10 tips för att bättre njuta av Windows 10 Pro och Office-paketet

Windows 10 Clubic © Clubic.com

Är det fortfarande nödvändigt att presentera operativsystemet och Microsoft Office-paketet? Windows och Office är bekanta för alla. Dessa verktyg erbjuder dock ständigt nya funktioner och även vanliga användare kan upptäcka dem av en slump. För att förenkla denna upptäckt erbjuder Clubic dig 10 tips för att få ut det mesta av Windows 10 Pro och Office-paketet!

Windows 10 Pro och Office-paketet är fulla av exklusiva funktioner (och inte alltid särskilt välkända) så att du kan dra full nytta av dem. Här är 10 tips som kan uppmuntra dig att ta steget, för professionellt och personligt bruk.

Vilken professionell bärbar dator för min användning?

LDLC Pro

Det bästa sättet att dra nytta av alla funktioner i Windows 10 Pro och Office-paketet är fortfarande att njuta av dem på en modern dator som är perfekt anpassad till dina behov och utrustad med alla komponenter och kringutrustning som behövs för daglig användning. . Storlek, pris, förvaring, tillbehör… För att inventera dina behov och hitta den bästa modellen till bästa pris, har LDLC.Pro lanserat sin rådgivningsguide “Vilken professionell bärbar dator för min användning? ». Din idealiska dator är bara ett klick bort!

Upptäck LDLC.Pro-rådgivningsguiden

Fem tips för en bättre användarupplevelse på Windows 10 Pro

Fjärrskrivbordsfunktionalitet

Windows 10 Pro Remote Desktop © Microsoft

Om Windows 10 Home-utgåvan tillåter fjärråtkomst till PC är denna funktionalitet endast begränsad till klientdelen. För att låsa upp dess fulla potential, som att konfigurera en PC som en server, är det nödvändigt att gå igenom Windows 10 Pro. För att göra detta, en snabb rundtur i avsnittet Windows Inställningar, System och säkerhet, och du kan mycket enkelt ställa in ditt fjärrskrivbord.

Den här funktionen, som är särskilt användbar för dem som har distansarbetat sedan hälsokrisen började, låter dig styra ditt kontor eller din personliga dator även när du är mil bort från din plats. Det är alltså möjligt att ansluta till din maskin även via en surfplatta eller en smartphone för att fortsätta dina aktiviteter utan att vara begränsad till ditt skrivbord.

Aktivera Device Guard för att förbättra säkerheten

Windows 10 Pro © Microsoft

Device Guard är en funktion som är exklusiv för Windows 10 Pro som låter dig tillhandahålla ytterligare säkerhet, både på maskin- och mjukvarudelen av din maskin. Att säkerställa datorsäkerhet, särskilt på en arbetsstation, är verkligen viktigt.

Device Guard hjälper till att bättre skydda din dator under Windows 10 Pro mot externa hot, särskilt de som riktar sig mot operativsystemets kärna. Denna funktion blockerar verkligen alla externa element som inte tidigare har auktoriserats av användaren. För att dra nytta av Device Guard, gå bara till den lokala polisgruppens redaktör för Windows 10 och aktivera den.

Aktivera BitLocker för att bättre skydda dina data

Windows 10 BitLocker © Skärmdump

Windows 10 Pro har en annan exklusiv funktion som heter BitLocker. Detta diskkrypteringssystem gör det möjligt att underordna åtkomst till dess partitioner till leveransen av en dekrypteringsnyckel. Det finns flera lägen för att konfigurera denna funktion.

För att använda det, aktivera det helt enkelt via fliken “System och säkerhet” på Windows Kontrollpanel, och BitLocker tar hand om resten.

En sandlåda integrerad i Windows 10 Pro

Windows sandlåda

Windows Sandbox är en annan funktion som är exklusiv för Windows 10 Pro. Detta gör det möjligt att starta applikationer vars förtroendenivå är osäker i en isolerad Windows-miljö, via en virtuell maskin. För att använda den måste du först göra virtualisering möjlig på din maskin och sedan aktivera Windows Sandbox i Windows-funktionerna.

Den här virtuella maskinen kommer att använda samma bild som det ursprungliga operativsystemet, men låter dig starta en given applikation utan att riskera att äventyra din maskin. Du kommer alltså att fritt kunna testa applikationer som är a priori tvivelaktiga och, om de är säkra, använda dem med fullständig sinnesro på din egen version av Windows.

Redigera och kommentera PDF-filer på Windows 10 Pro via Microsoft Edge

Microsoft Edge Clubic © Clubic.com

Om du ofta hanterar PDF-filer men inte har verktygen för att kommentera dem, borde det här tipset vara något för dig. Tack vare Microsoft Edge är det verkligen inte bara möjligt att läsa dem utan också att redigera och kommentera dem.

För att göra detta, öppna helt enkelt valfri PDF-fil med Microsoft Edge, vilket gör att du kan ändra din fil via ett lämpligt formulär. När ändringarna är gjorda kan du spara det färdiga formuläret och lagra det eller skriva ut det när det passar dig.

Fem tips för en bättre användarupplevelse på den betalda Office-sviten

Diktera text med hjälp av taligenkänning

Taligenkänning

Många användare föredrar, av olika anledningar, att diktera för sin dator vad de vill skriva. Office-paketet erbjuder denna möjlighet på många applikationer via röstigenkänning.

Du kan fritt diktera dina dokument i Word, dina e-postmeddelanden i Outlook, dina anteckningar i OneNote och dina presentationer i PowerPoint. Allt du behöver göra är att ställa in varje applikation och utrusta dig själv med din bästa mikrofon för att radikalt öka effektiviteten.

Aktivera Autospara i Word

Handledning för ord

Hur många gånger har du hört en vän eller kollega beklaga att de förlorat alla ändringar som gjorts i ett dokument, på grund av felaktig hantering eller en plötslig avstängning av datorn? Många av oss fastnar i vårt skrivande och tänker inte på att spara vårt arbete regelbundet. Med Word är det urgammal historia.

Det är verkligen möjligt för dig, via en omkopplare i den övre menyn, att aktivera en automatisk inspelningsfunktion. Du måste spara ditt dokument i OneDrive eller på ett SharePoint-bibliotek, vilket gör att du alltid kan komma åt den senaste versionen av ditt dokument utan att hamra på Ctrl+S var 5:e sekund.

Jämför snabbt flera versioner av samma tabell i Excel

Excel Dashboard © © shutterstock

Om Excel är ett måste-verktyg för dig och du råkar hantera flera versioner av samma arbetsbok, kan det här tricket göra ditt jobb enklare. Excel innehåller funktionen “Jämför kalkylblad”.

Detta gör det möjligt, utan att behöva konsultera alla kolumner en efter en, att med ett ögonkast visualisera skillnaderna och modifieringarna mellan de olika versionerna av samma tabell. Detta kommer att spara värdefull tid och undvika allvarlig huvudvärk.

Ett inbyggt PowerPoint-ljud- och videoredigeringsverktyg

Handledning för PowerPoint

Att hålla presentationer med videor har aldrig varit enklare! PowerPoint innehåller ett ljud- och videoredigeringsverktyg som låter dig redigera dessa media direkt i programvaran.

För att göra detta måste du först återställa ljud- eller videofilerna som intresserar dig. Du kan sedan fritt redigera dessa filer för att skapa klipp, göra några snabba redigeringar, perfekta ljud- och videosynkroniseringen…

En funktion för optisk teckenigenkänning i OneNote

onenote_get_onenote_content2up_740x417.jpg

Här är ett knep som borde spara mycket tid för dem som använder OneNote: programvaran har en funktion för optisk teckenigenkänning, tack vare vilken du kan transformera dina PDF-filer, dina skannade dokument eller vilken annan fil som helst som innehåller tillräckligt läsbar text.

Ett bra sätt att återställa redigerbar text från en icke-redigerbar fil med bara några klick!

Relaterade Artiklar

Back to top button