4 sätt att avinstallera Windows Media Player från Windows

Windows mediaspelare(Windows Media Player) finns i Windows i evigheter och den kan fortfarande spela alla typer av multimediafiler: musik, bilder och filmer. Däremot kan du vara ett fan av en annan mediaspelare som t.ex VLC eller Filmer & TV . I det här fallet kan du bli av med Windows mediaspelare(Windows Media Player) och spara utrymme på disk(lagringsutrymme) . Tyvärr, i Windows ingen enkel genväg att avinstallera Windows mediaspelare . Det finns dock flera sätt att ta bort Windows mediaspelare(Windows Media Player) och du kan hitta dem i den här guiden:

NOTERA.(OBS:) Den här artikeln visar hur du tar bort Windows mediaspelare(Windows mediaspelare) Windows 10 , 7 och 8.1. Se vilken Windows-versioner(Windows-version) alla metoder fungerar, du kan in avsnittshuvud(avsnittsrubrik) .

1. Ta bort Windows Player media(Mediespelare) av applikationsinställningar(Inställningar app) » till Windows 10.

Om du använder Windows 10 öppna Bilaga(Inställningar app) “Inställningar”. Ett snabbt sätt att göra detta är att klicka eller trycka på genvägen i ” Start(Startmeny) » eller tryck samtidigt på knapparna Windows + I på tangentbordet. I applikationen ” inställningar(Inställningar) » gå till avsnittet « Ansökningar(Appar)”.

På sidan ” Applikationer och funktioner(Appar och funktioner) » hitta länk “Hantering av ytterligare funktioner”. (“Hantera valfria funktioner.”)När du hittar den klickar du eller trycker på den.

Länk Hantera ytterligare funktioner

Ansökan ” inställningar(Inställningar) “läser in sidan” Hantera ytterligare funktioner(Hantera tillvalsfunktioner) » . Skrolla(Bläddra) listan med funktioner ner och du bör hitta Windows mediaspelare(Windows Media Player) i slutet av listan. Klick(Klicka) eller tryck på den och klicka sedan på ” Radera(Avinstallera) » .

Avinstallera Windows Media Player

Vänta(Vänta) slutet av avinstallationsprocessen: detta bör inte ta lång tid.

2. Ta bort Windows Player media(Mediespelare) av kontrollpaneler(Kontrollpanelen) i alla versioner av Windows.

Oavsett(oavsett) om du använder Windows tio, Windows 7 eller Windows 8.1 öppna Kontrollpanel(Kontrollpanel) . I alla versioner Windows ett snabbt sätt att göra detta är att söka. PÅ Kontrollpaneler(Kontrollpanelen) gå till inställningskategorin ” Program”.(Program)

AT ” Program(Program) » klicka eller tryck på länken “Slå på eller av Windows-funktioner” under ” (“Slår på eller av egenskaper i Windows”)Program och funktioner(Program och funktioner).

Klicka på Slå på eller av Windows-funktioner

Windows visar ett fönster “Slår på eller av egenskaper i Windows”(“Slår på eller av egenskaper i Windows”) . Den har en lista över alla funktioner Windows tillgänglig för din dator eller enhet(dator eller enhet) , både installerad och avinstallerad. Skrolla(Bläddra) listan tills du hittar en post som heter “Mediefunktioner”. (“Mediefunktioner.”) För att radera Windows mediaspelare(Windows Media Player), expandera “Mediefunktioner”(“Mediefunktioner”) och avmarkera ” Windows mediaspelare”(Windows mediaspelare). Klicka sedan OK(OK).

Avmarkera Windows Media Player

Windows kan varna dig för det “Att inaktivera Windows Media Player kan påverka andra Windows-funktioner och program som är installerade på din dator, inklusive standardinställningar.” (“Att stänga av Windows Media Player kan påverka andra Windows-funktioner och program som är installerade på din dator, inklusive standardinställningar.”) Om du fortfarande vill avinstallera den, stäng den här varningen genom att klicka på Ja(Ja).

Windows Media Player Avinstallationsbekräftelse

Vänta några sekunder tills Windows mediaspelare kommer inte att raderas. Om du använder Windows 7 eller Windows 8.1 du kanske måste starta om datorn för att proceduren ska slutföras korrekt.

3. Ta bort Windows Player media(Mediespelare) av kommandorad(Kommandotolken) i alla versioner av Windows.

Du kan också ta bort Windows mediaspelare genom att använda kommandorad(Kommandotolken) . Börja med lansering kommandorad(Kommandotolken) som administratör. Skriv sedan in följande kommando: DISM /online /disable-feature /funktionsnamn:WindowsMediaPlayer och tryck Stiga på på tangentbordet.

När avinstallationen är klar kan du bli ombedd att starta om Windows för att avsluta processen. När detta händer, tryck på knappen Y på tangentbordet och vänta på omstart fönster. När detta händer, Windows mediaspelare(Windows Media Player) försvinner.

Avinstallera Windows Media Player från kommandotolken

4. Ta bort Windows Player media(Mediespelare) av PowerShell i alla versioner av Windows.

Om du föredrar att använda powershell, kör det som administratör och kör sedan följande kommando: Disable-WindowsOptionalFeature -Online -Funktionsnamn “WindowsMediaPlayer” .

Ta bort Windows Media Player från Powershell

Det är allt: Windows mediaspelare(Windows Media Player) är nu borttagen.

Vilken metod föredrar du att använda för att ta bort Windows mediaspelare ?

Du(är) ett fan av användning kommandorad(kommandorad) eller föredrar metoder ” peka och klicka(peka och klicka)”? Varför vill du ta bort Windows mediaspelare(Windows mediaspelare) ? Var det relaterat till vad du använder Windows 10 och det är inte längre standardmediaspelaren? Eller beror det på att du föredrar andra tredjepartsmediaspelare? Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

har funnits i Windows i evigheter, och det är fortfarande en kapabel spelare för alla typer av mediefiler: musik, bilder och filmer. Däremot kanske du är ett fan av en annan mediaspelare som eller . I så fall kanske du vill bli av med , och spara lite lagringsutrymme. Tyvärr tillhandahåller inte Windows en enkel avinstallationsgenväg för . Det finns dock ett par olika sätt på vilka du kan ta bort , och du kan hitta dem i den här guiden:

NOTERA: Den här artikeln visar hur du avinstallerar i Windows 10, 7 och 8.1. Du kan se i vilken Windows-version varje metod fungerar, i avsnittets titel.

1. Avinstallera Windows Media Player från appen Inställningar i Windows 10

Om du använder Windows 10, öppna appen Inställningar. Ett snabbt sätt att göra det är att klicka eller trycka på dess genväg från , eller samtidigt trycka på tangenterna på ditt tangentbord. Gå till avsnittet i appen.

Appinställningarna

På sidan letar du efter en länk som heter När du hittar den, klicka eller tryck på den.

Länken Hantera valfria funktioner

Appen laddar en sida som heter. Bläddra ner i listan med funktioner, och du bör hitta dem i slutet av listan. Klicka eller tryck på den och sedan på knappen.

Avinstallera Windows Media Player

Vänta tills avinstallationsprocessen är slut: det bör inte ta lång tid.

2. Avinstallera Windows Media Player från Kontrollpanelen i alla versioner av Windows

Oavsett om du använder Windows 10, Windows 7 eller Windows 8.1, öppna Kontrollpanelen. I alla Windows-versioner är ett snabbt sätt att göra det att söka efter det. Gå till kategorin inställningar i .

Inställningskategorin Program

Klicka eller tryck på länken från avsnittet i .

Klicka på Slå på eller av Windows-funktioner

Windows visar fönstret. Den har en lista över alla Windows-funktioner som är tillgängliga för din dator eller enhet, både de installerade och de som inte är det. Bläddra igenom listan tills du hittar posten som heter För att avinstallera, expandera och avmarkera. Tryck sedan på .

Avmarkerar Windows Media Player

Windows kan varna dig om att om du fortfarande vill ta bort den, stäng den här varningen genom att klicka på .

Bekräftar avinstallationen av Windows Media Player

Vänta ett par ögonblick tills den avinstalleras. Om du använder Windows 7 eller Windows 8.1 kan du behöva starta om datorn för att proceduren ska slutföras korrekt.

3. Avinstallera Windows Media Player från kommandotolken i alla versioner av Windows

Du kan också avinstallera med hjälp av . Börja med att starta kommandotolken som administratör. Skriv sedan följande kommando: DISM /online /disable-feature /funktionsnamn:WindowsMediaPlayer och tryck på ditt tangentbord.

När avinstallationen är över kan du bli ombedd att starta om Windows för att slutföra processen. Tryck på tangenten på ditt tangentbord när det händer och vänta tills Windows startar om. När den väl gör det, är den borta.

Ta bort Windows Media Player från kommandotolken

4. Avinstallera Windows Media Player från PowerShell, i alla versioner av Windows

Om du föredrar att använda starta den som administratör och kör sedan följande kommando: Disable-WindowsOptionalFeature -Online -Funktionsnamn “WindowsMediaPlayer”.

Ta bort Windows Media Player från Powershell

Det var allt: är nu avinstallerat.

Vilken metod föredrar du att använda för att avinstallera Windows Media Player?

Är du ett fan av att använda kommandoraden eller föredrar du “peka och klicka”-metoderna? Varför ville du avinstallera? Var det för att du använder Windows 10 och att det inte längre är standardmediaspelaren? Eller var det för att du föredrar andra mediaspelare från tredje part? Kommentera nedan och låt oss diskutera.