3 steg för att installera Google Play-appar från en webbläsare

Det enklaste sättet att installera en applikation på din Android smartphone eller surfplatta(Android smartphone eller surfplatta) – öppen Play Butik hitta önskad applikation och klicka på ” Installera(Installera) ” . Vad händer om vi berättar att det finns ett annat sätt att installera appen från Google Play Butik ? En som du kan använda utan att röra din enhet? I den här guiden kommer vi att visa dig hur du installerar appar med hjälp av webbplatsen. Play Butik i nästan vilken webbläsare som helst:

1. Öppna Spela marknaden(Play Store) i din webbläsare.

Det första du gör är att ladda hemsidan Google Play Butik . Öppna din favorit webbläsare(webbläsare) på din dator och gå till play.google.com . Om du är inloggad google tjänst,(Google-tjänst) som t.ex gmail ditt konto Google(Google-identitet) visas i det övre högra hörnet och du kan gå vidare till nästa avsnitt i guiden. Om du inte är inloggad får du en knapp ” Att komma in(Logga in)”, och det första du behöver göra är att ange din Google-konto(Google-konto). Klicka på knappen Att komma in(Logga in) .

bokföring google Record,(Google-konto) du valde att logga in bör vara inställd på Android-enhet,(Android-enhet) som du vill installera appar på. Annars fungerar inte proceduren. Om du behöver hjälp, läs Hur du konfigurerar Google-konto(Google-konto) på Android-enhet(Android-enhet) . Ange dina inloggningsuppgifter.

Logga in på ditt Google-konto

Efter att ha loggat in, en bild på din Google-konto(Google-konto).

Google-konto i Google Play Butik

2. Hitta appen du vill installera.

För den här handledningen installerar vi Waze (Waze-appen) som ett exempel. Hitta inmatningsfältet ” Sök(Sök) » högst upp i mitten av skärmen och ange namnet på appen du vill installera.

Klick Stiga på på tangentbordet (eller tryck på den blå knappar för förstoringsglas(glasknapp) till höger om sökfält(sökruta) ). Sedan klicka eller tryck(klicka eller tryck på) programmet du vill installera i listan med sökresultat.

Sök efter en app i Google Play Butik

Populära appar tenderar att dyka upp i de första sökresultaten. Du kan behöva klicka på ” Mer(Se mer) » för att hitta din ansökan, eller för att förtydliga söktext(söktext) för mer exakta resultat.

När du klickar eller trycker på appen du vill installera på webbplatsen Play Butik applikationssidan kommer att visas.

Visa appen i Google Play Butik

Om du vill kontrollera beskrivningen, se betyget för appen, eller kolla Användarrecensioner(användarrecensioner), scrolla ner på sidan för att hitta all denna information.

Beskrivning, betyg och användarkommentarer för Waze i Google Play Butik

3. Installera programmet från webbplatsen playstore.(Play Butiks webbplats)

För att installera appen, klicka eller tryck på ” Installera(Installera)” överst på sidan.

Installera appen i Google Play Butik

Du kan bli ombedd att verifiera din identitet Google-konto. (Google-konto) Gör detta för att kunna gå vidare till nästa steg. Om du har samma google konto,(Google-konto) konfigurerat på flera enheter Android , kan du välja från rullgardinsmenyn på vilken enhet du vill installera programmet. Du ser också en lista över behörigheter som krävs för att köra programmet. Välj en enhet från rullgardinsmenyn och klicka eller tryck på ” (klicka eller tryck) Installera(Installera) ” .

Välj den enhet som du vill installera programmet på

Kommer komma popup-dialogruta(popup-dialogruta) som informerar dig om att applikationen snart kommer att installeras på din enhet.

Termen är medvetet vag, eftersom installationen beror på enhetens internetanslutning och hur upptagen den är med andra uppgifter. Till exempel, om enheten är avstängd, sker installationen efter att den har slagits på igen.

Installationen har bekräftats i Google Play Butik

Så fort du trycker på knappen OK , kommer du tillbaka till ansökningssidan. Den här gången säger knappen längst upp på sidan ” Installerad(Installerad)”, vilket bekräftar din åtgärd. För framtida installationer på samma eller annan enhet(enhet eller andra) klicka på ” Installerad(Installerad)”, och Play Butik kommer att bete sig som när du klickade på ” Installera(Installera) ” .

Waze-appen i Google Play Butik

Du kan nu gå till din enhet och verifiera att appen har installerats. Inga andra installationssteg krävs.

Hur installerar du android appar(Android-appar) från webbläsare(webbläsare) ?

Det finns tillfällen då du får reda på ett nytt program genom att surfa på Internet på din dator. Istället för att byta till telefon eller surfplatta(telefon eller surfplatta), är det lättare att omedelbart installera applikationen med hjälp av en webbläsare. Du kanske har lämnat din enhet under laddning och vill inte avbryta den (hur många gånger tar du upp din telefon, öppnar e-post eller sociala medier och glömmer att ladda den igen). Oavsett din anledning är det användbart att kunna installera appar direkt från webbläsare(webbläsare). Dessutom är det ganska bekvämt att installera applikationer på telefonen utan att ens röra den. Låt oss veta din åsikt i kommentaren nedan.

Det enklaste sättet att installera en app på din Android-smarttelefon eller surfplatta är att öppna , söka efter den app du vill ha och trycka på . Vad händer om vi berättade för dig att det finns ett annat sätt att installera en app från ? En som du kan använda utan att röra din enhet? Vi visar dig i denna handledning hur du installerar appar med hjälp av webbplatsen, i nästan vilken webbläsare som helst:

1. Öppna Play Butik i din webbläsare

Det första du gör är att ladda hemsidan. Öppna din favoritwebbläsare på en dator och gå till play.google.com. Om du är inloggad på en Google-tjänst som Gmail, visas din Google-identitet i det övre högra hörnet och du kan hoppa till nästa avsnitt i handledningen. Om du inte är inloggad får du en knapp, och det första du måste göra är att logga in med ditt Google-konto. Tryck på knappen.

Logga in på Google Play Butik i en webbläsare

Google-kontot du väljer att logga in måste ställas in på den Android-enhet där du vill installera appar. Annars fungerar inte proceduren. Om du behöver hjälp, läs Hur man ställer in ett Google-konto på en Android-enhet. Ange dina uppgifter för att logga in.

Logga in för ett Google-konto

När du är inloggad visar det övre högra hörnet av skärmen din Google-kontobild.

Google-konto i Google Play Butik

2. Hitta appen du vill installera

För den här handledningen installerar vi som exempel Waze-appen. Leta reda på inmatningsfältet högst upp i mitten av skärmen och skriv namnet på appen du vill installera.

Tryck på tangentbordet (eller tryck på den blå förstoringsglasknappen till höger om sökrutan). Klicka eller tryck sedan på appen som du vill installera i listan med sökresultat.

Sök efter en app i Google Play Butik

De populära apparna tenderar att dyka upp i de första sökresultaten. Du kan behöva trycka på knappen för att hitta din app eller förfina din söktext för mer exakta resultat.

När du klickar eller trycker på appen som du vill installera visar webbplatsen appsidan.

Visa en app i Google Play Butik

Om du vill verifiera beskrivningen, se betyget för appen eller kontrollera användarrecensioner, scrolla ner på sidan för att hitta all denna information.

Beskrivning, betyg och användarkommentarer för Waze i Google Play Butik

3. Installera appen från Play Butiks webbplats

För att installera appen, klicka eller tryck på knappen högst upp på sidan.

Installera en app i Google Play Butik

Du kan bli ombedd att verifiera identiteten på ditt Google-konto. Gör det för att kunna gå vidare till nästa steg. Om du har samma Google-konto inställt på flera Android-enheter kan du välja i en rullgardinslista på vilken enhet du vill installera appen. Du ser också en lista med de behörigheter som appen kräver för att den ska köras. Välj enheten från rullgardinsmenyn och klicka eller tryck på .

Välj den enhet som du vill installera en app på

En popup-dialogruta visas som informerar dig om att appen snart kommer att installeras på din enhet.

Termen är avsiktligt vag eftersom installationen beror på anslutningen av din enhet till internet och hur upptagen den är med andra uppgifter. Om enheten är avstängd, till exempel, sker installationen efter att du slår på den igen.

Installationen har bekräftats i Google Play Butik

När du trycker på knappen kommer du tillbaka till appsidan. Den här gången säger knappen högst upp på sidan , vilket bekräftar din åtgärd. För framtida installationer, på samma enhet eller andra, tryck på knappen, så fungerar den på samma sätt som när du tryckte på .

Waze-appen i Google Play Butik

Du kan nu gå till din enhet och kontrollera att appen har installerats. Du behöver inte vidta några andra åtgärder för att installationen ska ske.

Hur gillar du att installera Android-appar från en webbläsare?

Det finns tillfällen när du får reda på en ny app när du surfar på internet på din dator. Istället för att byta till din telefon eller surfplatta är det enklare att installera appen direkt med din webbläsare. Kanske har du lämnat din enhet för att ladda, och du vill inte avbryta den (hur många gånger du tar upp telefonen och kommer in i dina e-postmeddelanden eller sociala medier och glömmer att ladda tillbaka den). Oavsett din anledning är det bra att ha möjlighet att installera appar direkt från en webbläsare. Utöver det är det ganska snyggt att installera appar på din telefon utan att ens röra den. Låt oss veta vad du tycker i en kommentar nedan.