3 sätt att ändra enhetsbeteckning i Windows 10

3 sätt att ändra enhetsbeteckning i Windows 10: (3 sätt att ändra enhetsbeteckning i Windows 10: ) När du installerar om Windows eller startar din dator för första gången kommer du att märka att alla dina enheter eller volymer tilldelas en enhetsbeteckning som standard i Windows tio(Windows 10). vill ändra dessa bokstäver, och i det här inlägget visar vi dig hur. Även när du ansluter en extern enhet som en hårddisk eller en enkel USB du kommer att märka det Windows 10 kommer automatiskt att tilldela en enhetsbeteckning till de anslutna enheterna.

Bearbeta Windows ganska enkelt, det går alfabetiskt från A till Ö för att tilldela tillgängliga enhetsbokstäver till enheter som är anslutna. Men det finns några bokstäver som är undantag, till exempel är A och B reserverade för disketter, medan enhetsbeteckningen C endast kan användas för den enhet som den är installerad på. Windows . I alla fall(I alla fall) utan att slösa tid, låt oss se hur(hur) förändras drivbokstav(Drive Letter) in Windows 10 med hjälp av guiden nedan.

3 sätt(Sätt) förändras drivbokstav(Drive Letter) in Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt om något går fel.

Metod 1: Så här ändrar du enhetsbeteckningen i Windows 10 med Diskhantering(Metod 1: Hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10 med Diskhantering)

1. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan diskmgmt.msc och tryck på enter för att öppna “Diskhantering”.(Diskhantering.)

diskmgmt diskhantering

2. Klicka nu högerklicka på disk,(högerklicka på enheten) som du vill ändra enhetsbeteckningen för och välj sedan ” Ändra bokstäver och sökvägar(Ändra enhetsbokstäver och sökvägar) till kör” i snabbmenyn.

ändra enhetsbeteckning och sökvägar

3. På nästa skärm, välj den för närvarande tilldelade enhetsbeteckningen och klicka sedan på ” Förändra(Förändra)”.

Välj din CD- eller DVD-enhet och klicka på Ändra.

4. Se till att markera eller markera rutan ” Tilldela nästa enhetsbeteckning(Tilldela följande enhetsbeteckning)”, sedan välj valfri tillgänglig enhetsbeteckning(välj valfri tillgänglig enhetsbeteckning) som du vill tilldela din enhet och klicka på ” OK”.(ok.)

Ändra nu enhetsbeteckningen till valfri bokstav från rullgardinsmenyn.

5.Klicka Ja(Ja) för att bekräfta dina handlingar.

6. Efter avslutad kan du stänga Diskhantering(Diskhantering).

Metod 2: Hur man ändrar enhetsbeteckningen på kommandoraden(Metod 2: Hur man ändrar enhetsbeteckning i kommandotolken)

1. Klicka Windows-tangent + X välj sedan “Kommandotolk (admin)”.(Kommandotolk (admin).)

Kommandorad (administratör).

2. Ange följande kommando i cmd och tryck Stiga på efter varje:

(diskpart)

listvolym (listvolym)diskdel (notera volymnumret som du vill ändra enhetsbeteckningen för)

välj volym# (ersätt # med numret du angav ovan)

Skriv diskpart och lista volymer i cmd-fönstret

tilldela bokstav=ny_enhet_bokstav ( byta ut(Ersätt) new_Drive_letter med den faktiska enhetsbeteckningen du vill använda, t.ex. tilldela bokstaven=G)

Ange följande kommando för att tilldela en enhetsbeteckning: tilldela bokstav=G

Notera.(Obs!) Om du har valt en redan tilldelad enhetsbeteckning eller om enhetsbeteckningen inte är tillgänglig kommer du att få ett felmeddelande som indikerar detsamma, använd en annan enhetsbeteckning igen för att lyckas tilldela en ny enhetsbeteckning till din enhet.

3. När du är klar kan du stänga kommandotolken.

Metod 3: Så här ändrar du enhetsbeteckningen i Windows 10 med hjälp av Registereditorn(Metod 3: Hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10 med hjälp av Registereditorn)

1. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan regedit och tryck på enter för att öppna registerredigerare.(registerredigerare.)

Kör regedit-kommandot

2. Navigera till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

Navigera till MountedDevices, högerklicka sedan på enheten och välj Byt namn.

3. Var noga med att välja Monterade enheter, högerklicka sedan i den högra rutan i fönstret binärt värde (REG_BINARY)( binärt (REG_BINARY) värde) (till exempel “DosDevicesF:”) för enhetsbeteckningen (till exempel “F”) för enheten du vill ändra. bokstav för och välj Döp om(Döp om) .

4. Byt nu bara namn på en del av enhetsbeteckningen i ovanstående binär(Binära) värden, till exempel med en tillgänglig enhetsbeteckning. ” \DosDevices\G: ” och tryck på Enter.

Hur man ändrar enhetsbeteckning i registerredigeraren

5. nära registerredigerare(Registerredigeraren) och starta om din dator.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Det är allt, du har framgångsrikt lärt dig hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10(Hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10) , men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

3 sätt att ändra enhetsbeteckning i Windows 10: När du installerar om Windows eller har startat din dator för första gången kommer du att märka att alla dina enheter eller volymer som standard är tilldelade enhetsbeteckningar av Windows 10, i framtiden kanske du vill ändra dessa bokstaver och i det här inlägget kommer att täcka hur man gör det. Även när du ansluter en extern enhet som en hårddisk eller en enkel USB kommer du att märka att Windows 10 automatiskt tilldelar en enhetsbeteckning till dessa anslutna enheter.

Hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10

Processen för Windows är ganska enkel, den fortskrider genom alfabetet från A till Ö för att tilldela tillgängliga enhetsbokstäver till enheter som är anslutna. Men det finns vissa bokstäver som är undantag som A & B är reserverade för diskettenheter, medan enhetsbeteckningen C endast kan användas för den enhet som har Windows installerat på den. Hur som helst, utan att slösa någon tid, låt oss se hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10 med hjälp av den nedan listade handledningen.

3 sätt att ändra enhetsbeteckning i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

Metod 1: Så här ändrar du enhetsbeteckning i Windows 10 med Diskhantering

1.Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan diskmgmt.msc och tryck på Enter för att öppna diskhantering.

diskmgmt diskhantering

2. Nu högerklicka på enheten som du vill ändra enhetsbeteckningen för och välj sedan “Ändra enhetsbokstäver och sökvägarfrån snabbmenyn.

ändra enhetsbeteckning och sökvägar

3. På nästa skärm, välj den för närvarande tilldelade enhetsbeteckningen och klicka sedan på “förändra“knapp.

Välj CD- eller DVD-enheten och klicka på Ändra

4. Se till att välja eller kontrollera”Tilldela följande enhetsbeteckning“sedan välj valfri tillgänglig enhetsbeteckning du vill tilldela din enhet och klicka OK.

Ändra nu enhetsbeteckningen till valfri bokstav från rullgardinsmenyn

5.Klicka Ja för att bekräfta dina handlingar.

6. När du är klar kan du stänga Diskhantering.

Metod 2: Hur man ändrar enhetsbeteckning i kommandotolken

1.Tryck på Windows-tangenten + X och välj sedan Kommandotolk (Admin).

Kommandotolk (Admin).

2.Skriv in följande kommando i cmd och tryck på Enter efter varje:

diskdel

listvolym (Anteckna numret på den volym som du vill ändra enhetsbeteckningen för)

välj volym# (Ersätt # med numret som du noterade ovan)

Skriv diskpart och listvolym i cmd-fönstret

tilldela bokstav=ny_enhet_bokstav (Ersätt new_Drive_letter med faktisk enhetsbeteckning som du vill använda till exempel tilldela bokstaven=G)

Skriv följande kommando för att tilldela en enhetsbokstav tilldela bokstaven=G

Notera: Om du valde en redan tilldelad enhetsbeteckning eller om enhetsbeteckningen inte är tillgänglig kommer du att få ett felmeddelande som indikerar detsamma, använd återigen en annan enhetsbeteckning för att framgångsrikt tilldela en ny enhetsbeteckning för din enhet.

3. När du är klar kan du stänga kommandotolken.

Metod 3: Hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10 med hjälp av Registereditorn

1.Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan regedit och tryck på Enter för att öppna registerredigerare.

Kör kommandot regedit

2. Navigera till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

Navigera till MountedDevices och högerklicka sedan på enheten och välj byt namn

3.Se till att välja Monterade enheter högerklicka sedan på i den högra fönsterrutan binärt (REG_BINARY) värde (ex: “\DosDevices\F:”) för enhetsbeteckningen (ex: “F”) för den enhet som du vill ändra enhetsbeteckningen för och välj Byt namn.

4. Byt nu bara namn på enhetsbeteckningsdelen av ovanstående binära värde med en tillgänglig enhetsbeteckning till exempel. “\DosDevices\G:” och tryck på Enter.

Hur man ändrar enhetsbeteckning i Registereditorn

5.Stäng Registereditorn och starta om datorn.

Rekommenderad:

Det är det du framgångsrikt har lärt dig Hur man ändrar enhetsbeteckning i Windows 10 men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.

Relaterade Artiklar

Back to top button