3D på skärmen utan hörlurar eller glasögon? Det är coolt… och väldigt dyrt

Dimenco SR Pro Display © Dimenco

För rika spelare presenterar Dimenco en gaming pc-skärm 3D som har fördelarna med ett VR-headset, utan besväret med att bära det.

Döpt SR (för Simulerad verklighet) Pro Display och presenteras som en del av CES 2022, den här skärmen är inspirerad av vad Nintendo 3DS erbjöd på sin tid.

En bild som bokstavligen hoppar upp i dig

För att erbjuda denna 3D-rendering kan SR Pro Display räkna med en smart blandning av linsformade linser, bildbehandling och ögonspårning för att visa en bild som kallas av märket ” Simulerad verklighet “. Om en video säger mer än ord, här är en presentation som erbjuds av Dimenco.


Känslan av djup som denna skärm erbjuder liknar på papper VR, men naturligtvis utan den totala nedsänkning som denna teknik tillåter. Att använda en kontroller eller en kombination av tangentbord/mus bleknar i jämförelse med de mer interaktiva kontrollerna i ett VR-headset.

Till denna Dimenco-skärm behöver du även utrusta dig med en ganska biffig PC, med, beroende på märke, åtminstone ett RTX 2080 Ti-grafikkort och en Intel i7 10-processor.e generation eller motsvarande.

En simulerad verklighet för de rika

Sådana förutsättningar kräver redan en viss investering i sig, men detta är nästan löjligt jämfört med priset på denna attraktiva skärm från Dimenco. Erbjuds endast med en 32-tums panel och en 8K-upplösning, SR Pro Display kan verkligen knäppas upp (håll i dig) för den kolossala summan av 9 990 euro!

Observera att Dimenco inte är först med den här tekniken, eftersom i synnerhet Sony redan erbjuder en 3D-skärm med mer eller mindre samma fördelar: den mer blygsamma Spatial Reality Display, som säljs för 4 000 euro, ändå.

Låt oss slå vad om att om sådan teknik skulle få stor spridning så skulle vi i framtiden kunna se SR-skärmar till ett mycket mer rimligt pris och därför med en rejäl popularitetsvinst som följd.

Det här är i alla fall Meta Quest 2s bedrift, som gjorde det möjligt att demokratisera VR på ett sätt… innan Mark Zuckerbergs företag bestämde sig för att drastiskt höja priset.

Källa: Dimenco

Relaterade Artiklar

Back to top button