1440p-stöd kommer till beta på PS5

ps5

Sony-konsolen kommer äntligen att stödja 1440p-upplösning! Faktum är att en framtida systemuppdatering kommer att ge denna funktionalitet utöver några ytterligare nya funktioner.

Tyvärr kommer inte alla att kunna dra nytta av det direkt.

En liten revolution kommer till PlayStation 5

Liksom alla konsoler när de lanserades, saknade PS5 några mycket efterfrågade funktioner när den kom ut på marknaden. Men under månaderna försöker Sony komma ikapp… Det är därför den japanska tillverkaren förbereder sig för att distribuera ännu en betauppdatering för sin berömda maskin. Och en stor nyhet står på programmet för denna patch.

PS5-uppdatering © Sony Interactive Entertainment

Efter en nästan oändlig väntan kan PlayStation 5 nu stödja 1440p videoutgång. På kompatibla skärmar är detta läge tillgängligt via fliken “inställningar” på konsolen. Du måste sedan gå till kategorin “skärm och video” och sedan trycka på X-knappen på “upplösning”. Sony säger att spel med en högre inbyggd upplösning (i 4K) kommer att dra nytta av bättre kantutjämning om de lanseras i 1440p.

Märkbara bekvämligheter

Denna nyhet kom inte ensam. Faktum är att betauppdateringen ger några ytterligare element som möjligheten att skapa spellistor från biblioteket. Spelaren kan skapa maximalt 15 listor som kan innehålla upp till 100 titlar var. Dessutom har ett verktyg som jämför 3D-ljud med stereo också inkluderats och tillgången till pågående aktiviteter har förenklats.

PS5-uppdatering © Sony Interactive Entertainment

Sony har i förbigående betonat den sociala dimensionen av sin konsol. Under en fest (dvs en onlinekonversation) kommer det att vara möjligt att begära skärmdelning från en vän via en dedikerad knapp. Nya meddelanden som indikerar möjligheten att delta i spelet för en medlem som är närvarande i ett parti kommer att vara aktuella. Slutligen kan röstmeddelanden men även klistermärken skickas inom en diskussion.

PS5-uppdatering © Sony Interactive Entertainment

Tänk på att betauppdateringen endast är tillgänglig för nedladdning av utvalda spelare. Patchen kommer att rullas ut i större skala senare i år.

Källa: PlayStation-blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button