med spel där du kan spela basket med en telefonkontakt! iPhone-versionen är här och Android-versionen är här.

Jag gillar särskilt “Dark Mode” såväl som de självförstörande meddelandena (som jag kommer att diskutera i en annan artikel snart).

Använd den fristående Messenger-webbplatsen

Du kanske vet eller kanske inte vet att Messenger faktiskt har sin egen fristående webbplats på messenger.com, gjord av Facebook själva. Här kan du logga in på ditt Messenger-konto och använda det utan att gå någonstans i närheten av din Facebook-tidslinje eller andra tidssugande distraktioner.

Eftersom du är webbläsarbaserad kan du ställa in aviseringar i din webbläsare för nya meddelanden och i allmänhet fungerar och ser det ut exakt på samma sätt som smartphoneappen. Den enda skillnaden är att det inte verkar finnas något mörkt läge, självförstörande meddelanden och några andra ringklockor och visselpipor som normalt erbjuds på Messenger som Facebook Stories.

Men om allt detta inte stör dig, är messenger.com en idealisk lösning om du vill övervaka dina meddelanden utan att ständigt dras in i det svarta hålet på Facebooks tidslinje.

Mac-användare kan använda Messenger för Mac

Mac-användare har en riktigt trevlig mjukvarumöjlighet med ett riktigt originellt namn – “Messenger för Mac”. Detta är INTE gjort av Facebook, vilket framgår av webbplatsen som säger att det är ett “gratis och öppen källkodsprojekt gjort av fans av Messenger”. Men jag har använt detta på min Mac väldigt länge och det fungerar underbart.

Återigen verkar det inte finnas något mörkt läge eller andra funktioner som normalt erbjuds av Facebook Messenger. Det här är bara en avskalad version av Messenger som du kan köra på din Mac och har fäst på din Dock. Men alla vill inte ha det senaste glänsande föremålet.

Använd en allt-i-ett-lösning

Det brukade vara en tid när du hade individuella chattklienter som MSN Messenger, Yahoo Messenger, ICQ, Google Talk…..då gick trenden till att kombinera dessa tjänster till en plattform, så vi hade Trillian, Pidgin, Adium, och så på.

Även om många av dessa individuella chatttjänster nu har stängts har vi fortfarande saker som Messenger, Slack, Skype, Signal, Telegram och så vidare. Så “nästa generation” av one-stop chattplattformar kan vara vad du behöver. Två som jag har använt och rekommenderar är Franz och Rambox.

Nackdelarna är att de bara ger dig dina meddelanden, inget annat (självklart kan du svara också, men vad jag menar är att du inte förväntar dig några söta klistermärken eller så).

För det andra, det finns ingen mobiltelefonversion så dessa är endast stationära. Men det finns versioner för Windows, Mac och Linux, och det är oerhört användbart att ha allt på samma plats om allt du behöver är dina meddelanden.

Relaterade Artiklar

Back to top button