4 online-simulatorer som ser ut som den äkta varan

Din webbläsare(webbläsare) är mer än bara ett sätt att visa webbplatser. Webbteknik(Webbteknik) har utvecklats till en punkt där sofistikerad programvara kan köras direkt i din webbläsare. Det betyder att det finns några ganska fantastiska webbsimmer där ute som du kan använda just nu från vilken enhet som helst med en kompatibel webbläsare.

De fem onlinesimulatorerna nedan använder den senaste tekniken webbanimation(webbanimation), 3D-grafik och webb applikationer,(app-teknik) för att leverera direkt till din skärm vad du skulle ha behövt en superdator för trettio år sedan. Så varför inte bryta sig loss från verkligheten ett tag och ägna lite tid åt att studera någon av dessa simuleringar?

Det var länge sedan nya anständiga flygsimulatorer kom ut på marknaden. Microsoft håller på att laga något speciellt med Microsoft Flight Simulator 2020, men vad händer om du bara vill sätta dig på ett virtuellt plan och flyga runt jorden en stund?

Det är där GEO-FS spelar in. Det är fantastiskt online flygsimulator(onlineflygsimulator) med 20 olika flygplan, 30 000 landningsbanor och ett globalt område att flyga över. Det som är mest imponerande är hur GEO-FS överför information från den verkliga världen till simuleringen.

Du kommer att se riktig reklam flygtrafik(flygtrafik), väderförhållanden i realtid och andra spelare som flyger runt i denna skala multiplayer simulator(multiplayer simulator) . Visst, det finns bättre flygsimulatorer när det kommer till grafik, men GEO-FS har fantastisk uppmärksamhet på detaljer i områden som andra simmar helt enkelt inte gör påverkade(tryck på –) och det körs i din webbläsare.

Google Earth(Google Earth) finns givetvis även som nedladdningsbar applikation. Men om du använder Chrome-webbläsaren (Chrome-webbläsaren) kan du köra Google Earth(Google Earth) på webbläsarfliken(webbläsarfliken) på några sekunder. Naturligtvis beroende på din internethastighet.

Google har gjort mycket för denna underskattade programvara genom åren. Detta är det överlägset bästa sättet att utforska vår planet obehindrat. Du kan rotera jordklotet med ett klick, se den från rymden och sedan zooma ut till marknivå. Få tillgång till otroligt detaljerade ytvyer i 3D, kunskapskort, guidade turer och mer.

Om jag ska vara ärlig så underlättar detta mycket lärarnas arbete. Det är ofattbart Google bara att ge bort det gratis.

Fastän Google kartor nyligen tillagda planeter andra än Jorden(Jorden) varken han eller Google Earth tillhandahåller inte en komplett modell av vårt solsystem. Det finns faktiskt en hel del anständiga onlinesimuleringar av vårt solsystem. Så på ett sätt är du bortskämd med valmöjligheter när det kommer till att resa vår rymdgård(rymd bakgård).

Vi gillar online simuleringsapp(online simulator app) kallas Solsystemets omfattning , som verkligen har en av de snyggaste och smidigaste modellerna att köra i en webbläsare. Dessa killar har arbetat med visualisering av rymdhändelser under en tid nu. Du hittar ett helt bibliotek med läckra animationer gjorda i Blixt som nu uppenbarligen är föråldrade (vilket uppenbarligen är föråldrade nu), men fortfarande ganska bra.

Huvudattraktionen är den nya riktiga 3D-modellen. Den har vissa överdrifter som standard, men om du gräver djupare i inställningarna kan du växla till och från realistiska relativa storlekar, månar och andra detaljer. Du kan också installera vilken som helst datum och tid(datum och tid) för att se den korrekta positionen för alla himlakroppar, tidigare eller framtida.

Trots namnet Solsystemets omfattning erbjuder faktiskt en överblick som sträcker sig långt utöver vårt lokala utrymme. Du kan zooma ut för att ta en titt på vår egen galax, Vintergatan(Vintergatan), med lite detaljer om sevärdheterna på vägen dit.

Däremot Solar Systemets omfattning främst lyser genom att leka med de åtta planeter vi alla känner och älskar.

Onlinesimulatorer som känns verkliga är inte bara realistisk grafik. Dessa pedagogiska fysiksimulatorer är tecknade och borde inte se ut som på riktigt. Faktum är att många saker modelleras av dessa interaktiva simuleringsapplikationer(simuleringsappar) är teoretiska, mikroskopiska och till och med subatomära.

Det som verkar verkligt med dessa simuleringar är matematiken bakom dem. Du kan leka med variablerna och se vad den verkliga effekten av detta blir. Och allt detta utan att behöva utföra ett experiment eller ha riktig laboratorieutrustning.

De flesta av simulatorerna i samlingen kan köras i en webbläsare. Tänk bara på att inte alla är HTML 5, så du kan behöva aktivera flash för att få dem att fungera. Med den lilla varningen är detta förmodligen det bästa stället att få pedagogiska simuleringar för vetenskaperna.

Bonus: SimCity 2000 (SimCity 2000)(Bonus: SimCity 2000)

Okej, det senare kan vara lite av en bluff eftersom det bokstavligen bara är originalet. Sim City 2000 körs i webbläsaren. Tänk dock på vad detta betyder. Ett av de bästa klassiska spelen stadssimulatorer(stadssimulator) kan nu spelas i original formulär för DOS(DOS-formulär) i din webbläsare på några sekunder. Allt du behöver göra är att klicka på länken ovan och inom en minut kommer du att bygga din stad.

Det här är den rätta DOS-emulator för PC(DOS PC-emulator) som körs i din webbläsare. Så du spelar simulator(simulatorspel) på en (typ av) simulator av det gamla datorsystem(datorsystem). Det ser verkligen ut som den äkta varan.

Det är en simulering, men det är inte mindre roligt än någonsin. Om du kan stå ut med annonser, Spela Classic det finns massor av andra gamla spel så du kan föreställa dig att det är 1990-talet igen och du startar upp din gamla Pentium PC.

Är detta verkliga livet? Eller är det bara fiktion?(Är det här det verkliga livet? eller är det bara fantasi?)

Modellering kan vara roligt, lärorikt och givande. Så det är bra att du inte behöver tillgång till universitetets datorbyggnad(universitetets datorbyggnad) för att leka med dessa snygga virtuella representationer av den verkliga världen.

Dessa onlinesimuleringar är ett bevis på hur långt konsumentteknologi(konsumentteknik): Enheter i handflatan eller i knät gör att du kan använda Internets till synes obegränsade möjligheter.

Din webbläsare är mer än bara ett sätt att titta på webbplatser. Webbtekniken har vuxit till den punkt där komplex programvara kan köras där i din webbläsare. Vilket betyder att det finns några ganska fantastiska webbaserade simulatorer som du kan klicka på just nu från vilken enhet som helst med en kompatibel webbläsare.

De fem onlinesimulatorerna nedan använder det senaste inom webbanimation, 3D-grafik och webbappsteknik för att leverera något du skulle ha behövt en superdator för trettio år sedan, direkt på din skärm. Så varför inte tappa verkligheten ett tag och ägna lite tid åt att utforska en av dessa simuleringar?

Det var ett tag sedan vi såg några anständiga nya flygsimulatorer komma ut på marknaden. Microsoft lagar på något speciellt med Microsoft Flight Simulator 2020, men vad händer om du bara känner för att sätta dig i ett virtuellt flygplan och flyga runt jorden lite?

Det är där GEO-FS kommer in i bilden. Det är en fantastisk onlineflygsimulator med 20 olika flygplan, 30 000 landningsbanor och en global terräng att flyga över. Mer imponerande än något annat är hur GEO-FS matar in information från den verkliga världen till simuleringen.

Du kommer att se verklig kommersiell flygtrafik, väderförhållanden i realtid och andra spelare flyga runt i denna massiva multiplayer-simulator. Visst, det finns trevligare flygsimulatorer när det kommer till grafik, men GEO-FS har fantastisk uppmärksamhet på detaljer i områden där andra simulatorer helt enkelt inte kommer att röra – och den körs i din webbläsare.

Google Earth finns givetvis även som nedladdningsbar app. Men om du använder webbläsaren Chrome kan du starta Google Earth på en webbläsarflik inom några sekunder. Beroende på din internethastighet såklart.

Google har gjort enormt mycket åt denna underskattade programvara genom åren. Det är det överlägset bästa sättet att sömlöst utforska vår planet. Du kan snurra jordklotet med ett musklick, se den från rymden och sedan zooma ner till marknivå. Få tillgång till otroligt detaljerade 3D-renderingar av ytan, kunskapskort, guidade turer och mer.

Ärligt talat, detta gör lärares jobb så mycket lättare. Det förbryllar sinnet att Google bara ger bort det gratis.

Medan Google Maps nyligen har lagt till andra planeter än jorden till sin samling, tillhandahåller varken den eller Google Earth en komplett modell av vårt solsystem. Det finns faktiskt en hel del anständiga onlinesimuleringar av vårt solsystem. Så på något sätt är du bortskämd med valmöjligheter när det kommer till att ta en tur genom vår rymdbakgård.

Vi gillar en onlinesimulatorapp som heter Solar System Scope, som verkligen har en av de snyggaste, smidigaste modellerna att köra i en webbläsare. Dessa killar har arbetat med visualiseringar av rymdhändelser under en tid. Du hittar ett helt bibliotek med snygga animationer gjorda i Flash, som uppenbarligen är föråldrad nu, men fortfarande ganska bra.

Huvudattraktionen är den nya äkta 3D-modellen. Som standard har den vissa överdrifter, men om du fördjupar dig i inställningarna kan du växla till och från realistiska relativa storlekar, månar och andra detaljer. Du kan också ställa in vilket datum och vilken tid som helst för att se de korrekta positionerna för alla himlakroppar, tidigare eller framtida.

Trots namnet erbjuder Solar System Scope faktiskt en utsikt som sträcker sig väsentligt utanför vårt lokala rum. Du kan zooma ut för att titta på vår egen galax, Vintergatan, med lite information om intressanta platser på vägen dit.

Men Solar System Scope lyser främst när man leker med de åtta planeterna vi alla känner och älskar.

Onlinesimulatorer som känns verkliga handlar inte bara om grafik som ser realistisk ut. Dessa pedagogiska fysiksimulatorer är tecknade och är inte avsedda att se ut som den riktiga varan. Faktum är att många av de saker som simuleras av dessa interaktiva simuleringsappar är teoretiska, mikroskopiska och till och med subatomära.

Det som känns verkligt med dessa simuleringar är matematiken bakom. Du kan fiffla med variablerna och se vad den verkliga effekten av det skulle bli. Allt utan att behöva sätta upp ett experiment eller ha riktig labbutrustning.

De flesta av simulatorerna i samlingen kan köras i din webbläsare. Tänk bara på att inte alla är HTML 5, så du kanske måste aktivera flash för att få dem att fungera. Med den lilla varningen ur vägen är detta förmodligen det bästa stället att få pedagogiska simuleringar för vetenskaperna.

OK, den här sista kan vara lite av ett fusk, eftersom detta bokstavligen bara är den ursprungliga SimCity 2000 som körs i en webbläsare. Tänk ändå på vad detta betyder. Ett av de bästa klassiska stadssimulatorspelen kan nu spelas i sin ursprungliga DOS-form, i din webbläsare på några sekunder. Allt du behöver göra är att klicka på länken ovan och inom en minut bygger du din stad.

Det är en riktig DOS PC-emulator som körs i din webbläsare. Så du spelar ett simulatorspel på en (typ av) simulering av ett gammalt datorsystem. Det känns verkligen precis som på riktigt.

Det är sim-ception, men det är inte mindre roligt än det alltid har varit. Om du orkar med annonserna har Play Classic en hel del andra gamla titlar också, så du kan låtsas att det är 1990-talet igen och du startar upp din gamla Pentium-dator.

Är detta det verkliga livet? Eller är det bara fantasi?

Simulering kan vara roligt, lärorikt och användbart. Så det är bra att du inte behöver tillgång till en universitetsdatorbyggnad för att leka med dessa snygga virtuella representationer av den verkliga världen.

Dessa onlinesimulatorer är ett bevis på hur långt konsumentteknologin har kommit, med enheter i handflatan eller inbäddade i ditt knä och utnyttjar internets till synes oändliga kraft.