2 sätt att “skärmdumpa till skrivare” i Windows 10

Någon gång när DOS ( diskoperativsystem(Diskoperativsystem)) var den viktigaste operativ system(operativsystem) för datorer, för många år sedan tangentbordstangent (tangentbord)Skärmdump används för skärmfångst och direktutskrift till standardskrivare(standardskrivare) . För närvarande(Nuförtiden) Windows 10 gör inte detta längre. Istället trycker du på knappen Skärmdump tar en skärmdump och placerar den på systemets urklipp. Naturligtvis kan du klistra in det från klippbordet i valfritt bildredigeringsprogram och skriva ut därifrån. Vad händer om du inte vill ta alla dessa steg? Tänk om du vill Skärmdump(Skärmdump)direkt till skrivaren? Med andra ord, hur kan du skicka din skärm till skrivaren automatiskt? Här är två sätt att göra det på Windows 10 :

ett. Skärmdump(Skriv ut skärm) och skicka skärmdumpen direkt till skrivaren med vår verktyget PrintScreenToPrinter.(PrintScreenToPrinter-verktyg)

Ett av sätten att göra din skriva ut skärmar(print screens) skickas direkt till standardskrivare(standardskrivare) till Windows 10 är att använda verktyget vi gjorde åt dig som heter PrintScreenToPrinter . Ladda ner PrintScreenToPrinter på denna länk. Spara den någonstans på din Windows 10-dator och dubbelklicka eller dubbelklicka sedan på den.

När du först öppnar PrintScreenToPrinter , smartscreen filter(SmartScreen-filter) varnar dig för att detta är en okänd applikation. Detta beror på att endast våra läsare laddar ner och använder det. Vårt lilla verktyg är säkert och kommer inte att skada din dator. Verktyget bygger på powershell-skript,(PowerShell-skript) sparas som en körbar fil. För att kunna använda vårt verktyg PrintScreenToPrinter klicka eller tryck “Mer”(“Mer info”) och välj sedan “Kör ändå.”(“Kör ändå.”)

Valet att springa ändå

Varje gång du öppnar PrintScreenToPrinter får du ett meddelande som påminner dig om hur det fungerar: “Tryck på PRINT SCREEN-tangenten för att ta skärmen och skicka den direkt till SKRIVAREN. Tryck på PAUSE / BREAK-tangenten för att stoppa.”

Klicka eller tryck OK .

Tryck på knappen PRINT SCREEN för att ta en skärmdump och skicka den till SKRIVAREN.

Varje gång du vill ta en skärmdump och skicka den direkt till skrivaren, tryck på Print Screen (PrtSc) på tangentbordet.

Print Screen (PrtSc)-tangent på tangentbordet

Om ett ögonblick bör Windows 10 ta en bild skärm och visa(skärm och visa) en dialogruta “Skriva ut bilder”(“Skriv ut bilder”) som visas nedan. Välj hur du vill skriva ut skärmdumpen och klicka eller tryck på ” Täta(Skriv ut) » .

Fånga och skriv omedelbart ut en skärmdump

Om du inte längre vill ha din skriva ut skärmar(utskriftsskärmar) skickades automatiskt till din skrivare, tryck på knappen pausa/pausa på tangentbordet.

Paus/bryt-tangent på tangentbordet

När du gör detta, verktyget PrintScreenToPrinter stanna och meddela dig att han “slutade skicka skärmdumpar direkt till skrivaren.”(“Slutade skicka skärmdumpar direkt till skrivaren.”)

Slutade skicka skärmdumpar direkt till skrivaren

NOTERA.(OBS:) När du använder PrintScreenToPrinter han är i random access minne(RAM) på din dator där den bara bör uppta en liten mängd minne. Om du vill att den alltid ska köras kan du ladda den automatiskt vid start Windows 10 använder: 4 sätt att tillåta en applikation att köras vid start Windows 10 .

PrintScreenToPrinter kräver en liten mängd systemresurser

PS Om du har några problem med vårt verktyg PrintScreenToPrinter låt oss veta i kommentarsektionen längst ner i den här artikeln.

Ladda ner (Ladda ner:) : (rintScreenToPrinter)PrintScreenToPrinter(P)

2. Installera tredje part skärmdump app och anpassa(skärmdump app och konfigurera) den för att skriva ut skärmdumpar automatiskt.

Ett annat sätt att skicka en skärmdump direkt till skrivaren är att använda en specialiserad skärmdump app och anpassa(app och konfigurering för att ta skärmdumpar) så att den skriver ut skärmbilderna så fort du tar dem. Det finns många sådana applikationer tillgängliga på Internet, så vi kan inte beskriva dem alla i detalj. Men oavsett vilken app du väljer att använda, bör de nödvändiga stegen vara desamma.

För den här handledningen bestämde vi oss för att använda screenpresso . Detta är en gratis applikation designad för att ta skärmdumpar och spela in skärmen. Du kan få det härifrån: Screenpresso. När du har laddat ner och installerat det, starta huvudfönstret genom att klicka eller knacka på dess ikon aktivitetsfältet(systemfältet) .

Screenpresso-ikon i aktivitetsfältet

Öppna sedan menyn screenpresso, (Skärmpress)klicka på eller(klicka eller tryck) genom att trycka på en liten knapp rycka(skiftnyckel) i det övre högra hörnet och välj ” inställningar(Inställningar) ” .

Skärmdump-appinställningar

I inställningsfönstret, gå till ” Skärmdump(skärmdump)”, välj ” Täta(Skriv ut) » som “Åtgärder att utföra på en skärmdump”(“Åtgärd att utföra på skärmdump”) och klicka eller tryck på ” OK(OK) » .

Konfigurera en skärmdumpapplikation för att skicka skärmdumpar direkt till skrivaren

Från och med nu, varje gång du använder screenpresso för att ta skärmdumpar skickas de automatiskt till din skrivare utan ytterligare bekräftelse.

Vet du andra sätt att “skärmdumpa till skrivare”?

När vi först tänkte på det visste vi inte hur vi skulle skriva ut skärmdumpar direkt. Vi trodde att i Windows 10 det är lätt att göra. Tyvärr har vi fått veta att så inte är fallet. Det var därför vi bestämde oss för att göra något åt ​​det, så vi tog fram ett verktyg PrintScreenToPrinter . Det andra alternativet vi hittade för att skicka skärmdumpar direkt till skrivaren var lättare att hitta men kräver mer komplexa applikationer att installera. Vet du andra sätt att skicka en skärmdump direkt till en skrivare? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

När DOS (Disk Operating System) var det huvudsakliga operativsystemet för datorer, för evigheter sedan, användes tangentbordet för att fånga skärmen och skriva ut den direkt på standardskrivaren. Numera gör inte Windows 10 det längre. Om du trycker på tangenten tar du istället en skärmdump och placerar den i systemets urklipp. Visst, du kan klistra in den från urklipp i valfri bildredigeringsapp och skriva ut den därifrån. Vad händer om du inte vill ta alla dessa steg? Vad händer om du vill direkt till en skrivare? Med andra ord, hur kan du automatiskt skicka din skärm till skrivaren? Här är två sätt att göra det i Windows 10:

1. Print Screen och skicka skärmdumpen direkt till skrivaren med vårt verktyg PrintScreenToPrinter

Ett sätt att gå direkt till standardskrivaren i Windows 10 är att använda ett verktyg som vi skapat åt dig, som heter . Ladda ner via denna länk. Spara den någonstans på din Windows 10-dator och dubbelklicka eller dubbelklicka sedan på den.

Verktyget PrintScreenToPrinter från Digital Citizen

När du först öppnar , varnar SmartScreen-filtret dig att det är en okänd app. Det händer eftersom bara våra läsare laddar ner och använder det. Vårt lilla verktyg är säkert och kommer inte att skada din dator. Verktyget är baserat på ett PowerShell-skript sparat som en körbar fil. För att kunna använda vårt verktyg, klicka eller tryck på och välj sedan att

Väljer att springa ändå

Varje gång du öppnar får du ett meddelande som påminner dig om hur det fungerar:

Klicka eller tryck på .

Tryck på knappen PRINT SCREEN för att fånga skärmen och skicka den till SKRIVAREN

Varje gång du vill ta en skärmdump av skärmen och skicka den direkt till din skrivare, tryck på tangenten på ditt tangentbord.

Knappen Print Screen (PrtSc) på tangentbordet

På ett ögonblick bör Windows 10 fånga skärmen och visa dig dialogrutan, som illustreras nedan. Välj hur du vill att skärmdumpen ska skrivas ut och klicka eller tryck på .

Fånga och skriva ut skärmdump direkt

När du inte längre vill att din ska skickas automatiskt till din skrivare, tryck på tangenten på ditt tangentbord.

Paus / Break-tangenten på tangentbordet

Så fort du gör det stannar verktyget och meddelar dig att det

Slutade skicka skärmdumpar direkt till skrivaren

NOTERA: När du använder , finns det i din dators RAM-minne, där det bara bör ta en liten mängd minne. Om du vill att den alltid ska köras kan du ladda den automatiskt vid start av Windows 10 med hjälp av: 4 sätt att aktivera en app att köra vid start av Windows 10.

PrintScreenToPrinter behöver en liten mängd systemresurser

PS Om du stöter på några problem med vårt verktyg, låt oss veta via kommentarsektionen längst ner i den här artikeln.

Ladda ner: PrintScreenToPrinter

2. Installera en skärmdumpsapp från tredje part och konfigurera den för att skriva ut dina skärmdumpar automatiskt

Ett annat sätt att skicka en skärmdump direkt till din skrivare är att använda en specialiserad app för att ta skärmdumpar och konfigurera den så att den skriver ut skärmdumpar direkt efter att du tagit dem. Det finns många sådana appar tillgängliga på internet, så vi kan inte täcka dem alla i detalj. Men oavsett vilken app du väljer att använda, bör stegen vara liknande.

För den här handledningen valde vi att använda . Det är en gratis app som är designad för att ta skärmdumpar och göra skärminspelningar. Du kan få den härifrån: Screenpresso. När du har laddat ner och installerat det, starta huvudfönstret genom att klicka eller knacka på dess ikon från systemfältet.

Screenpresso-ikonen från systemfältet

Öppna sedan menyn med ett klick eller tryck på den lilla knappen i det övre högra hörnet och välj .

Inställningarna för en app för att ta skärmdumpar

I inställningsfönstret, gå till dess flik, välj som och klicka eller tryck på .

Konfigurera en app för att ta skärmdumpar för att skicka skärmdumpar direkt till skrivaren

Från och med nu, varje gång du använder för att ta skärmdumpar, skickas de automatiskt till din skrivare, utan ytterligare bekräftelse.

Vet du andra sätt att “skärmdumpa till skrivare”?

När vi först tänkte på detta visste vi inte hur vi skulle skriva ut skärmdumpar direkt. Vi trodde att Windows 10 hade ett sätt att göra det enkelt. Tyvärr fick vi reda på att det inte gör det. Det var därför vi bestämde oss för att göra något åt ​​det, så vi utvecklade verktyget. Det andra alternativet vi hittade för att skicka skärmdumpar direkt till skrivaren var lättare att hitta, men det innebär att man måste installera mer komplexa appar. Känner du till andra metoder för att skicka en skärmdump direkt till skrivaren? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.