2 sätt att rensa din Amazon-webbhistorik

Amazon är en e-handelsbutik för miljontals människor runt om i världen som har hjälpt den att bli den största marknadsplatsen på internet. Amazon tjänster(Amazon) är för närvarande tillgänglig i sjutton olika länder, med fler destinationer som läggs till hela tiden. Komforten att handla från soffan i vardagsrummet och ta emot varorna dagen efter är fortfarande oöverträffad. Även när våra bankkonton inte tillåter oss att köpa något, går vi rutinmässigt igenom den oändliga listan med föremål och noterar vad vi vill ha för framtiden. Amazon håller reda på alla föremål vi söker efter och visar (webbhistorik), vilket kan vara en användbar funktion om någon någonsin vill gå tillbaka och köpa en vara som de glömt att lägga till i sin önskelista eller väska.

Hur du rensar din Amazon-webbhistorik(Hur du rensar din Amazon-webbhistorik)

Om du delar ditt konto Amazon med en älskad eller annan familjemedlem kan du ibland behöva rensa ett kontos webbhistorik för att inte förstöra dina framtida presentplaner eller undvika pinsamhet i vissa fall. Amazon använder även webbläsardata för att leverera riktade annonser som följer dem runt om på webben. Dessa annonser kan ytterligare fresta användaren till förhastade köp eller skrämma dem med online integritet. I alla fall(I alla fall), ta bort webbhistoriken som Amazon stöder för ditt konto, är mycket enkel och kräver bara några få klick/tryck.

Metod 1: Rensa Amazons webbhistorik med PC(Metod 1: Rensa din Amazon-webbhistorik med PC)

1. Öppna Amazon.com (ändra domäntillägget så att det matchar ditt land) och logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

2. Flera användare kan direkt komma åt sin sökhistorik från hemskärmen Amazon genom att trycka ” Sökhistorik”(Sökhistorik). Alternativet kommer att finnas i det övre vänstra hörnet. Andra måste ta den längre vägen.

3. Om du inte ser ” Webbhistorik” på huvudskärmen (sökhistorik)Amazon håll muspekaren över ditt namn ( Hallå , namn Konto och listor) och klicka på ” Ditt konto”(Ditt konto) i rullgardinsmenyn.

Klicka på

4. Klicka på i den översta menyraden Amazon.på ditt konto(ditt kontos Amazon.in) och klicka på ” Sökhistorik”(Din webbhistorik) på nästa skärm.

Notera.(Obs!) Alternativt kan du direkt öppna följande URL -adress – https://www.amazon.com/gp/history/cc , men glöm inte att ändra domäntillägget. Till exempel användare från Indien(– indiska) bör ändra tillägget från .com till .in, och användare i Storbritannien till .co.uk.

Klicka på amazon.in för ditt konto och klicka på Webbhistorik.

5. Här kan du ta bort objekt individuellt från din webbhistorik(ta bort objekt individuellt från din webbhistorik) genom att klicka på ” Ta bort från synen(Ta bort från vy )” under varje element.

Klicka på knappen

6. Om du vill ta bort hela din webbhistorik klickar du på ” Historiehantering(Hantera historik)” i det övre högra hörnet och välj ” Ta bort alla objekt från visningen(Ta bort alla objekt från visningen) » . Ett popup-fönster visas som ber dig att bekräfta din åtgärd, klicka på knappen “Ta bort alla objekt från visningen” igen.(klicka på knappen Ta bort alla objekt från vy igen.)

Klicka på knappen

Du kan också inaktivera Amazon håll en flik för objekt du bläddrar och söker efter genom att avaktivera aktivera/inaktivera växeln sökhistorik”. (Vänd webbhistorik) Om du håller muspekaren över radioknappen visas följande meddelande från Amazon :” Amazon kan dölja din webbhistorik.” När du stänger av din webbhistorik kommer vi inte att visa objekten du klickar på eller sökningarna du gör från den här enheten.”

Metod 2: Rensa Amazons webbhistorik med hjälp av mobilappen(Metod 2: Rensa din Amazon-webbhistorik med mobilappen)

1. Starta programmet Amazon på din mobila enhet och klicka på tre horisontella ränder(tre horisontella staplar) i det övre vänstra hörnet. Från rullgardinsmenyn klickar du på ” ditt konto.”(Ditt konto.)

Klicka på ditt konto

2. Klicka på i avsnittet Kontoinställningar “Såg nyligen(Dina senast visade föremål) » .

Klicka på dina senast visade objekt

3. Du kan återigen ta bort de visade objekten individuellt genom att klicka på ” Ta bort från synen(Ta bort från visningen) » .

Klicka på knappen

4. För att ta bort alla objekt, klicka på ” Kontrollera(Hantera)” i det övre högra hörnet och klicka slutligen på ” Radera historik”(Ta bort historik) . En vippströmbrytare på samma skärm låter dig slå på och av din webbhistorik.

Klicka på knappen

Utvalda: (Rekommenderas: )

Så du kan radera din webbhistorik Amazon och inte fastna för att leta efter en gåva eller ett konstigt föremål, och för att förhindra att webbplatsen skickar lockande riktad reklam.

Amazon är den populäraste e-handelsbutiken för miljoner runt om i världen som har hjälpt den att bli den största marknadsplatsen på internet. Amazon-tjänster finns för närvarande i sjutton olika länder och nya destinationer tillkommer hela tiden. Komforten att handla från vår vardagsrumssoffa och få produkten redan nästa dag förblir oöverträffad. Även när våra bankkonton hindrar oss från att köpa något, bläddrar vi regelbundet igenom den oändliga listan med föremål och önskelistar saker för framtiden. Amazon håller reda på alla objekt vi söker efter och visar (webbhistorik), vilket kan vara en användbar funktion om man någonsin vill gå tillbaka och köpa en vara som de glömt att lägga till i sin önskelista eller väska.

Hur man rensar Amazons webbhistorik

Hur du rensar din Amazon-webbhistorik

Om du delar ditt Amazon-konto med din älskade en eller annan familjemedlem kan du ibland behöva rensa kontots webbhistorik för att undvika att förstöra dina framtida presentplaner eller undvika pinsamhet i vissa fall. Amazon använder också webbläsardata för att leverera riktade annonser som följer dem överallt på internet. Dessa annonser kan ytterligare fresta användaren att göra ett förhastat köp eller skrämma dem för deras internetintegritet. Hur som helst, det är väldigt enkelt att ta bort webbhistoriken som Amazon har för ditt konto och kräver bara några få klick/tryck.

Metod 1: Rensa din Amazon-webbhistorik med PC

1. Öppna Amazon.com (ändra domäntillägget enligt ditt land) och logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

2. Ett fåtal användare kan direkt komma åt sin sökhistorik från Amazons startskärm genom att klicka på Sökhistorik. Alternativet kommer att finnas i det övre vänstra hörnet. Andra kommer att behöva ta en längre väg.

3. Om du inte ser alternativet Webbhistorik på din Amazon-startskärm, för muspekaren över ditt namn (Hej, Konto & Listor) och klicka på Ditt konto från rullgardinsmenyn.

Klicka på Ditt konto i rullgardinsmenyn

4. Klicka på i den översta menyraden ditt kontos Amazon.in och klicka på Din webbhistorik på följande skärm.

Notera: Alternativt kan du direkt öppna följande URL – https://www.amazon.com/gp/history/cc men kom ihåg att ändra domäntillägget. Till exempel – indiska användare bör ändra tillägget från .com till .in och användare i Storbritannien till .co.uk.

Klicka på ditt kontos amazon.in och klicka på Din webbhistorik

5. Här kan du genom att klicka på Ta bort från synen knappen under varje objekt.

Klicka på knappen Ta bort från vy under varje objekt

6. Om du vill radera hela din webbhistorik, klicka på hantera historik i det övre högra hörnet och välj Ta bort alla objekt från visningen. Ett popup-fönster som begär bekräftelse på din åtgärd kommer att visas,

Klicka på knappen Ta bort alla objekt från vy igen | Rensa Amazons webbhistorik

Du kan också stänga av Amazon från att hålla koll på objekten du bläddrar och söker efter genom att stänga av knappen Slå på/av webbläsarhistorik. Om du håller muspekaren över omkopplaren visas följande meddelande från Amazon – “Amazon kan hålla din webbhistorik dold. När du stänger av din webbhistorik kommer vi inte att visa objekt du klickar på eller sökningar du gör från den här enheten.”

Metod 2: Rensa din Amazon-webbhistorik med mobilappen

1. Starta Amazon-applikationen på din mobila enhet och klicka på tre horisontella staplar i det övre vänstra hörnet. Från ingångsmenyn, tryck på ditt konto.

Tryck på Ditt konto

2. Klicka på under Kontoinställningar Dina senast visade objekt.

Tryck på Dina senast visade objekt

3. Du kan återigen ta bort de visade objekten individuellt genom att trycka på Ta bort från synen knapp.

Tryck på knappen Ta bort från vy | Ta bort Amazons webbhistorik

4. För att ta bort alla objekt, klicka på Klara av i det övre högra hörnet och slutligen, tryck på Ta bort historik knapp. En växlingsknapp på samma skärm låter dig slå på eller av webbhistoriken.

Tryck på knappen Ta bort historik

Rekommenderad:

Så det här var hur du kunde radera din Amazon-webbhistorik och undvika att fastna för att leta efter en gåva eller ett konstigt föremål och även förhindra att webbplatsen skickar frestande riktade annonser.

Relaterade Artiklar

Back to top button