3 sätt att komma åt BitLocker i Windows

bitlocker är ett av de enklaste verktygen som du kan använda på datorer med Windows för att kryptera och skydda dina filer och mappar från obehörig åtkomst. Den finns i Windows 10 (problem Proffs och Företag ), såväl som i Windows 7 (problem Företag och Slutlig ), men det kan vara svårt att hitta om du aldrig har använt det förut. Det är därför vi tänkte att det var en bra idé att visa dig hur du kommer åt bitlocker på din PC med Windows med flera metoder. De är här:

1. Hur man kommer åt bitlocker med sökning

Ett av de snabbaste sätten att komma åt bitlocker och hantera diskkrypteringsinställningar på din dator eller enhet med Windows – via (Windows) sök(sök) . Om du använder en Windows 10-dator, klicka eller tryck på sökrutan i aktivitetsfältet eller tryck på tangenten Windows och börja skriva bitlocker(bitlocker). I resultatlistan väljer du ” BitLocker-hantering(Hantera BitLocker)” eller klicka/tryck på länken ” Öppna(Öppna)” i den högra panelen.

Du kan också använda sök om du försöker komma åt bitlocker på en dator med Windows 7 . Springa meny(Startmeny) “Start” och klicka eller tryck på sökfältet inuti den. Stiga på bitlocker och i resultatlistan väljer du ” BitLocker Drive Encryption”, “BitLocker Management(BitLocker Drive Encryption, Hantera BitLocker,)” eller “Skydda din dator genom att kryptera data på enheten.” (“Skydda din dator genom att kryptera data på din disk.”) Alla dessa länkar leder till samma sak: fönstret BitLocker Drive Encryption.

Hitta BitLocker i Windows 7

Oavsett(Oavsett) på vilket operativsystem du har Windows nu bör du se det här fönstret BitLocker Drive Encryption:

BitLocker Drive Encryption-fönster

I fönstret ” BitLocker Drive Encryption(BitLocker Drive Encryption) » du kommer att se alla enheter som kan krypteras eller dekrypteras med bitlocker och bitlocker att gå.

För instruktioner om hur man använder bitlocker följ stegen i dessa guider, beroende på vad du vill ha:

2. Hur man kommer åt bitlocker genom att använda kontrollpaneler(Kontrollpanel)

Det andra sättet att komma åt bitlocker – genom kontrollpanel,(Kontrollpanelen) och det tar mer tid. Oavsett(oavsett) om du använder Windows 10 eller Windows 7 starta kontrollpanelen och gå till ” System och säkerhet”(System och säkerhet).

Kategori

Sedan för att komma åt bitlocker klicka eller tryck BitLocker Drive Encryption(BitLocker Drive Encryption) .

Åtkomst till BitLocker Drive Encryption från Kontrollpanelen

Den föregående åtgärden öppnar ett fönster BitLocker Drive Encryption. (BitLocker Drive Encryption) Här kan du se alla fasta enheter som du kan kryptera eller dekryptera med bitlocker samt alla flyttbara enheter som kan skyddas med bitlocker att gå.

3. Hur man kommer åt bitlocker genom att använda Utforskare(Filutforskaren) till Windows 10 eller Utforskare(Windows Utforskaren) Windows in Windows 7

Ett annat snabbt sätt att komma åt bitlocker erbjuds med Windows 10 Explorer och File Explorer (Windows 10s File Explorer)Windows(Windows Utforskaren) 7 . I någon av dem, högerklicka eller tryck och håll ned enheten. I snabbmenyn bör du se alternativet ” Aktivera BitLocker”,(Slå på BitLocker,) om den här enheten för närvarande inte är krypterad. Om den redan är krypterad med bitlocker bör du se parametern Hantera BitLocker . Klick(Klicka) eller tryck på ett av dessa alternativ, beroende på vilket som är tillgängligt för dig.

Alternativet

Om du klickar eller trycker på ” Aktivera BitLocker(Slå på BitLocker)”, kommer Windows 10 omedelbart att starta guiden BitLocker Drive Encryption(BitLocker Drive Encryption) . Du kan sedan följa stegen för att kryptera din enhet.

BitLocker Drive Encryption Wizard i Windows 10

Om enheten redan är krypterad och du valde ” BitLocker-hantering(Hantera BitLocker)” i snabbmenyn kommer du att tas till fönstret ” BitLocker Drive Encryption » från (BitLocker Drive Encryption)kontrollpaneler(Kontrollpanel) . Där kan du anpassa varje aspekt av arbetet. bitlocker på din dator eller enhet.

BitLocker Drive Encryption sektionen i Kontrollpanelen.

Vet du andra sätt att komma åt bitlocker ?

Det är de metoder som vi känner till för att få tillgång till bitlocker i Windows 10 och Windows 7 . Känner du andra? Om du gör det, eller har något att lägga till i den här guiden, lämna gärna en kommentar nedan.

BitLocker är ett av de mest enkla verktygen som du kan använda på Windows-datorer för att kryptera och skydda dina filer och mappar från obehörig åtkomst. Det är tillgängligt i Windows 10 (Pro- och Enterprise-utgåvor), såväl som Windows 7 (Enterprise och Ultimate-utgåvor), men att hitta det kan vara skrämmande om du aldrig har använt det förut. Det är därför vi tänkte att det skulle vara en bra idé att visa dig hur du kommer åt BitLocker på din Windows-dator med flera metoder. Här är de:

1. Hur man kommer åt BitLocker med hjälp av sökningen

Ett av de snabbaste sätten att komma åt BitLocker och hantera inställningarna för enhetskrypteringen på din Windows-dator eller enhet är via sökning. Om du använder en Windows 10-dator, klicka eller tryck på sökrutan i aktivitetsfältet eller tryck på Windows-tangenten och börja skriva . Välj i resultatlistan eller klicka/tryck på länken från den högra rutan.

Söker efter BitLocker i Windows 10

Du kan också använda sökningen om du försöker komma åt BitLocker på en Windows 7-dator. Starta och klicka eller tryck på sökfältet inuti den. Skriv och, från resultatlistan, välj eller Alla dessa länkar leder till samma sak: fönstret.

Söker efter BitLocker i Windows 7

Oavsett vilket Windows-operativsystem du har, bör du nu se detta fönster:

Fönstret BitLocker Drive Encryption

I fönstret får du se alla enheter som du kan kryptera eller dekryptera med hjälp av BitLocker och BitLocker To Go.

För instruktioner om hur du använder BitLocker, följ stegen i dessa handledningar, beroende på vad du vill:

2. Hur man kommer åt BitLocker med kontrollpanelen

Den andra metoden för att komma åt BitLocker är via och är mer tidskrävande. Oavsett om du använder Windows 10 eller Windows 7, starta kontrollpanelen och navigera till .

Inställningskategorin System och säkerhet från kontrollpanelen

Sedan, för att komma åt BitLocker, klicka eller tryck på .

Öppna BitLocker Drive Encryption från Kontrollpanelen

Den föregående åtgärden öppnar fönstret. Här får du se alla fasta enheter som du kan kryptera eller dekryptera med BitLocker, samt alla flyttbara enheter som kan skyddas med BitLocker To Go.

3. Hur man kommer åt BitLocker med File Explorer i Windows 10 eller Windows Explorer i Windows 7

Ett annat snabbt sätt att komma åt BitLocker erbjuds av Windows 10:s File Explorer och Windows 7:s. I någon av dem högerklickar du eller trycker och håller ned på en enhet. På den sammanhangsberoende menyn bör du se ett alternativ som heter om den enheten för närvarande inte är krypterad. Om den redan är krypterad med BitLocker bör du se ett alternativ som heter . Klicka eller tryck på ett av dessa alternativ, beroende på vilket som är tillgängligt för dig.

Alternativet Slå på BitLocker från en enhets högerklicksmeny i Windows 10

Om du klickar eller trycker på , startar Windows 10 omedelbart guiden. Du kan sedan följa stegen för att kryptera din enhet.

BitLocker Drive Encryption Wizard i Windows 10

Om enheten redan är krypterad och du har valt på högerklicksmenyn, kommer du till fönstret från . Där kan du konfigurera varje aspekt av hur BitLocker fungerar på din dator eller enhet.

Avsnittet BitLocker Drive Encryption från kontrollpanelen

Vet du andra sätt att komma åt BitLocker?

Det här är metoderna vi känner för att få tillgång till BitLocker i Windows 10 och Windows 7. Känner du andra? Om du gör det, eller om du har något annat att lägga till i den här guiden, tveka inte att lämna en kommentar nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button