4 saker du kan göra med Windows Sandbox

Om du använder version Windows 10 Proffs , Utbildning eller Enterprise med uppgradering maj 2019 uppdatering du har tillgång till Windows sandlåda(Windows Sandbox). Det är en lätt virtuell maskin som är enkel att installera och köra utan att behöva betala ytterligare licensavgifter. Den här appen är utmärkt för att surfa på potentiellt farliga webbplatser, testa okända appar och andra saker som annars kan vara farliga. Här är vad du kan göra med Windows sandlåda och varför det är ett av de mest användbara tilläggen till Windows 10:

NOTERA.(OBS:) Om du vill veta hur man installerar Windows sandlåda på PC med Windows 10 läs den här guiden: Hur man installerar Windows sandlåda i Windows 10 i tre steg.

1. Använd en webbläsare på ett säkert sätt för att besöka farliga webbplatser.

World Wide Web är full av farliga webbplatser som gör många otäcka saker, från att sprida skadlig programvara till nätfiske. Om du vill besöka en webbplats som du tror är misstänkt eller farlig, men inte vill utsätta din dator för risk med Windows 10 använd för denna uppgift ” sandlåda” Windows. (Windows Sandbox) Kör Windows sandlåda och öppna Microsoft Edge . Gå sedan vidare och besök denna webbplats. Även om något hemskt händer spelar det ingen roll, för du kan stänga Windows sandlåda(Windows Sandbox) och radera allt som om det aldrig hade hänt på din PC.

2. Testa appar(Testa appar) som kan vara farliga, och använd ett antivirus för att kontrollera filer för skadlig programvara.

Då och då kan du snubbla över applikationer som inte är pålitliga. De kan vara till hjälp, men de kan också vara farliga eller till och med innehålla skadlig programvara. Om du vill installera och köra en sådan applikation, men vill göra det i en säker och isolerad miljö som inte påverkar din PC med Windows 10 använda sig av Windows sandlåda .

Öppna Windows sandlåda(Windows Sandbox) och installera appen du vill testa. Om en Windows sandlåda(Windows Sandbox) börjar fungera felaktigt eller så ser du något som liknar bilden nedan, var försiktig. Denna applikation är skadlig programvara.

Kör en körbar fil som visade sig vara ransomware i en Windows-sandlåda.

Dessutom, även om inget dåligt verkar hända, anta inte att allt är bra med applikationen. För att vara säker, spring antiviruskontroll(antiviruskontroll). Windows sandlåda(Windows Sandbox) låter dig göra allt du normalt skulle göra på en PC med Windows 10 men det betyder inte att du ska använda antivirus licensnyckel(antiviruslicensnyckel) för att installera hela antiviruspaket(antiviruspaket). Vi tror att använda ett bra gratis antivirus eller testversion(provversion) av din favorit säkerhetspaket(säkerhetspaket) bör vara tillräckligt för denna uppgift.

Skanna någon fil efter skadlig programvara med gratis antivirus i Windows sandlåda

Sedan om appar och filer(appar och filer) som du har testat är bra och säkra, du kan använda dem med sinnesfrid.

3. Prova programvara som du inte är säker på om du vill behålla

På samma sätt kan du prova och testa någon programvara som inte är farlig, men du är inte säker på om du vill behålla den på din Windows 10-dator. Windows sandlåda(Windows Sandbox) ger utmärkt testmiljö(testmiljö) . Öppna appen/programmet du vill prova, installera och testa. När du stänger Windows sandlåda(Windows Sandbox), den lämnar inga spår i din operativ system(operativsystem) , som förblir lika rent som när sandlådan startades.

4. Kontrollera om det finns misstänkta e-postbilagor

E-postmeddelanden(E-post) e-postmeddelanden kan innehålla skadlig programvara eller försök(skadlig programvara eller försök) att lura intet ont anande användare. Om du precis fått ett e-postmeddelande med en misstänkt bilaga kan det mycket väl skickas av en cyberbrottsling. Om du inte vill utsätta din dator för risk öppnar du Windows sandlåda(Windows Sandbox) och använd en webbläsare Microsoft Edge för att komma åt din (Microsoft Edge)email konto(email konto) . Ladda sedan ned bilagan från den misstänkte e-postmeddelanden(e-postmeddelande) och kör den. För att vara säker, gå ut ur din email konto(e-postkonto) innan du öppnar bilagan för att se vad den gör.

Laddar en misstänkt e-postbilaga i Windows Sandbox

Även om fästet är farligt kan du stänga Windows sandlåda och glöm det.

Vad använder du Windows sandlåda ?

Här är hur vi använder Windows sandlåda(Windows Sandbox) på dina datorer med Windows 10. Men olika personer har olika behov, så du kanske vill använda den till andra saker än vi. Om ja, berätta för oss hur du använder Windows sandlåda(Windows Sandbox), i en kommentar nedan.

Om du kör en Pro-, Education- eller Enterprise-utgåva av Windows 10 med maj 2019-uppdatering har du tillgång till . Det är en lättviktig virtuell maskin som är enkel att installera och köra, utan att behöva betala något för ytterligare licensavgifter. Den här appen är utmärkt för att surfa på potentiellt farliga webbplatser, testa okända appar och andra saker som annars skulle kunna vara farliga. Här är vad du kan göra med och varför det är ett av de mest användbara tilläggen till Windows 10:

NOTERA: Om du vill lära dig hur du installerar på din Windows 10-dator, läs den här handledningen: Hur du installerar Windows Sandbox i Windows 10 i tre steg.

1. Använd en webbläsare på ett säkert sätt för att besöka farliga webbplatser

World Wide Web är full av farliga webbplatser som gör många otäcka saker, från att distribuera skadlig programvara till nätfiske. Om du vill besöka en webbplats som du misstänker är skum eller farlig, men inte vill utsätta din Windows 10-dator i fara, använd för den här uppgiften. Starta och öppna. Gå sedan vidare och besök den webbplatsen. Även om något hemskt händer, spelar det ingen roll, eftersom du kan stänga och allt raderas, som om det aldrig funnits på din PC.

Besöka en nätfiskewebbplats i Windows Sandbox

2. Testa appar som kan vara farliga och använd ett antivirus för att kontrollera filer för skadlig programvara

Då och då kan du snubbla över appar som inte är pålitliga. De kan vara användbara, men de kan också vara farliga eller till och med innehålla skadlig programvara. Om du vill installera och köra en sådan app, men du vill göra det i en säker och isolerad miljö som inte påverkar din Windows 10-dator, använd .

Öppna och installera appen som du vill testa. Om du börjar misslyckas eller om du ser något liknande bilden nedan, se upp. Den appen är skadlig programvara.

Kör en körbar fil som visade sig vara ransomware, i Windows Sandbox

Dessutom, även om inget dåligt verkar äga rum, anta inte att appen är OK. För att vara säker bör du köra en antiviruskontroll. låter dig göra allt du vanligtvis gör på en Windows 10-dator, men det betyder inte att du ska använda din antiviruslicensnyckel för att installera en fullständig antivirussvit. Vi tror att det borde vara tillräckligt att använda ett bra gratis antivirus eller en testversion av din favoritsäkerhetssvit för att göra jobbet.

Skanna någon fil efter skadlig programvara med hjälp av ett gratis antivirus i Windows Sandbox

Sedan, om apparna och filerna du testade visar sig vara OK och inte är farliga, kan du använda dem i lugn och ro.

3. Prova programvara som du inte är säker på att du vill behålla

På samma sätt kanske du vill prova och testa någon programvara som inte är farlig, men du är inte säker på att du vill behålla den på din Windows 10-dator. ger dig en utmärkt testmiljö. Öppna appen/programmet som du vill prova, installera den och testa den. När du stänger lämnar det inga spår i ditt operativsystem, vilket är precis lika orördt som det var när du lanserade sandlådan.

4. Kontrollera om det finns misstänkta bilagor i din e-post

E-postmeddelanden kan komma med skadlig programvara eller försök att lura intet ont anande användare. Om du precis har fått ett mejl med en misstänkt bilaga kan det mycket väl ha skickats av en cyberbrottsling. Om du inte vill utsätta din dator för risk, öppna och använd webbläsaren från den för att komma åt ditt e-postkonto. Ladda sedan ned bilagan från det misstänkta e-postmeddelandet och kör det. För att vara säker, logga ut från ditt e-postkonto innan du öppnar bilagan för att se vad den gör.

Ladda ner en misstänkt e-postbilaga i Windows Sandbox

Även om fästet är farligt kan du stänga och glömma allt om det.

Vad använder du Windows Sandbox till?

Så här använder vi på dina Windows 10-datorer. Men olika människor har olika behov, så du kan använda det för andra uppgifter än vi. Om du gör det, dela hur du använder , i en kommentar nedan.