3 sätt att göra anteckningar automatiskt öppna vid start av Windows

klisterlappar är ett av de enklaste och mest användbara verktygen i Windows . Detta är den elektroniska motsvarigheten till de välkända pappersklistermärkena. Om du använder dem ofta vet du också att klistermärken bara är användbara om de fastnar och syns hela tiden. 🙂 Tyvärr, klisterlappar i Windows kanske inte är tillräckligt klibbiga för dig eftersom de inte startar automatiskt varje gång du loggar in Windows . Om du vill veta hur lämna Sticky Notes(Sticky Notes) på skrivbordet, här är tre lösningar för dig:

NOTERA.(OBS:) Vi antar att du redan är bekant med hur man öppnar anteckningar(Sticky Notes) och arbeta med dem. Om inte, läs:

  • 10 sätt att springa Klibbig anteckningar i Windows (alla versioner)
  • Hur man använder anteckningar i Windows 10
  • Hur man använder anteckningar i Windows 7 och Windows 8.1

Observera att våra instruktioner fungerar för Windows 7 , Windows 8.1 och Windows 10 . Om du inte vet vilken version du har Windows läs den här guiden: Vilken version Windows har jag den installerad?

1. Lämna ansökan klisterlappar öppen (alla versioner Windows ) .

Detta kan låta lite besvärligt, men det är så enkelt: om du vill ha din anteckningar(Sticky Notes) lanserades automatiskt under Windows start(Windows start), allt du behöver göra är att lämna dem öppna på skrivbordet(Skrivbord) när du stänger av datorn. När du går in igen Windows, allt (Windows)anteckningar(Sticky Notes) som du tidigare öppnat laddas automatiskt.

2. Skapa en genväg till Sticky Notes i Windows startmapp(Windows Startup-mapp) (alla versioner Windows ) .

Om den första metoden av någon anledning inte fungerar för dig kan du också “tvinga” klisterlappar körs automatiskt varje gång du loggar in Windows . För att göra detta måste du skapa en genväg till den körbara filen klisterlappar och plats(arkivera och placera) den i mappen ” Starta » din (Börja)användarkonto(användarkonto) . Öppna File Explorer(Öppna File Explorer) (i Windows 10 och Windows 8.1 ) eller Windows utforskaren(Windows Utforskaren) (i Windows 7 ). Skriv in adressfält(adressfält) ” skal:startup ” och tryck STIGA PÅ .

Öppna skal: kör i explorer

Öppna mappen ” Ladda automatiskt(Start) “, öppna menyn” Start(Startmeny) » (eller elementärt(Start)-skärmen) och hitta genvägen till klisterlappar . Dra genväg Sticky Notes till mappen ” (Klisterlappar)Ladda automatiskt(Startup)”, öppnas i dirigent(Filutforskaren) (eller Windows utforskaren)(Windows utforskaren) . Ikon klisterlappar följer muspekaren(muspekare) tillsammans med etiketten ” Länk(länk)” eller ” Skapa länk.(Skapa länk.)

Skapa en genväg för Sticky Notes vid start

klisterlappar kommer nu att “bli kvar” när du stänger Windows .

3. Skapa en uppgift för anteckningar(Klisterlappar) Schemaläggaren(Schemaläggaren) ( Windows 8.1 och Windows 7 ) .

En annan metod som bara fungerar i Windows 7 och Windows 8.1 är att skapa en schemalagd uppgift som körs klisterlappar när du loggar in. Öppna Schemaläggaren(Task Scheduler) och skapa en grundläggande uppgift.

I mästaren skapa en grundläggande uppgift(Skapa grundläggande uppgift) namnge uppgiften och gå till skärmen uppgiftsutlösare. (Task Trigger) Välj här ” När jag loggar in(När jag loggar in)” som uppgiftens starttid och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

Schemalagd uppgiftsutlösare

För uppgiftsåtgärden, välj ” Kör programmet(Starta ett program)” och tryck på ” Ytterligare(Nästa) ” .

Schemalagd uppgiftsåtgärd: Kör program

I fältet ” program/manus » ange (eller kopiera och klistra(kopiera och klistra in) ) sökväg till den körbara filen klisterlappar :” C:WindowsSystem32StikyNot.exe “. Klick ” Ytterligare(Nästa)” och avsluta grundläggande uppgiftsskapande guiden(Skapa Basic Task Wizard) .

Kör StikyNot.exe som en åtgärd för en schemalagd uppgift.

Nu klisterlappar körs varje gång du loggar in Windows .

Hur viktigt är det för dig att klisterlappar öppnas automatiskt in Windows ?

Som du såg, ställ in anteckningar(Sticky Notes) så att de öppnas varje gång du anger din Windows-dator eller enhet(Windows-dator eller enhet) är mycket enkel. Om den första metoden vi delade inte fungerar för dig, kommer den andra definitivt att fungera. Hur viktigt är automatisk öppning för dig? Sticky Notes in (Klisterlappar)Windows ? Låt oss veta med en kommentar nedan.

är ett av de enklaste och mest användbara verktygen i Windows. Det är den elektroniska motsvarigheten till de papperslappar vi känner väl. Om du använder dem ofta vet du också att klisterlappar bara är användbara om de fastnar och förblir synliga hela tiden. 🙂 Tyvärr kan det hända att Windows inte är tillräckligt klibbiga för dig eftersom de inte startar automatiskt varje gång du loggar in i Windows. Om du vill lära dig hur du håller dig kvar på ditt skrivbord, här är tre lösningar för dig:

NOTERA: Vi antar att du redan är bekant med hur man öppnar och hur man arbetar med dem. Om inte, läs:

Tänk på att våra instruktioner fungerar för Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10. Om du inte vet vilken version av Windows du har, läs denna handledning: Vilken version av Windows har jag installerat?.

1. Lämna Sticky Notes-appen öppen (alla Windows-versioner)

Det kan låta lite besvärligt, men så enkelt är det: om du vill att din ska starta under Windows-starten automatiskt behöver du bara lämna dem öppna på din när du stänger av datorn. När du loggar in på Windows igen laddas allt som du tidigare hade öppnat automatiskt.

Sticky Notes i Windows

2. Skapa en Sticky Notes-genväg i din Windows Startup-mapp (alla Windows-versioner)

Om den första metoden av någon anledning inte fungerar för dig kan du också “tvinga” att starta automatiskt varje gång du loggar in på Windows. För att göra det måste du skapa en genväg till den körbara filen och placera den i ditt användarkontos mapp. Öppna Filutforskaren (i Windows 10 och Windows 8.1) eller (i Windows 7). Skriv i adressfältet “” och tryck på .

Öppna skal:start i File Explorer

Med mappen öppen öppnar du (eller skärmen) och hittar genvägen till . Dra genvägen till mappen som öppnas i (eller . Ikonen följer muspekaren tillsammans med etiketten eller “

Skapa en genväg för Sticky Notes i Startup

kommer nu att “bli kvar” när du stänger av Windows.

3. Skapa en uppgift för Sticky Notes i Task Scheduler (Windows 8.1 och Windows 7)

En annan metod som bara fungerar i Windows 7 och Windows 8.1 innebär att skapa en schemalagd uppgift som startar när du loggar in. Öppna Schemaläggaren och skapa sedan en grundläggande uppgift.

Namnge uppgiften i guiden och gå till skärmen. Välj här “” som tidpunkt då uppgiften körs och tryck på .

Utlösaren för den schemalagda uppgiften

För att utföra uppgiften, välj “” och tryck på .

Åtgärden för den schemalagda uppgiften: starta ett program

Skriv (eller kopiera och klistra in) sökvägen till den körbara filen i fältet: “”. Tryck på och slutför .

Starta StikyNot.exe som åtgärd för den schemalagda uppgiften

Nu är inställd att starta varje gång du loggar in på Windows.

Hur viktigt är det för dig att ha Sticky Notes öppna automatiskt i Windows?

Som du har sett är det enkelt att ställa in att öppnas varje gång du loggar in på din Windows-dator eller enhet. Om den första metoden vi delade inte fungerar för dig, kommer den andra absolut att göra det. Hur stor skillnad gör det för dig att öppna automatiskt i Windows? Låt oss veta med en kommentar nedan.