3 sätt att aktivera Windows 10-bibliotek

Bibliotek Windows 10 är virtuella samlingar av mappar på ditt system. Microsoft inkluderade inte bibliotek i Windows 10 som standard, även om många användare tycker att de är ett måste när det gäller att hitta och organisera filer. Denna handledning visar tre sätt att inkludera bibliotek Windows 10 och visa dem i (Windows 10)dirigent,(Filutforskaren) samt i dialogrutorna ” Spara som(Spara som)” och ” Öppna”.(öppna)

1. Inkludera bibliotek i Windows 10 på panelen navigering.(Navigering)

Att inkludera bibliotek Windows 10 Att öppna File Explorer är det första steget. Det snabbaste sättet är att klicka Windows+E på tangentbordet. Högerklicka sedan eller tryck och håll på ett tomt område inuti panelen navigering(Navigering) till vänster – Detta fungerar bäst antingen ovanför eller under listan med platser som visas. Klicka eller tryck på i snabbmenyn som visas Visa bibliotek»(Visa bibliotek) .

Alternativet är nu markerat i snabbmenyn och du kan omedelbart se posten ” Bibliotek(Bibliotek)” visas på panelen navigering. (Navigering) Du kan alltid klicka eller trycka på det här alternativet igen för att avmarkera rutan och dölja bibliotek.

Bibliotek i Windows 10 inkluderade framgångsrikt

RÅD:(TIPS:) Markerar kryssrutan “Visa alla mappar”(“Visa alla mappar”) som listas bredvid den i snabbmenyn innehåller också bibliotek tillsammans med andra platser som Kontrollpanelen eller Papperskorgen i Windows 10.

2. Inkludera bibliotek Windows 10 på fliken ” Visa » (Se)dirigent.(Utforskaren)

Du kan också visa bibliotek i Windows 10 på fliken ” Visa » (Se)dirigent. (Filutforskarens) Öppna först dirigent(Filutforskaren) – du kan använda kortkommandon Windows+E E. Klicka på ” Visa” och sedan (Se)hitta knappen “Navigeringsfält”.(Navigeringsruta) i det övre vänstra hörnet under ” Paneler(Fönster)”. Klicka eller tryck på den.

Klicka på navigeringsfältet i det övre vänstra hörnet av fliken Visa.

En rullgardinsmeny öppnas. Klick(Klicka) eller tryck på den senaste posten ” Visa bibliotek»(Visa bibliotek) för att kolla upp det.

Klicka på

Dina bibliotek är inte längre dolda och du kan se dem i panelen navigering. (Navigation)parameter ” Visa bibliotek” markerad(Visa bibliotek) kryssrutan och du kan klicka eller trycka på den igen för att inaktivera biblioteken.

Windows 10-bibliotek ingår enligt specifikation

RÅD:(TIPS:) Alternativ “Visa alla mappar”(“Visa alla mappar”) , precis ovanför rullgardinsmenyn, innehåller även bibliotek och andra användbara platser.

3. Inkludera bibliotek i Windows 10 i parametrar dirigent.(Utforskaren)

Det finns ett annat sätt att inkludera bibliotek Windows 10. Först (Först) öppna “Mappalternativ (öppna mappalternativ)” – ett enkelt sätt att göra detta är att klistra in “mappalternativ”(“mappalternativ”) till sökfältet och åtkomst “Utforskaralternativ (“Alternativ för Filutforskaren”)» . I det nya fönstret, gå till ” Se(Visa)” och bläddra igenom listan ” Extra tillval(Avancerade inställningar) » ner. .

Bläddra till botten i avancerade inställningar

I det sista avsnittet “Inställningar navigeringsfält(Navigeringsruta) » kryssa i rutan « Visa bibliotek»(Visa bibliotek) och klicka på ” OK(OK)” eller ” Tillämpa(Tillämpa) ” . Du kan när som helst avmarkera rutan för att dölja bibliotek igen.

RÅD.(TIPS:) Du kan också klicka eller trycka på alternativet “Visa alla mappar”(“Visa alla mappar”) ovan för att inkludera alla dolda mappar, inklusive bibliotek.

Klicka eller tryck på en post för att ställa in eller avmarkera den.

Din inställning har tillämpats och du kan komma åt bibliotek(Bibliotek) från panelen Utforskarens navigering.(Filutforskarens navigering)

Bibliotek dyker upp i explorer

vet du(Har du) att du kan ge andra enheter tillgång till dina bibliotek? ta reda på(Läs mer om detta genom att läsa Hur man delar mappar, filer och bibliotek med nätverket i Windows.

Bonus: Öppna bibliotek Windows 10 ut ur fönstret ” Kör”.(Springa)

Du kanske inte vill att dina bibliotek ska vara med i panelen navigering(Navigation) , men du skulle vilja kunna enkelt komma åt dem när du behöver dem. Öppna i så fall kommandofönstret Kör genom att klicka Windows+R på tangentbordet. Klistra(Infoga) följande kommando: skal: Bibliotek . Tryck sedan på knappen Stiga på eller klicka eller tryck OK .

Öppna bibliotek i Windows 10 från fönstret Kör

Detta öppnar mappen ” Bibliotek(Bibliotek)” på din Windows 10-dator eller enhet, även om alternativet fortfarande är dolt i panelen navigering enligt nedan.(Navigering)

Öppna dolda bibliotek i Windows 10

RÅD:(TIPS:) Om du gillar bibliotek och vill få ut det mesta av dem kan du lära dig mer i vår artikel om bibliotek och hur du använder dem för att organisera dina filer.

Hur använder du bibliotek i Windows 10 ?

Bibliotek har funnits sedan dess Windows 7 , vilket är anledningen till att många litar på att de kommer åt det de behöver med bara några klick eller tryck. Vi använder dem för att effektivt hantera och organisera våra filer och mappar. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta hur du använder biblioteken i Windows 10 . Upplever du att de också hjälper din produktivitet? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Windows 10-biblioteken är virtuella samlingar av mappar på ditt system. Microsoft aktiverade inte biblioteken i Windows 10 som standard, även om många användare anser dem vara ett måste när det gäller att hitta och organisera filer. Den här handledningen illustrerar tre sätt att aktivera Windows 10-biblioteken och visa dem i såväl som dialogerna och:

1. Aktivera biblioteken i Windows 10 från navigeringsfönstret

För att aktivera Windows 10-biblioteken är det första steget att öppna File Explorer. Det snabbaste sättet är genom att trycka på ditt tangentbord. Högerklicka eller tryck-och-håll sedan på ett tomt område inuti navigeringsfönstret till vänster – detta fungerar bäst antingen överst eller under listan över platser som visas i den. Från den efterföljande kontextmenyn, klicka eller tryck på .

Tryck på Visa bibliotek från kontextmenyn

Alternativet är nu markerat i den sammanhangsberoende menyn, och du kan direkt se posten som visas i navigeringsfönstret. Du kan alltid klicka eller trycka på alternativet igen för att avmarkera det och dölja biblioteken.

Biblioteken i Windows 10 har aktiverats

DRICKS: Om du kontrollerar posten som listas härnäst i snabbmenyn aktiveras också biblioteken, tillsammans med andra platser, som kontrollpanelen eller papperskorgen i Windows 10.

2. Aktivera Windows 10-biblioteken från Filutforskarens Visa-flik

Du kan också visa biblioteken i Windows 10 från fliken. För att börja, öppna – du kan använda kortkommandot . Gå till fliken och hitta knappen i det övre vänstra hörnet i avsnittet. Klicka eller tryck på den.

Tryck på navigeringsrutan i det övre vänstra hörnet av fliken Visa

Detta öppnar en rullgardinsmeny. Klicka eller tryck på den senaste posten, , för att kontrollera den.

Tryck på Visa bibliotek för att visa dem

Dina bibliotek är inte längre dolda och du kan se dem i rutan. Alternativet är markerat och du kan klicka eller trycka på det igen för att inaktivera biblioteken.

Windows 10-biblioteken är aktiverade, enligt anvisningarna

DRICKS: Alternativet, som ligger direkt ovanför i rullgardinsmenyn, aktiverar också biblioteken, såväl som andra användbara platser.

3. Aktivera biblioteken i Windows 10 från Filutforskarens alternativ

Det finns en annan metod för att aktivera Windows 10-biblioteken. Öppna först mappalternativ – ett enkelt sätt att göra det är att infoga i sökfältet och komma åt . I det nya fönstret, gå till fliken och scrolla listan till botten.

Rulla hela vägen ner i Avancerade inställningar

I det sista avsnittet, inställningar, markera rutan bredvid och tryck på eller . Du kan när som helst avmarkera rutan för att dölja bibliotek igen.

DRICKS: Du kan också klicka eller trycka på alternativet ovan för att aktivera alla dolda platser, inklusive bibliotek.

Klicka eller tryck på posten för att markera eller avmarkera den

Din inställning tillämpas och du kan komma åt från-rutan.

Bibliotek visas i Filutforskaren

Visste du att du kan ge andra enheter åtkomst till dina bibliotek? Läs mer om det genom att läsa Hur man delar mappar, filer och bibliotek med nätverket i Windows.

Bonus: Öppna Windows 10-biblioteken från Kör-fönstret

Du kanske inte känner för att ha dina bibliotek i navigeringsfönstret, men du vill ha möjligheten att enkelt komma åt dem när du behöver dem. Om så är fallet, öppna kommandofönstret Kör genom att trycka på tangentbordet. Infoga följande kommando: skal: Bibliotek. Tryck sedan på knappen eller klicka eller tryck på .

Öppna bibliotek i Windows 10 från fönstret Kör

Detta öppnar platsen på din Windows 10-dator eller enhet, även om alternativet fortfarande är dolt från rutan, som ses nedan.

Öppna de dolda Windows 10-biblioteken

DRICKS: Om du gillar bibliotek och vill få ut det mesta av dem kan du ta reda på mer från vår artikel om bibliotek och hur du använder dem för att organisera dina filer.

Hur använder du biblioteken i Windows 10?

Bibliotek har funnits sedan Windows 7, så många litar på att de kommer åt det de behöver med bara några klick eller tryck. Vi använder dem för att hantera och organisera våra filer och mappar effektivt. Innan du stänger den här handledningen, låt oss veta hur du använder biblioteken i Windows 10. Känner du också att de hjälper din produktivitet? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button