3 sätt att stänga av PS4 (kontroll, knapp och auto)

Det rekommenderas att du stänger av din PS4 när du är klar med att spela. Detta hjälper inte bara till att spara energi, utan det förlänger också livslängden på din konsol. PlayStation gjorde det enkelt att stänga av PS4 olika sätt

Det enklaste sättet är att använda handkontrollen för att gå till huvudmenyn och stänga av PS4 därifrån. Men ibland kanske du inte har en kontroller eller så har den tagit slut på batteri. Så det finns också sätt att stänga av konsolen utan den, samt ställa in den så att den stängs av automatiskt om du glömmer att stänga av den.

Använd din kontroller(Controller) för att stänga av PS4

Se till(Se till) att du är på startskärmen PS4. Du kan klicka på knappen när som helst PlayStation i valfritt spel eller program för att återgå till huvudskärmen.

 1. Tryck uppåt på kontrollenhetens D-pad, till(D-pad) gå till funktionsskärm(Funktionsskärm) .
 1. Skrolla(Bläddra) hela vägen till höger. Välj ” Mat”(Ström) > “Kraft”(Strömalternativ).

 1. Välj “Stäng av PS4”(Stäng av PS4) .

Det finns också en annan översättning här. PS4 i viloläge(viloläge) , vilket gör att konsolen kan ladda handkontrollen, fortsätta nedladdningen och utföra andra funktioner samtidigt som strömmen bibehålls.

Ett annat enkelt sätt att stänga av PS4 med kontrollen – med knappen PlayStation :

 1. Tryck och håll in PlayStation-knappen(PlayStation-knapp) på kontrollen tills den visas snabbmeny(Snabbmeny).
 1. Välj “Stäng av PS4”(Stäng av PS4) .

Använd strömbrytaren(Strömknapp) på konsolen för att stänga av den

Om du av någon anledning inte har tillgång till kontrollen, men ändå vill stänga av konsolen eller sätta den i viloläge, finns det ett sätt att göra detta. Beroende på din modell PS4 du hittar knappen mat(Ström) någon annanstans.

På originalet PS4 det kommer att vara i mitten av framsidan av konsolen. På PS4 Pro du hittar den längst ner till vänster. Och igen PS4 Slim du kommer att se den till vänster bredvid utmatningsknappen.

Att stänga av PS4 , tryck och håll in strömknappen i cirka 7 sekunder tills du hör ett dubbelt pip. Du bör se ett vitt ljus innan konsolen stängs av helt.

Till översätt ps4(PS4) in viloläge(viloläge) , tryck och håll ned knappen tills du hör ett pip. Den orange lampan ska tändas, vilket indikerar att konsolen är i resten(Viloläge) .

Använder automatisk avstängning på PS4

Bra alternativ för att spara ström på din konsol PS4 är att aktivera automatisk avstängning. Du kan ändra avstängningstimern så att den går av vid olika tidpunkter beroende på vad du gör.

Så här konfigurerar du inställningarna för automatisk avstängning:

 1. Gå till PS4-startskärmen. Klick(Tryck) uppåt korsa,(D-pad,) scrolla åt höger och ange ” inställningar(Inställningar) ” .

 1. Gå till ” Energisparinställningar > Ställ in tid tills PS4 stängs av .

Du kan sedan ställa in en annan tid för allmänt (applikationer)(Allmänt (Ansökningar)) eller mediauppspelning(Medieuppspelning) . Det första alternativet kommer att använda timern när du är i ett spel eller annan applikation, och det andra ställer in det för mediastreaming, till exempel på Netflix .

Du kan välja 1, 2, 3, 4 eller 5 timmars driftstopp innan PS4 Stäng av. Du kan också välja att stänga av på 20 minuter(efter 20 minuter) eller bara inte(Stäng inte av) stäng av för parametern ” Allmänt (applikationer)(Allmänt (Ansökningar)) .

I inställningar energi sparande(Strömsparare) Du kan också välja hur mycket inaktiv tid du vill att din kontroller ska stängas av. Du kan ändra detta under “Ställ in tid innan kontroller stängs av”(Ställ in tiden tills styrenheter stängs av) . Du kan välja 10, 30 eller 60 minuter, eller ingen avstängning.

Felsökning(Åtgärda avstängningsproblem) med avstängning i PS4 säkert läge(PS4 Säkert läge)

Om du vill felsöka din PS4 av någon anledning, som att skärmen fryser eller att din handkontroll inte fungerar, kan du testa att logga in säkert läge(Säkert läge) . Först måste du tvinga fram avstängning PS4 genom att stänga av konsolen. (PS4) Detta är inte den rekommenderade metoden för att inaktivera, men om din PS4 inte fungerar korrekt kan detta hjälpa till att lösa situationen.

Se också till att din kontroller är ansluten via USB så att du kan hantera din PS4 .

För att starta upp i säkert läge:

 1. När PS4 stängs av helt, anslut konsolen igen, tryck och håll in strömknappen i 7 sekunder tills du hör två pip.
 1. PS4 måste(PS4) startar in säkert läge(Säkert läge) . Härifrån har du flera alternativ för att konfigurera om och starta om din konsol.

Val ” Ladda om(Starta om )” kommer bara att försöka starta om konsolen, vilket kan vara användbart om du inte kunde inaktivera den tidigare.

Ändring av upplösning(Ändra upplösning) kommer att tvinga din PS4 starta om med en annan upplösning för att snabba upp det och åtgärda eventuella problem du kan ha.

Systemprogramuppdatering(Uppdatera systemprogramvara) gör att du kan uppdatera din konsol vid behov, vilket kan hjälpa dig att lösa problem med föråldrad programvara. Detta kan undvikas med automatiska uppdateringar.

Återställ standardinställningarna(Återställ standardinställningar) kommer tillbaka PS4 till fabriksinställningarna och sparade data sparas. Men säkerhetskopiera alltid din PS4-data till molnet för att förhindra förlust.

Bygg om databasen omstrukturerar PS4-enheten för att eventuellt åtgärda problem.

Initiera PS4 kommer att radera alla dina data och återställa de ursprungliga fabriksinställningarna.

Gå igenom den här listan från första till sista för att se vad som fixar dina konsolproblem. Varje alternativ är en allt mer radikal fix från första till sista.

Det är en bra idé att stänga av din PS4 när du är klar med att spela. Detta hjälper dig inte bara att spara ström, utan det hjälper dig också att bevara din konsols livslängd. PlayStation har gjort det enkelt att stänga av PS4 på olika sätt

Det enklaste sättet är att använda din handkontroll för att gå in i huvudmenyn och stänga av PS4 därifrån. Men ibland kanske du inte har din handkontroll eller så har den slut på batteri. Så det finns också sätt du kan stänga av konsolen utan den, samt ställa in en automatisk avstängning om du glömmer att stänga av den.

Använd din handkontroll för att stänga av din PS4

Se till att du är på PS4-startskärmen. Du kan trycka på PlayStation-knappen när som helst i valfritt spel eller app för att återgå till startskärmen.

 1. Tryck upp kontrollenhetens D-pad att gå in i funktionsskärm.
 1. Scrolla hela vägen till höger. Välj kraft > Energialternativ.

 1. Välj Stäng av PS4.

Det finns ett annat alternativ här också för att installera din PS4 Vilolägevilket gör det möjligt för konsolen att ladda kontrollern, fortsätta nedladdningar och andra funktioner samtidigt som strömmen bevaras.

Ett annat sätt att enkelt stänga av din PS4 med handkontrollen är med PlaySstation-knappen:

 1. Tryck och håll in handkontrollens PlayStation-knapp tills Snabbmeny visas.
 1. Välj Stäng av PS4.

Använd konsolens strömknapp för att stänga av den

Om du av någon anledning inte har tillgång till din kontroller men ändå vill stänga av din konsol eller sätta den i viloläge, finns det fortfarande ett sätt att göra det. Beroende på vilken PS4-modell du äger, hittar du strömknappen på en annan plats.

På den ursprungliga PS4 kommer den att vara i mitten på framsidan av konsolen. På PS4 Pro hittar du den längst ner till vänster. Och på PS4 Slim ser du den nära vänster sida bredvid skivutmatningsknappen.

För att stänga av PS4, tryck och håll in strömknappen i cirka 7 sekunder tills du hör det två gånger. Du bör se ett vitt ljus innan konsolen stängs av helt.

För att sätta PS4 i viloläge, tryck och håll ned knappen tills du hör ett pip. En orange lampa ska tändas för att indikera att konsolen är i viloläge.

Använder automatisk avstängning på PS4

Ett bra alternativ för att spara ström med din PS4-konsol är att aktivera automatisk avstängning. Du kan ändra avstängningstimern så att den går av vid olika tidpunkter beroende på vilken typ av aktivitet du gör.

Så här ställer du in inställningarna för automatisk avstängning:

 1. Gå till din PS4:s startskärm. Tryck uppåt på dpad, scrolla åt höger och gå in inställningar.

 1. Gå till Energisparinställningar > Ställ in tid tills PS4 stängs av.

Du kan sedan välja att ställa in olika tider för båda Allmänt (applikationer) eller Mediauppspelning. Det första alternativet kommer att använda timern när du är i ett spel eller annan applikation, och det andra kommer att ställa in den för när du streamar media som på Netflix.

Du kan välja mellan 1, 2, 3, 4 eller 5 timmars vilotid innan PS4 stänger av sig själv. Du kan också välja att stänga av efter 20 minuter eller bara Stäng inte av för Allmänt (applikationer) alternativ.

I Energispar inställningar kan du också välja hur mycket vilotid du vill att det ska vara innan din kontroller stängs av. Du kan ändra detta under Ställ in tiden tills kontroller stängs av. Du kan välja mellan 10, 30 eller 60 minuter, eller Stäng inte av.

Åtgärda avstängningsproblem med PS4 Säkert läge

Om du vill felsöka din PS4 av någon anledning, som att din skärm fryser och din handkontroll inte fungerar, kanske du vill försöka säkert läge. Du måste först tvinga din PS4 att stängas av genom att koppla ur konsolen. Detta är inte en rekommenderad metod för att stänga av den, men om din PS4 inte fungerar korrekt kan det hjälpa till att fixa det.

Se också till att din handkontroll är ansluten via USB så att du kan styra din PS4.

För att starta upp i felsäkert läge:

 1. När PS4 är helt avstängd, anslut konsolen igen och tryck och håll in strömknappen i 7 sekunder tills du hör två pip.
 1. PS4 bör starta upp i felsäkert läge. Härifrån har du flera alternativ för att konfigurera om och starta om konsolen.

Att välja Omstart kommer helt enkelt att försöka starta om konsolen, vilket kan vara till hjälp om du inte kunde stänga av den tidigare.

Ändra upplösning kommer att få din PS4 att starta om i en annan upplösning för att påskynda den för att åtgärda eventuella problem du kan ha.

Uppdatera systemprogramvaran låter dig uppdatera konsolen om det behövs, vilket kan hjälpa dig att lösa problem med föråldrad programvara. Du kan undvika detta med automatiska uppdateringar.

Återställ standardinställningarna kommer att återställa din PS4 till fabriksinställningarna samtidigt som du behåller den data du har lagrat. Men säkerhetskopiera alltid din PS4-data till molnet för att förhindra förlust.

Bygg om databasen kommer att omstrukturera PS4:ans hårddisk för att eventuellt åtgärda problem.

Initiera PS4 kommer att torka all din data och återställa den till sina ursprungliga fabriksinställningar.

Gå igenom den här listan från det första alternativet till det sista för att se vad som löser problemen med din konsol. Varje alternativ är en allt mer drastisk fix från det första till det sista.