3018, ett nummer och en applikation tillägnad offer för nätmobbning: presentation

3018 app

Lite mindre än ett år efter att 3018 byggdes upp som ett kort nummer som gjorts tillgängligt för unga offer för digitalt våld, har en ansökan med samma namn lagts ut på nätet, med ett identiskt kall.

Vid en tidpunkt då 20 % av ungdomar i åldrarna 8 till 18 år säger att de redan har upplevt en situation av nätmobbning, implementerar regeringen och myndigheterna alla möjliga medel för att underlätta en snabb och heltäckande vård av barn som drabbats av sådana handlingar. Det är i denna mening som staten har stött utvecklingen och lanseringen av 3018-applikationen, som hanteras av e-Enfance-föreningen, som redan driver det korta gröna numret.

Förbättra stödet till unga offer för nätmobbning

Applikationen 3018 kan laddas ned från App Store eller Play Store och erbjuder fyra huvudfunktioner:

  • Först och främst låter det dig kontakta en 3018-proffs direkt, via chatt eller telefon, med samma nummer.
  • Ett digitalt kassaskåp är tillgängligt för användare av applikationen. Den kan överföras till 3018-team och tillåter offer att vara värd för bevis på cybermobbning, vilket kan ta formen av bilder, länkar eller skärmdumpar i synnerhet.
  • Praktiska blad om nätmobbning finns tillgängliga för snabb åtkomst. De informerar användarna om deras rättigheter och vad de ska göra vid digitala trakasserier.
  • Ett självutvärderingsformulär som ska fyllas i hjälper också offren att ta sig igenom stadiet att be om hjälp.

En användbar plattform, 3018 underlättar accelererade rapporteringsprocedurer, vilket kan leda till radering av konton eller innehåll på bara några timmar på sociala nätverk. Allt i samarbete med rapporteringsplattformen PHAROS.

Initiativen mot nätmobbning mångdubblas

3018 följer med offret under hela resan, fram till att ge dem råd om de formaliteter som ska fullgöras för att lämna in ett klagomål. Därefter informeras barnets skola om anmälan, genom sin akademiska mobbningsreferent, som sedan följer läget i skolmiljön.

Ansökan kommer utöver planen mot trakasserier som lanserades 2018 av staten, som svar på den tidens ökning av faror på sociala nätverk, med tanke på cybermobbning. Utöver de kända åtgärderna och ansökans födelse kommer en certifiering för digital användning också att godkännas av varje elev som går in 6eför att både varna och utbilda mellanstadieelever om farorna och användningarna av digital teknik.

För tillfället testad i 12 avdelningar, och räknar särskilt med det mänskliga och tekniska stödet från operatören Orange, kommer applikationen att distribueras över hela territoriet från början av läsåret 2023.

Om samma ämne:
Den bästa programvaran för föräldrakontroll

Relaterade Artiklar

Back to top button