2021 slår Tesla tyska tillverkare i Tyskland… men Volkswagen är inte långt borta

Teslas logotyp © © Austin Ramsey / Unsplash

Tesla är i bra form, och dess försäljning i Tyskland bevisar det. 2021 överträffade Elon Musks företag alla tillverkare i landet inom sektorn för elektriska fordon.

Den tyska tv-nyheten Tagesschau har sammanställt en rankning av de tio märken som säljer flest elfordon i landet.

Den europeiska bilsektorn i det hårda

Med totalt 39 000 enheter levererade under 2021 har Tesla blivit den största säljaren av elfordon i Tyskland. Det amerikanska företaget följs ändå tätt av Volkswagen med sina e-Up- och ID.3-modeller. En förstaplats som kan låta som en bedrift, för som sagt ElectrekTyska förare gynnar i allmänhet tillverkare från deras eget land.

Det är viktigt att notera att den europeiska fordonssektorn går igenom en period av kris: påverkad av bristen på elektroniska komponenter som påverkar många industrier, påverkas den också, mer generellt, av ekonomiska svårigheter efter covid-19-pandemin. Som ett resultat föll den tyska bilmarknaden med 10 % 2021, och nästan alla tillverkare i landet såg sin försäljning minska förra året jämfört med 2020. Mercedes-Benz och Audi påverkas särskilt med nedgångar på 25 % respektive 15 %.

Samtidigt skrev Tesla på ett rekordår 2021 med nästan 1 miljon fordon levererade över hela världen. Företagets försäljning i Tyskland ökade med 137 % jämfört med föregående år.

En ljus europeisk framtid för Tesla?

Tesla uppnår sådana resultat över Rhen medan alla fordon levereras från USA eller Kina, dess gigafabrik i Berlin-Brandenburg har ännu inte tagits i drift. Det är säkert att när detta är gjort kommer Elon Musks företag att stärka sin närvaro på den gamla kontinenten, vilket ger det en glimt av en mycket lovande framtid trots att 700 000 fordon återkallats för problem med bagageutrymmet.

Tillverkaren har också anledning att glädjas när vi ser framgångarna för elfordonssektorn. I Tyskland ökade försäljningen av helelektriska fordon, trots ett svårt år för bilindustrin, 2021 och står nu för 14 % av marknaden. Bytet till el är utan tvekan en av de viktigaste händelserna i bilens historia, och många är de som är oroade över vissa historiska tillverkares förmåga att anpassa sig till denna förändring i vinsten från nykomlingar med innovativa koncept… Teslas prestanda i Tyskland är den perfekta illustrationen av denna trend.

Här är rankingen av de 10 mest sålda elfordonen i Tyskland 2021:

  1. Tesla modell 3
  2. e-up! från Volkswagen
  3. Volkswagen ID.3
  4. ZOE från Renault
  5. Smart EQ Fortwo
  6. Hyundai Kona Electric
  7. Skoda Enyaq iV
  8. Volkswagen ID.4
  9. Fiat 500th
  10. BMW i3

Om samma ämne:
Tesla talar om datorkraften hos sina fordon… men du behöver en hallon för att dra nytta av CarPlay

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button