4 bästa gratis fotoredigerare för Mac

Alla vet att macOS är den bästa bildredigeringsplattformen, men det är inte lätt att hitta rätt programvara. photoshop är standardvalet, men det galna priset kan sätta det utanför budgeten för ett stort antal människor.

Det finns en hel del gratis eller billiga alternativ där ute, men det kan vara svårt att begränsa mellan dem. Trots allt är vissa onlineverktyg (som Pixlr) lika effektiva som de billigare redigeringsapparna som finns på Internet. App Store .

Vi valde dessa verktyg bland de bästa gratis och billiga fotoredigerare för Mac . Se också till att kolla in vår YouTube-kanal där vi tar en titt på några av de bästa fotoredigerarna för Mac :

GIMP (Ladda ner (Ladda ner))(GIMP (nedladdning))

GIMP är det gratisverktyg som ligger närmast photoshop , men det kräver en brant inlärningskurva som kan vara svår att bemästra. Trots min ålder GIMP uppdateras fortfarande regelbundet och fungerar som ett verktyg för ett stort antal människor.

GIMP-logotyp

Standardverktygslådan är kraftfull, men om du inte hittar det du letar efter, GIMP fungerar med ett stort antal plugins från tredje part. Du kan utöka dess användbarhet och funktionalitet nästan i det oändliga med lite sökning Google .

Det underbaraste med GIMP är det om du redan har erfarenhet av photoshop kan du relativt snabbt master GIMP. (GIMP) Du kommer att behöva lära dig namnen på de olika verktygen, men de är nästan lika kraftfulla som photoshop och har inga kostnader.

Pixelmator ( Ladda ner (Ladda ner) )(Pixelmator (nedladdning))

Pixelmator är ett betalverktyg tillgängligt för nedladdning på App Store för $29,99 men det kommer med en 30 dagars gratis provperiod om du vill prova och se om appen fungerar för dig.

Pixlemator programfönster

Pixelmator har många kraftfulla målnings- och retuscheringsverktyg som gör det möjligt för användare att modifiera bilder på alla sätt de kan föreställa sig, samt att de är kompatibla med en lång rad olika filformat, inklusive photoshop . Det betyder att du kan öppna filen photoshop med olika lager och manipulera det precis som i originalformatet.

Pixelmator utnyttjar kraften i macOS för att förse användare med en fullfjädrad svit av bildredigeringsprogram som konkurrerar med de bästa.

Fotoredigerare Fotor ( Ladda ner (Ladda ner))(Fotor Photo Editor (Ladda ner))

Fotor är en populär gratis fotoredigerare för Mac som många av er kanske har använt tidigare. Det finns som ett onlineverktyg, men om du tycker att du föredrar snabb och enkel redigering framför något med fler funktioner kan du också ladda ner det från App Store .

Photor applikationsfönster

På Fotor(Fotor) saknar många av de mer avancerade verktygen du hittar i GIMP eller Pixelmator men den erbjuder många kraftfulla funktioner som mindre erfarna användare kommer att uppskatta. Fotor kan automatiskt retuschera bilder och bearbeta dussintals bilder samtidigt med sitt batchverktyg. Du kan också skapa collage och sätta dina egna gränser.

På Instagram(Instagram) ingenting på Fotor . Det bästa är att det är gratis, men om du vill komma åt funktionerna Proffs kostar ett abonnemang $4,99 per månad eller $19,99 per år.

Photoscape X (Hämta (Ladda ner))(Photoscape X (nedladdning))

Photoscape X – ytterligare en gratis fotoredigerare för Mac riktar sig mot en smal målgrupp. Det har dock verktyg som vissa andra inte har, inklusive möjligheten att skapa animerade gif(GIFS) filer.

Photoscape X programfönster

Dess huvudsakliga funktion är att fixa och förbättra foton med alla verktyg relaterade till bildredigering. Du kan kombinera foton för att skapa HDR – effekter, byt namn på flera foton samtidigt och lägg till upp till 26 olika texturer.

Photoscape X är gratis att använda, men den har köp i appen som du kan investera i för att utöka dess funktionalitet.

Alla vet att macOS är den bästa plattformen för bildredigering, men det är inte så tydligt att hitta rätt programvara. Photoshop är standardvalet, men den vansinniga prissättningen kan sätta det utanför budgeten för ett stort antal människor.

Det finns en hel del gratis eller lågkostnadsalternativ, men det kan vara svårt att begränsa mellan dem. När allt kommer omkring är vissa onlineverktyg (som Pixlr) lika effektiva som de lägre redigeringsapplikationerna som finns tillgängliga via App Store.

Kvinna som sitter vid Mac-laptop och arbetar på foton med kameran bredvid henne

Dessa verktyg är våra val för de bästa gratis och billiga fotoredigerarna för Mac. Se också till att kolla in vår YouTube-kanal där vi går igenom ett par av de bästa fotoredigerarna för Mac:

GIMP är det gratisverktyg som ligger närmast Photoshop men kommer med en brant inlärningskurva som kan vara svår att bemästra. Trots sin ålder uppdateras GIMP fortfarande regelbundet och fungerar som det bästa verktyget för ett stort antal människor.

GIMP-logotyp

Standardsviten med verktyg är kraftfull, men om du inte hittar det du letar efter fungerar GIMP med ett stort antal tredjeparts plugins. Du kan utöka dess användbarhet och funktionalitet till nästan oändliga nivåer med lite Google-sökning.

Det fina med GIMP är att om du redan är skicklig med Photoshop kan du få kläm på GIMP relativt snabbt. Du måste lära dig namnen på de olika verktygen, men det har nästan lika mycket kraft som Photoshop utan kostnad.

Pixelmator är ett betalverktyg som är tillgängligt för nedladdning på App Store för $29,99, men det kommer med en 30-dagars gratis provperiod om du vill ge det en snurra och se om appen fungerar för dig.

Pixelator app fönster

Pixelmator har många kraftfulla målnings- och retuscheringsverktyg som låter användare ändra bilder på alla sätt de kan föreställa sig, samt kompatibilitet med ett brett utbud av olika filformat inklusive Photoshop. Det betyder att du kan öppna en Photoshop-fil med olika lager och manipulera den precis som du skulle göra i dess ursprungliga format.

Pixelmator drar fördel av macOS-funktioner för att ge användarna en komplett svit av bildredigeringsprogram som konkurrerar med de bästa av dem.

Fotor Photo Editor (Ladda ner)

Fotor är en populär gratis fotoredigerare för Mac som många av er kanske har använt tidigare. Det finns som ett onlineverktyg, men om du upptäcker att du föredrar det för snabba och enkla redigeringar i motsats till något med fler funktioner, kan du också ladda ner det från App Store.

Foto app fönster

Fotor saknar många av de mer avancerade verktygen du hittar med GIMP eller Pixelmator, men den erbjuder många kraftfulla funktioner som mindre skickliga användare kommer att uppskatta. Fotor kan automatiskt bättra på bilder och bearbeta dussintals bilder åt gången med sitt batchverktyg. Du kan också skapa collage och sätta dina egna gränser.

Instagram har ingenting på Fotor. Det bästa av allt är att det är gratis – men om du vill ha tillgång till dess Pro-funktioner kostar ett abonnemang $4,99 per månad eller $19,99 per år.

Photoscape X är en annan gratis fotoredigerare för Mac som tilltalar en nischad publik. Som sagt, den har verktyg som vissa av de andra inte har, inklusive möjligheten att skapa animerade GIFS.

Photoscape X app fönster

Dess primära funktion är att fixa och förbättra foton, med alla verktyg du associerar med bildredigering. Du kan slå samman foton för att skapa HDR-effekter, byta namn på flera foton samtidigt och lägga till upp till 26 olika texturer.

Photoscape X är gratis att använda, men det har köp i appen som du kan investera i för att utöka dess funktionalitet.