3D-utskrift: skapade det första hjärtat i världen, det ser ut som ett riktigt organ!

Det verkade omöjligt, men de lyckades. I laboratorierna vid Tel Aviv University, efter flera tester och inte utan flera utmaningar, ägde miraklet rum, om man kan kalla det så. Den första gjordes hjärta till världen med tekniken för 3d-utskrivning. Det fantastiska är att det ser ut som en riktigt orgel! Här är alla detaljer.

Det första hjärtat i världen tillverkat med 3D-utskriftsteknik

Det är otroligt att se hur teknik kan uppnå verkligt extrema resultat. Detta är fallet med hjärta i 3D först i världen med 3D-utskriftsteknik. “Så som det verkade tills nyligen otänkbarnu har det blivit verklighet“. Detta är vad de deklarerade Tal Avir Och Assaf Shapira in en intervju bara för att beskriva vad som hände.

Storleken på en oliv, detta 3D-printade miniatyrhjärta ser verkligen ut som ett riktigt organ. Allt i detalj förutom att det ännu inte kan dra ihop sig och därför pumpar blod.

Men vad är 3D-utskrift, denna teknik som blir användbar och oumbärlig även inom det medicinska området? Wikipedia han definierar det så här: ”Med 3D-utskrift menar vi förverkligandet av tredimensionella föremål genom additiv tillverkning, med början från a digital 3D-modell“.

Så i princip allt kunde göras. Även tack vare en ny maskin som heter Velo3D du kan skapa bitar som tidigare var omöjliga när det gäller form, lutning och arkitektur. Använder förresten också olika typer av material.

Hjärtat som gjorts med 3D-utskrift tack vare israelisk forskning skapades från och med mänskliga celler. Denna milstolpe lägger grunden för en framtid inom området regenerativ medicin. Faktum är att om det var möjligt att skapa ett hjärta, organet som ger liv, vem vet hur många andra saker som kan göras. Organ, vävnader och så vidare och så vidare.

För att inte tala om de långa listorna på dem som mellan liv och död väntar på ett organ som är tillgängligt för transplantation. Denna enda livskälla skulle kunna skapas ad hoc för vilken person som helst i framtiden.

Professor Dvir Han underströk sakens exceptionella karaktär och deklarerade stolt: “Detta är första gången att det var möjligt att framgångsrikt designa och skriva ut ett helt hjärta komplett med celler, blodkärl, ventriklar och förmak”.

Relaterade Artiklar

Back to top button