4 enkla och enkla sätt att skydda Windows 10

Windows 10 representerar tre decennier av utveckling, och hur operativ system(operativsystem) det är redan ganska polerat. Detta betyder dock inte att när du laddar ner en ny kopia av detta operativ system(operativsystem), det är perfekt på alla sätt.

Windows 10 behöver fortfarande finjusteras för att verkligen ge en bra säkerhetsnivå. Dessutom är Windows 10 nu också(är också molntjänst(molntjänst) , vilket betyder att Microsoft vill nu också samla in och sälja din information.

Om du inte gör något åt ​​det kommer du att skicka en massa personlig information till Redmond(Redmond). Beroende på din personliga komfortnivå kan detta vara allvarligt. säkerhets- och integritetsproblem(säkerhets- och integritetsfråga). Vilket leder oss till vårt första tips.

Använd integritetsverktyget Windows 10

Microsoft(Microsoft har inte) gjort det enkelt att stänga av några av dess informationsinsamlingsfunktioner. Det finns mycket att leka med i sekretessinställningar, men de flesta användare är inte ens medvetna om alla sätt som Windows 10 kan spionera på användare eller vad som händer med den informationen.

Den goda nyheten är att det nu finns en hel lista med specialiserade verktyg som finns där bara för att hjälpa dig justera dina sekretessinställningar på världens mest använda operativ system(operativ system) . De flesta av dem är gratis och låter dig också anpassa saker med vilka Microsoft vill inte att du ska kontakta.

Ett utmärkt exempel är O&O ShutUp 10 med en fantastisk titel,(O&O ShutUp 10,) som positionerar sig som ett “anti-spyware » verktyg(” verktyg) för Windows 10 . Oavsett om du anser att varje strömbrytare är ett problem eller inte, är det verkligen ett praktiskt sätt att ta kontroll över ditt arbete med Windows 10 .

Välj bort Windows Defender

Ingår antiviruspaket(antiviruspaket) för Windows 10 är en efterlängtad funktion som håller miljontals användare som inte vet någonting från att bli smittade med alla möjliga otäcka saker. Men om du vill ta en mer aktiv roll i din egen säkerhet och(och) vill upptäcka ett bredare utbud av skadlig programvara, då är ett tredjepartsprogram det bästa alternativet.

Det finns både gratis och betalda alternativ. Några bestämma allt, och andra(ta itu med allt och annat) fångar bara vissa typer av skadlig programvara. Om du är nöjd Windows Defender(Windows Defender) , men du vill bara komplettera det, något liknande Malwarebytes.

Kryptera din hårddisk

Hårddiskkryptering är en av de bästa säkerhetsförbättringarna du kan göra på en PC med Windows 10 . Det betyder att om någon får tillgång till din hårddisk kommer de inte att kunna se data eftersom den är säkert krypterad.

I vissa fall krypteras din hårddisk automatiskt efter installationen. Windows 10 men om inte, kan du manuellt aktivera BitLocker , din egen Microsofts krypteringslösning(krypteringslösning) . Det är ganska kraftfullt, men du behöver ett moderkort med en TPM-modul för att få det att fungera. Om på din dator(datorn gör det) det finns inte, du måste använda USB sticka(USB-enhet) för lagring av dekrypteringsnyckel(dekrypteringsnyckel) .

Om du inte gillar det, kommer en tredjepartslösning som VeraCrypt också att göra jobbet bra. Efter kryptering kommer du att sova mycket bättre på natten.

Max UAC

Windows UAC eller användarkontokontroll(Användarkontokontroll) är en funktion operativ system(operativsystem) , som varnar dig varje gång ändringar görs på din dator. Till exempel, när du försöker installera ett nytt program, UAC kommer att tömma skärmen och ber dig bekräfta installationen innan du startar programvaran.

Standard UAC kommer bara att störa dig när du gör något allvarligt eller när ett installerat program vill göra betydande förändringar på din dator. Det finns dock en högre säkerhetsnivå än standarden som varnar dig för mer brett utbud(brett spektrum) förändringar. Det betyder att du kommer att fånga hackare och skadlig programvara webbprogramvara(webbprogramvara) som kommer att försöka hacka sig in i din maskin.

För de flesta människor inställningar(standardinställning) standardinställningarna är bra, men om du är äventyrlig och besöker alla möjliga konstiga webbplatser och ladda ner mjukvara(ladda ner programvara) för att prova bara för skojs skull, det är ett snabbt sätt att skydda dig själv. Allt du behöver göra för att komma åt inställningarna UAC är (UAC)tryck på Windows-tangenten och sök efter “UAC”(tryck på Windows-tangenten och sök efter “UAC”) .

Slå ner luckorna

Hittills Windows 10 – det är utmärkt operativ system(operativsystem) med fantastiska säkerhetsstöd(säkerhetsstöd) från Microsoft . Det är dock bra att veta att du fortfarande har kontroll över produkten du betalat för när det kommer till hur mycket en utvecklare kan sticka in näsan i ditt system.

Det skadar heller aldrig att putsa en del grövre säkerhetsfunktioner(grövre säkerhet) från yttre hot. Så för en säkrare datorupplevelse för alla!

Windows 10 representerar tre decennier av utveckling och som operativsystem är det ganska polerat vid det här laget. Det betyder dock inte att när du startar upp en ny kopia av det här operativsystemet är det perfekt på alla sätt.

Windows 10 behöver fortfarande en del justeringar för att verkligen erbjuda en bra säkerhetsnivå. Utöver detta är nu Windows 10 en molntjänst, vilket gör att Microsoft nu också vill samla in och sälja din information.

Om du inte gör något åt ​​det, kommer du att skicka massor av privat information till Redmond. Beroende på din personliga komfortnivå kan det vara ett betydande säkerhets- och integritetsproblem. Vilket leder oss till vårt första tips.

Använd ett Windows 10 Privacy Tool

Microsoft har inte gjort det lätt att inaktivera vissa av dess funktioner för informationsinsamling. Det finns mycket att leka med i sekretessinställningarna, men de flesta användare vet inte ens alla olika sätt som Windows 10 kan spionera på användare eller vad som händer med den informationen.

Den goda nyheten är att det nu finns en hel lista med specialiserade verktyg som bara finns för att hjälpa dig justera sekretessinställningar i världens mest använda operativsystem. De flesta av dem är gratis och låter dig även justera saker som Microsoft kanske inte vill att du ska bråka med.

Ett bra exempel är den förtjusande namngivna som fakturerar sig själv som ett “antispioneringsverktyg” för Windows 10. Oavsett om du anser att varje växling är ett problem eller inte, är det verkligen ett bekvämt sätt att ta kontroll över Windows 10-upplevelsen.

Släpp Windows Defender

Det medföljande antiviruspaketet för Windows 10 är en välkommen funktion som håller miljontals användare som inte skulle veta bättre från att bli infekterade med alla möjliga elaka. Men om du vill ta en mer aktiv roll i din säkerhet och vill fånga ett större utbud av skadlig programvara, är ett tredjepartsprogram det bästa alternativet.

Det finns både gratis och betalda val. Vissa tar itu med allt och andra fångar bara specifika typer av skadlig programvara. Om du är nöjd med Windows Defender, men bara vill komplettera det, så är något som Malwarebytes ett bra val.

Kryptera din hårddisk

Att kryptera din hårddisk är en av de bästa säkerhetsförbättringarna du kan göra på en Windows 10-dator. Det betyder att om någon får tag i din hårddisk, kommer de inte att ha något sätt att faktiskt se data eftersom den har krypterats starkt.

I vissa fall kommer din hårddisk att krypteras automatiskt efter installation av Windows 10, men om inte kan du manuellt aktivera BitLocker, Microsofts inbyggda krypteringslösning. Det är ganska kraftfullt, men du behöver ett moderkort med en TPM-modul för att det ska fungera. Om din dator inte har en, måste du använda en USB-enhet som värd för dekrypteringsnyckeln.

Om det inte faller dig i smaken, kommer en tredjepartslösning som VeraCrypt att göra jobbet bra också. När du väl är krypterad kommer du att sova mycket bättre på natten.

Tryck UAC till max

Windows UAC eller är en funktion i operativsystemet som varnar dig när en ändring görs på din dator. Till exempel, när du försöker installera ett nytt program, kommer UAC att dämpa skärmen och ber dig att OK installationen innan den kör programvaran.

Som standard kommer UAC bara att bugga dig när du gör något större eller när ett installerat program vill göra en betydande förändring på din dator. Det finns dock en högre säkerhetsnivå över standarden, som varnar dig för ett större antal ändringar. Det betyder att du kommer att fånga hackare och skadlig webbprogramvara som försöker hacka din maskin.

För de flesta är standardinställningen bara bra, men om du är äventyrlig, besök alla möjliga konstiga webbplatser och ladda ner mjukvara för att prova bara för skojs skull, då är detta ett snabbt sätt att skydda dig själv. Allt du behöver göra för att komma åt UAC-inställningarna är tryck på Windows-tangenten och sök efter “UAC”.

Slår ner luckorna

Som det ser ut idag är Windows 10 ett utmärkt operativsystem med fantastiskt säkerhetsstöd från Microsoft. Det är dock bra att veta att du fortfarande kan kontrollera produkten du betalat för när det kommer till hur mycket utvecklaren kan sticka in näsan i ditt system.

Det skadar heller aldrig att polera några av de grövre säkerhetsfunktionerna mot yttre hot. Så här är en säkrare datorupplevelse för alla!