4 bästa redo Plex-servrar

Om du är trött på att växla mellan streamingtjänster för att ta reda på vilken som innehåller innehållet du vill titta på för tillfället, kan det vara dags att skapa en egen medieserver.

Av alla tillgängliga mediaservrar är Plex det enklaste sättet att få alla dina program, filmer, poddsändningar och musik på en lättillgänglig plats. Beroende på hur du ställer in din server Plex du kan till och med strömma ditt innehåll hemifrån, var du än är.

Det bästa med servern Plex är att det inte kräver en dedikerad maskin för att köras, men det rekommenderas ofta att dedikera en specifik serverhårdvaruenhet Plex ska endast användas för detta ändamål. (Plex) Nyckeln är att se till att maskinen är kapabel att hantera vad du än kastar på den.

Plex-serverkrav(Plex-serverkrav)

Server Plex mer beroende av CPU(CPU) än från något annat. Det krävs mycket processorkraft för att koda om en video medan den streamas, och ännu mer kraft om du lägger till undertexter och andra extrafunktioner till videon.

Plex officiellt rekommenderar Intel core i3 eller snabbare som minsta processor, även om en snabbare vanligtvis rekommenderas. Plex använder inte så mycket heller random access minne(BAGGE) . Om du har minst 2 GB Bagge(RAM), bör du inte ha några problem med att starta Plex Server . Naturligtvis mer random access minne(RAM) skadar aldrig, speciellt om du planerar att använda din dator för andra uppgifter samtidigt.

Om allt detta låter komplicerat är den goda nyheten att du kan köpa många färdiga hårdvaruenheter. Plex Server. Allt du behöver göra är att installera lämplig programvara på dem. Vi har samlat de bästa alternativen direkt för att hjälpa dig att få igång din server. Plex med minimal ansträngning.(plex)

Bästa Plex Ready-servrar(De bästa förbyggda Plex-servrarna)

Om du inte vill skapa din egen server Plex från grunden kan en färdig maskin fungera lika bra.

Raspberry Pi är en pint-stor dator som klarar de flesta uppgifter lika bra som en vanlig PC, men till en bråkdel av kostnaden. du kan köpa Raspberry Pi 4 för mindre än $50 Amazon .

Även om det krävs lite teknisk kunskap för att installera, finns det hundratals guider som hjälper dig att navigera i maskinen.

Raspberry Pi 4 – inte den mest kraftfulla enheten i världen och inte det bästa valet för att streama och omkoda filmer på avstånd, men om du vill ha en enhet Raspberry Pi med servern Plex spela filmer direkt i ditt hem är detta ett fantastiskt alternativ. för direkt anslutning till skärmen.

Nvidia Shield TV Pro – en av de mest kraftfulla serverenheterna Plex . Hårdvaran är tillräckligt kraftfull för att omkoda flera olika saker samtidigt, och ytterligare inbyggd lagring kan läggas till USB -enheter och microSD-kort.

Du kan sända live på NVIDIA-sköld genom flera antenner. Som en extra fördel Skydda är en fantastisk enhet för streaming av spel, emulatorer och mer. Nvidia Shield TV Pro – bra val , vara(Om) den generiska enheten eller dedikerade maskinen Plex.

ThinkCentre M75q Mycket liten(ThinkCentre M75q Tiny) är en kompakt och kraftfull maskin som är utmärkt för serverhårdvara Plex. Den överträffar rejält minimikraven och har en dual-core processor AMD klockad på 3,4 GHz(GHz).

Med en 500 GB hårddisk har den tillräckligt med utrymme för att lagra filmer och tv-program, men har också fyra USB uttag(USB) för anslutning av externa enheter.

Med tanke på den lilla storleken Lenovo M75q Tiny den passar bekvämt under de flesta TV-apparater(TV-apparater) för direktanslutning, men kan även fjärrvärdas hemma för streaming. Det bästa är det M75q Tiny kostar endast $340.

Mini – Intel NUC PC(Intel NUC Mini Pc) är en kompakt, kraftfull enhet till ett lågt pris. Den är utrustad Intel Celeron-processor(Intel Celeron) upp till 2.3 GHz(GHz) och 500 GB hårddisk. Som standard följer den inte med Bagge(RAM) även om det finns två expansionsplatser. Den kommer att stödja upp till 8 GB random access minne(RAM) och har en extra port Thunderbolt 3.0. Det börjar på $148 och är ett av de mest prisvärda serveralternativen från hyllan. Plex.

När du har hittat rätt hårdvara behöver du bara installera programvaran Plex till bilen. Programvaran låter dig strömma media till vilken kompatibel enhet som helst i ditt hem eller till fjärrenheter utanför ditt hem. För cinefilen på vägservern Plex är ett utmärkt sätt att komma åt ditt mediebibliotek utan att behöva installera dussintals filmer på din bärbara eller surfplattas hårddisk.

Om du har tröttnat på att växla mellan streamingtjänster för att ta reda på exakt vilken som har innehållet du känner för att titta på just nu, kan det vara dags att bygga en egen medieserver.

Av alla möjliga medieservrar där ute är Plex det enklaste sättet att hysa alla dina program, filmer, podcaster och musik på en enda, lättillgänglig plats. Beroende på hur du ställer in din Plex-server kan du till och med strömma ditt innehåll från ditt hem oavsett var du är.

Det bästa med en Plex-server är att den inte kräver en dedikerad maskin för att fungera, men det är ofta en bra idé att avsätta en viss Plex-serverhårdvaruenhet för att endast användas för det ändamålet. Nyckeln är att se till att maskinen kan hantera vad du än kastar på den.

Plex-serverkrav

En Plex-server förlitar sig mer på CPU än något annat. Det kräver mycket processorkraft att omkoda videon när den streamas, och ännu mer kraft om du lägger till undertexter och andra tillägg till videon.

Plex rekommenderar officiellt en Intel Core i3 eller snabbare som lägsta processor, även om snabbare generellt rekommenderas. Plex använder inte mycket RAM heller. Så länge du har minst 2 GB RAM bör du inte ha några svårigheter att köra en Plex Server. Mer RAM skadar förstås aldrig, speciellt om du planerar att använda datorn för andra uppgifter samtidigt.

Om allt detta låter komplicerat är den goda nyheten att det finns många förbyggda Plex Server-hårdvaruenheter du kan köpa. Allt du behöver göra är att installera lämplig programvara på dem. Vi har samlat de bästa förbyggda alternativen för att hjälpa dig få igång din Plex-server med minimal ansträngning.

De bästa förbyggda Plex-servrarna

Om du inte vill bygga din Plex-server från grunden kan en förbyggd maskin prestera lika bra.

Raspberry Pi är en halvliters dator som kan utföra de flesta uppgifter lika bra som en vanlig PC, men till en bråkdel av kostnaden. Du kan köpa en Raspberry Pi 4 för mindre än $50 från Amazon.

Även om det krävs lite tekniskt kunnande för att komma igång, finns det hundratals handledningar som hjälper dig att navigera i maskinen.

Raspberry Pi 4 är inte den mest kraftfulla enheten i världen och är inte det bästa valet för att streama och omkoda filmer över distans, men om du vill ha en Plex-server Raspberry PI-enhet för att spela upp filmer direkt i ditt hem är det ett fantastiskt alternativ för anslutning direkt till en skärm.

Nvidia Shield TV Pro är en av de mest kraftfulla Plex-serverhårdvaruenheterna som finns. Hårdvaran är tillräckligt stark för att hantera omkodning av flera olika saker samtidigt, och ytterligare inbyggd lagring kan läggas till via USB-enheter och microSD-kort.

Du kan strömma direkt till Nvidia Shield genom flera antenner. Som en extra fördel är Shield en fantastisk enhet för streaming av spel, emulatorer och mer. Oavsett om det är en allsidig enhet eller en dedikerad Plex-maskin, är Nvidia Shield TV Pro ett utmärkt val.

ThinkCentre M75q Tiny är en kompakt, kraftfull maskin som är ett utmärkt val för en Plex-serverhårdvara. Den överträffar minimikraven med en hel del och har en tvåkärnig AMD-processor med 3,4 GHz.

Med en 500 GB hårddisk har den gott om lagringsutrymme för filmer och tv-program, men den har även fyra USB-portar för att ansluta externa enheter.

Med tanke på den lilla storleken på Lenovo M75q Tiny passar den bekvämt under de flesta TV-apparater för direktanslutning, men kan även placeras på distans i hemmet för streaming. Det bästa är att M75q Tiny börjar på bara $340.

Intel NUC Mini PC är en kraftfull liten enhet med låg kostnad. Den har en Intel Celeron-processor som når hastigheter på upp till 2,3 GHz och en 500 GB hårddisk. Som standard kommer den inte med RAM, även om det finns två expansionsplatser. Den kommer att stödja upp till 8 GB RAM och har en valfri Thunderbolt 3.0-port. Det börjar på $148 och är ett av de mest prisvärda alternativen för en förbyggd Plex-server.

När du har hittat hårdvaran som fungerar för dig är allt som återstår att installera Plex-mjukvaran på maskinen. Programvaran gör det möjligt för dig att strömma dina media till alla kompatibla enheter i ditt hem eller till fjärrenheter utanför ditt hem. För cinefilen på språng är en Plex-server ett utmärkt sätt att nå ditt mediebibliotek utan att installera dussintals filmer på din bärbara eller surfplattas hårddisk.