4 sätt att använda bock i Excel

Det finns många anledningar till varför du kanske vill använda en bock excel . I vissa fall kanske du bara vill placera bockbilden antingen i en cell med annan text eller i en separat cell.

Mer interaktiva sätt att använda kryssrutor i excel kan vara att acceptera en valinmatning från användaren, eller som ett automatiskt sätt att indikera att en utförd uppgift eller sträng är korrekt.

Oavsett hur du tänker använda det, finns det sätt att integrera bockar i ett kalkylblad. excel .

Kortkommandon för kryssrutor

Om allt du vill är att infoga en bock i en cell, antingen som en del av den befintliga texten eller för sig själv, är kortkommandon det enklaste sättet att använda bocken i excel .

Det finns två karaktärer Wingdings2 som är väl lämpade för att infoga bockar i excel . För att använda dem måste du högerklicka på cellen och ändra teckensnittsstilen till Wingdings2 .

När cellen är formaterad håller du bara ner tangenten Flytta och tryck på P. Kortkommandot här är − Flytta + P.

Detta kommer att infoga en bocksymbol i cellen. Du kan också klistra in detta i slutet av valfri textrad i en cell.

Den andra symbolen är motsatsen till bocken, “x”, där du kan symbolisera ett negativt svar. Håller ner en nyckel Flytta tryck på O. Kortkommandot här är Flytta + Åh

Detta kommer att lägga till ett “x”-tecken i cellen.

För en snabb lista där du behöver lägga till ett ja eller nej svar, dessa två kryssrutor Excel kommer att göra sitt jobb.(excel)

Andra koder Wingdings2 tangentbord(Wingdings2 tangentbord) inkluderar följande.

 • Skift+R : kryssa i rutan
 • Skift+Q , Skift+S , Skift+T : olika stilar av “x” inuti blocket
 • Skift+V, Skift+U : olika stilar av “x” inuti cirkeln.

Om du behöver mer variation, formatera cellerna med ett teckensnitt Wingdings.

Detta gör att du kan använda fyra möjliga kortkommandon för bock.

 • ALT 0252 : Standard bock
 • ALT 0254 : bock i en ruta
 • ALT 0251 : Standardmärke “x”
 • ALT 0253 : “x” inuti rutan

Håll ned tangenten för att använda dessa tangentbordskoder ALT och ange sedan ett fyrsiffrigt nummer med numerisk knappsats(numerisk knappsats).

Som du kan se finns det många alternativ och stilar för att använda kryssrutor i excel .

Istället föredrar du(Föredrar) använd funktion RÖDING ? Inga problem. Bara(Bara) välj cellen där du vill placera tecknet och ange en av följande funktioner.

 • =CHAR(252) : Standard bock
 • =CHAR(254) : Kryssruta inuti en ruta
 • =CHAR(251) : standardmärke “x”
 • =CHAR(253) : “x” inuti rutan

Klick Stiga på och en bock visas i den cellen.

Infoga bocksymboler

Det finns flera bocksymboler som du kan infoga med hjälp av typsnittet Segoe UI-symbol. För att göra detta, välj ” Föra in(Infoga)” i menyn och välj ” Symboler(Symboler)” på bandet. Välj sedan ” Symbol(Symbol)” i rullgardinsmenyn.

Ett fönster öppnas Symbol . (Symbol) Ändra rullgardinsmenyn ” Teckensnitt » på (Font)Segoe UI-symbol .

Om du bläddrar igenom teckenlistan för detta teckensnitt, kommer du att se flera bockmarkeringsstilar utspridda överallt. En sektion har både bockar och “x”-stiletiketter i samma område.

Scrolla dock gärna om du vill använda en annan stil.

När du hittar kryssrutan du vill ha, välj bara ” Föra in(Infoga) “, och detta tecken kommer att infogas direkt i cellen excel där du placerade markören.

Detta är ett enkelt sätt att använda bock excel om du inte kommer ihåg någon av koderna och vill bläddra i ett bredare urval av stilar.

Infoga bock i Excel

Om du inte vill krångla med koder eller typsnitt är ett snabbt och enkelt sätt att använda bocken i excel – kopiera och klistra in det (kopiera och klistra in det) .

Om du letar efter en “tick” in Google kommer du att se bockikonen i listan först i sökresultaten.

Du kan kopiera denna karaktär direkt i resultaten genom att markera den och klicka ctrl + C . Återgå sedan till kalkylbladet excel markera cellen där du vill placera bockmarkeringen och infoga den genom att klicka ctrl + v.

Nyckel autokorrigering orden(Sökord) med bockad(Bock)

Du kan glömma alla symboler eller menyer ovan och bara använda din egen speciella fras var du vill markera rutan.

Du kan till exempel skapa ditt eget autokorrigeringssvar i excel som ersätter ditt sökord (något i stil med “CMARK”) med en bocksymbol.

För att göra detta, markera rutan på ditt ark på något av de sätt som beskrivs ovan. Om du bara har en per ark kan du använda den som en del av autokorrigeringen.

1. Markera en cell och kopiera bocken i formelfältet.

2. Högerklicka på cellen och kontrollera cellens teckensnitt. Bokmärk det för senare.

3. Välj Fil(Arkiv), alltså alternativ(Alternativ), alltså Stavning(Proofing) och slutligen Autokorrigeringsalternativ(Autokorrigeringsalternativ) .

4. I fönstret Auto-korrigering(AutoCorrect) ange ett ord (till exempel “CMARK”) i ” Byta ut(Byta ut) ” . Välj sedan ett fält FRÅN(Med) och tryck Ctrl+V för att klistra in bocksymbolen som kopierades tidigare från formelfältet excel.

Välj ” Lägg till”(Lägg till) och sedan “OK”(OK) för att avsluta.

Nu när du skriver “CMARK” och trycker Stiga på ändras texten automatiskt till en bock.

Detta är ett av de enklaste sätten att använda bock excel speciellt om du använder dem ofta och inte vill komma ihåg kortkommandon, koder eller något annat.

Varför använda kryssrutor i Excel?

Det finns många anledningar till varför du kanske vill använda kryssrutor i Excel. Oavsett om du försöker hålla reda på projektuppgifter eller ber folk att fylla i en enkät åt dig, finns det många alternativ.

Välj det bekvämaste sättet för dig att lägga till bockar i ditt kalkylark.

Det finns många anledningar till att du kanske vill använda en bock i Excel. I vissa fall kanske du bara vill ha ett sätt att placera en bockbild antingen i en cell med annan text eller i en cell för sig.

Mer interaktiva sätt att använda bockmarkeringar i Excel kan vara att acceptera valinmatning från en användare eller som ett automatiskt sätt att indikera att en slutförd uppgift eller en rad är sann.

Oavsett hur du tänker använda det, finns det sätt du kan integrera bockmarkeringar i ditt Excel-kalkylblad.

Tangentbordsgenvägar för bockmarkeringar

Om allt du behöver är att infoga en bock i en cell, antingen som en del av en befintlig text eller för sig själv, är kortkommandon det enklaste sättet att använda en bock i Excel.

Det finns två Wingdings2-tecken som fungerar bra för att infoga bockar i Excel. För att använda dessa måste du högerklicka på cellen och ändra teckensnittsstilen till Wingdings2.

När cellen är formaterad håller du bara ned Skift-tangenten och trycker på P. Kortkommandot här är Flytta + P.

Detta kommer att infoga ett bocktecken i cellen. Du kan också infoga detta i slutet av valfri textrad i cellen.

Ett annat tecken är motsatsen till en bock, ett “x” där du kan symbolisera ett negativt svar. Håll ned Skift-tangenten och tryck på O. Kortkommandot här är Flytta + O.

Detta kommer att infoga ett “x”-tecken i cellen.

För en snabb lista där du behöver lägga till ett positivt eller negativt svar, gör dessa två Excel-bockar susen.

Andra Wingdings2-tangentbordskoder inkluderar följande.

 • Skift+R: bock i en ruta
 • Skift+Q, Skift+S, Skift+T: Olika stilar av “x” inuti en låda
 • Skift+V, Skift+U: Olika stilar av “x” i en cirkel

Om du behöver mer variation, formatera sedan cellerna i Wingdings typsnitt istället.

Detta låter dig använda fyra potentiella kortkommandon med bock.

 • ALT 0252: Standard bock
 • ALT 0254: bock i en ruta
 • ALT 0251: Standard “x”-märke
 • ALT 0253: “x” inuti en ruta

För att använda dessa tangentbordskoder, håll nere ALT och skriv sedan det fyrsiffriga numret med hjälp av numerisk knappsats.

Som du kan se finns det många alternativ och stilar att använda för att använda bockmarkeringar i Excel.

Föredrar du att använda CHAR-funktionen istället? Inget problem. Välj bara cellen där du vill placera symbolen och skriv en av följande funktioner.

 • =CHAR(252): Standard bock
 • =CHAR(254): bock i en ruta
 • =CHAR(251): Standard “x”-märke
 • =CHAR(253): “x” inuti en ruta

Tryck Stiga på och bockmarkeringen visas i den cellen.

Infoga bocksymboler

Det finns flera bocksymboler som du kan infoga med Segoe UI Symbol-teckensnittet. För att göra detta, välj Föra in från menyn och välj Symboler ikonen från bandet. Välj sedan symbol från rullgardinsmenyn.

Detta kommer att öppna symbol fönster. Ändra Font falla ner till Segoe UI-symbol.

Om du bläddrar igenom listan med symboler för detta teckensnitt kommer du att se flera bockmarkeringsstilar utspridda. En sektion har både bockmärken och “x”-stilmärkena i ett område.

Scrolla dock gärna om du vill använda en annan stil.

När du hittar den bock du vill ha, välj bara Föra in och den symbolen kommer att infogas direkt i Excel-cellen där du placerade markören.

Det här är ett enkelt sätt att använda en bock i Excel om du inte kommer ihåg någon av koderna och vill bläddra bland ett större antal stilar.

Klistra in en bock i Excel

Om du inte vill ha krånglet med koder eller typsnitt är ett snabbt och enkelt sätt att använda en bock i Excel att kopiera och klistra in den.

Om du söker efter “bockmarkering” i Google ser du en bocksymbol först i sökresultaten.

Du kan kopiera denna symbol direkt i resultaten genom att markera den och trycka på ctrl + C. Gå sedan tillbaka till ditt Excel-kalkylblad, markera cellen där du vill placera bocken och klistra in den genom att trycka på ctrl + V.

Autokorrigera ett nyckelord med en bock

Du kan glömma bort alla symboler eller menyer som förklaras ovan och bara använda din egen speciella fras varhelst du vill sätta en bock.

Du kan till exempel skapa ditt eget autokorrigeringssvar i Excel som ersätter ditt sökord (något som “CMARK”) med bocksymbolen.

För att göra detta, placera en bock i ditt ark med någon av metoderna ovan. När du bara har en i arket kan du använda den som en del av en autokorrigering.

1. Markera cellen och kopiera bocken i formelfältet.

2. Högerklicka på cellen och kontrollera cellens teckensnitt. Notera detta till senare.

3. Välj filalternativKorrekturoch slutligen Autokorrigeringsalternativ.

4. I AutoCorrect-fönstret anger du ordet (som “CMARK”) i Byta ut fält. Välj sedan Med och tryck på Ctrl + V för att klistra in bocksymbolen som du kopierade från Excel-formelfältet tidigare.

Välj Lägg till och då OK att avsluta.

Nu, när du skriver “CMARK” och trycker på Stiga påkommer texten automatiskt att ändras till en bock.

Detta är ett av de enklaste sätten att använda en bock i Excel, speciellt om du använder dem ofta och inte vill komma ihåg kortkommandon, koder eller något annat.

Varför använda bock i Excel?

Det finns många anledningar till varför du kanske vill använda bockmarkeringar i excel. Oavsett om du försöker spåra projektuppgifter eller få folk att fylla i en enkät åt dig – det finns många alternativ.

Välj den metod för att lägga till bockmarkeringar i ditt kalkylblad som passar dig bäst.