2021 börjar med den allierade asteroiden, forskare avslöjar sanningen

En ny himlakropp kommer att följa med Landa under de kommande månaderna, men i motsats till vad alla trodde är det inte en asteroid.

Upptäckten, gjorde sist 17 september, den hade markerat en till synes annalkande stenmassa, därför omdöpt 2020 SÅ. Enligt banan skulle han snart gå in i Hill Sphere, det vill säga den del av jordens omloppsbana inom vilken en kropp är mer påverkad av vår planets attraktion än solens, och påverkas av att den orsakar en förändring i kursen.

Men vissa forskare var skeptiska till att det faktiskt kunde vara en asteroid, och de har fördjupats ytterligare med nya observationer (bland annat som har blivit allt lättare att utföra när föremålet närmat sig jorden). Och det de hittade är häpnadsväckande.

2020 SO är inte en asteroid: upptäckten av teamet av forskare har avslöjat den sanna naturen hos det annalkande klustret

Teamet av vetenskapsmän ledda av Vishnu Reddy klargjorde objektets verkliga natur. Enligt beräkningarna skulle kroppen ha plöjt vår himmel i ungefär tre månader från början av december – ögonblicket för inträdet i Hill Sphere – men dess banor verkade läggas över de teoretiska banorna för ett annat flygande objekt, skickat ut i rymden direkt från Jorden. .

Den komplexa integrationen av flygberäkningar med data från uppskjutningar under de senaste decennierna har lett till identifieringen av objektet som en modul av en Kentaurraket, skickades ut i rymden av inte mindre än 1960-talet av NASA, och blev kvar där. Ett slags rymdskrot som aldrig har förts tillbaka till jorden och har fortsatt att ströva runt på vår planet.

Även om det kan verka obetydligt, är i verkligheten att rymdskräp en mycket viktigt problem i forskarnas ögon. Att bevara rymden från mänsklig manipulation är ett ämne på agendan i expertdiskussioner, och det är också anledningen till att Elon Musk, för var och en av de 40 000 satelliter som han kommer att skicka i omloppsbana som en del av Starlink-projektet, har förutsett en mekanism av återvända till landbasen.

Relaterade Artiklar

Back to top button