3D-hologram producerade på smartphones: det kan snart vara möjligt

Artificiell intelligens (AI) är en disciplin som tillhör informationsteknologin som använder sofistikerad hårdvara och mjukvara för att förse en elektronisk dator med prestanda som verkar vara den mänskliga intelligensens exklusiva domän. Idag kan ett nytt AI-system göra det möjligt för oss att producera 3D-hologram direkt på vår smartphone i realtid.

Det visar en studie publicerad i den berömda vetenskapliga tidskriften Natur av ett team av forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT). Specifikt har amerikanska forskare utvecklat en artificiell intelligens särskilt sofistikerade och som kan tillåta dig att skapa tredimensionella hologram i realtid, även på din smartphone. Detta är ett system som kan löna sig mycket snabbare Och exakt processen Tryck 3Dliksom det skulle kunna förbättra virtuell verklighet tittare ger skarpare och mer realistiska bilder utan att skapa ögonstress eller illamående.

Hologram erbjuder faktiskt en variabelt perspektiv baserat på betraktarens position så att ögat kan fokusera på ett alternativt sätt på vad som är i förgrunden eller bakgrunden av vårt perspektiv. För att kunna få hologram skapade med en dator beslutade MIT-forskare att utnyttja ett neuralt nätverk som efterliknar hur mänsklig hjärna lyckas bearbeta visuell information. Därefter tränade de henne med över 4 000 bilder skapas på PC:n tillsammans med motsvarande hologram. Efter att ha studerat dessa data lärde sig AI-systemet hur man beräknar det bästa sättet att producera hologrammen.

Framför allt lyckas systemet producera hologram i realtid kort: ensam några millisekunder och använder mindre än en megabyte av minnet. Kort sagt, vi står inför en riktig Rotation teknologisk.

Relaterade Artiklar

Back to top button