2 års fängelse för en anti-5G aktivist som förstörde 2 antenner… inte ens 5G

4G 5G-antenner Monaco © Alexandre Boero för Clubic

I trettioårsåldern hade anti-5G-aktivisten riktat in sig på två Jura-reläantenner, bränt och förstört förra året. Ett svärdslag i vattnet, för en rättegång utan publik.

Dess namne (endast namne!) Xavier, älskar 5G. Boris Niel gillar honom inte alls. Han tycker till och med att det är väldigt farligt. Den här 30-åringen från Besançon hoppades kunna skicka ett meddelande genom att förstöra två 5G-reläantenner. Han dömdes slutligen av rättvisan för att ha attackerat pyloner som inte ens rymmer femte generationens antenner.

Läs också:
5G: Orange och Free är fortfarande i täten på “kärnbandet” (3,5 GHz)

Var är 5G-antennen, var är den? Hon är inte där!

Dömd i Nancy, utan offentlighet och utan försvar “, som noterat Den republikanska östBoris Niel, som såg sin advokat stå upp, stod inför domaren för missgärningar som begicks natten mellan den 9 och 10 april 2020. Den natten mötte mannen sluttningarna av Mont Poupet (i Jura), vars toppmöte kulminerar på 851 meter. Vad man ska göra benen.

Han satte sedan eld på två pyloner på vilka det var installerade telekommunikationsreläantenner, och trodde att båda inhyste 5G-antenner. Förutom att i verkligheten… stödde den inte någon 5G-antenn. Ingen tur för Niel, som uppenbarligen inte kunde förneka någonting, eftersom han föredrog att vara tyst, medan hans DNA hittades på plats.

Jag agerade för att problemen i dagens samhälle tar min mage ”, släppte han slutligen taget inför dagens magra assistans. ” Detta fall är inte en mordbrännares delirium. Jag gjorde detta av politiska skäl i relation till 5G och den ekologiska katastrofen “.

Läs också:
5G: för ANSES finns det “inga nya hälsorisker” för användarna

Fler och fler vandaliserade antenner med uppkomsten av 5G

Mount Poupet inkluderade därför inte 5G-utrustning, vilket Oranges advokat Maître Matthias Guillou påminde om. Mannen i klänningen passade också på att antyda att 170 attacker mot reläantenner hade utförts under 2020 i hela Frankrike. Attacker motiverade av aktivisternas bitterhet mot 5G, som de anser vara farligt för hälsan och för miljön.

Den åtalade, Boris Niel, dömdes till fyra års fängelse, varav två år. Han ska också betala skadestånd på upp till 91 000 euro. Förra året hade två män redan dömts till fängelse för att ha tänt eld på en reläantenn, fortfarande i Jura.

Källa: Den republikanska öst

Relaterade Artiklar

Back to top button