3G: bara operatörerna bestämmer och avstängningen av nätet oroar

En aspekt som många underskattar är att för första gången med det Stäng av av nätverket 3Gär telefonoperatörer att bestämma själv e oberoende av. Staten sattes på bänken. Detta kan vara början på ett litet scenario farlig vilket oroar många, nära världen av mobiltelefon. Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans.

3G: adjö tredje generationens nätverk

Att upprätta avskedet till 3Geller den tredje generationens nätverkvar telefonoperatörer i fullständig autonomi. Vodafonetill exempel, har redan slutfört konverteringen av celler genom att vända dem alla till 4G Och 5G. Tillkännagivandet gjordes 2020 och i början 2022 alla avvecklingsarbeten var redan avslutade.

TIM Om 3G meddelade, i samband med presentationen av de finansiella rapporterna och framtida projekt, att den kommer att stänga nätverk inom slutet av 2022. Iliaden kommer att följa samma väg. Detta trots att hans röst är mindre dånande än den för WindTre som har delat marknaden med de andra två jättarna i flera år.

Då spelar en annan viktig faktor in. De återanvändning av frekvenser. I själva verket, för de mer erfarna kan det bli ett ögonblick återkonvertera cellerna operatören med större tillgänglighet kommer att kunna erbjuda mer tjänster. Ett exempel? Se bara vad som händer med den nya DTT. Det är lite annorlunda från 3Gnaturligtvis, men det liknande tillståndet lämpar sig mycket väl för exemplet från “” i en av hans intressanta artiklar:

“”. Vilket scenario hade kunnat uppstå om staten inte ingripit? Mycket likt det vi ser idag med avskedet till 3G.

Faran

Uppenbarligen fara ligger runt hörnet och, som nämnts tidigare, upprepar samma situation sig med 3G. Förutom att vi är långt framme nu. Så här fortsätter artikeln:

“”.

I det här fallet är det dock så stat ingrep för att förhindra detta resultat farlig. Samma sak kommer att hända med 3G? Vi får se, men för tillfället agerar telefonisterna i fullständigt lugn.

Relaterade Artiklar

Back to top button