10 saker att veta om Moon Knight-serien för närvarande på Disney+

Moon Knight © Marvel

Denna nya hjälte som ansluter sig till Marvel Cinematic Universe är inte den mest kända för allmänheten. Få inte panik, vi ger dig här lite information för att veta bättre Månriddare och lysa med dina vänner.

Disney + och Marvel Studios överraskade alla genom att för några månader sedan tillkännage serieanpassningen av äventyren från Månriddare. Om MCU generellt presenterar sig själv som ett ganska klokt universum, med hjältar väl i alla avseenden, kommer ankomsten av denna karaktär att rubba studions vanor med en mörk och störande huvudperson.

Om du inte är ett inbitt serietidningsfan men vill lära dig mer innan du hoppar in i den här nya Disney+-serien, har vi 10 saker att komma ihåg om denna unika Marvel-superhjälte.

Moon Knight © © Disney/Marvel

Moon Knight var först skurken i en annan serieserie

Innan han hade sin egen serie, Månriddare var först känd för serietidningsentusiaster som den främsta antagonisten i serien Werewolf By Night som innehöll karaktären Jack Russell, en antihjälte som förvandlas till en varulv. Om denna serie som publicerades på 70-talet nu har fallit i glömska, Månriddare påverkade läsarna tillräckligt för att få sin egen titel.

Marvel Comics Batman

Månriddare har ofta jämförts med Läderlappen, från det konkurrerande DC Comics-stallet. Faktum är att de två karaktärerna bara fungerar på natten och är båda miljonärs playboys. Disney+-serien har också ändrat sitt ursprung för att frigöra sig från batman och för att undvika en oundviklig jämförelse med Iron Manen annan superhjältemiljardär som satt sin prägel på MCU.

Moon Knight © © Disney/Marvel Studios

En hjälte med flera personligheter

Om Mark Spector är den officiella identiteten för Månriddare, vår hjälte lider av dissociativ identitetsstörning och flera av hans personligheter visar sig regelbundet. I serien upptäcker vi också från start Steven Grant, en souvenirförsäljare på ett museum i London som gradvis kommer att få ta itu med sin dubbla personlighet och sin hemliga identitet.

Moon Knight © © Disney/Marvel Studios

En karaktär kopplad till egyptiska legender

Mark Spector väcktes till liv igen av Khonshu, den egyptiska månguden. Denna uppståndelse har uppenbarligen ett pris eftersom gudomen har gjort människan till sin hämnande riddare och gett henne både sina krafter och sin kostym.

Krafter anpassade till månens cykler

I serierna, krafterna hos Månriddare förändras enligt månens cykler. Medan hans kampsportförmågor förblir konstanta, är hans snabbhet, smidighet och styrka beroende av stjärnans position och kan vara övermänsklig, vilket gör att han kan slåss mot övernaturliga fiender.

Moon Knight © © Disney/Marvel Studios

En brutal hjälte med radikala metoder

Månriddare är en legosoldat, redo att göra vad som helst för att nå sina mål och han går inte in på detaljer, även om det innebär att ha blod på händerna. Den här tonen, mycket mognare och mörkare, är ny för Marvel Cinematic Universe, vanligtvis mycket ljusare och vi kan märka denna fräckhet som studion har tagit med sina Disney+-program, som inte tvekar att variera atmosfärerna och visa mer vågat.

Vapen smidd av… Hawkeye

Lite är känt om det, men de vapen som används av Månriddare gjordes av en berömd Avenger: Hawkeye. I serierna skickades den berömda bågskytten 5000 år i det förflutna, mitt i egyptisk tid och smidde de olika vapen som antihjälten kommer att använda långt senare i sina äventyr.

övernaturliga fiender

Om Avengers ofta har haft människor eller utomjordingar som motståndare, Månriddare tar en mer mystisk väg och möter de egyptiska gudarnas undersåtar. I serien tillkallas dessa monster av Arthur Harrow, en mystisk antagonist som är släkt med själsätarens gudinna Ammit.

Moon Knight © © Disney/Marvel Studios

Midnattssönernas ankomst?

Månriddare kan vara det första steget mot uppkomsten av Midnight Sons, eller Sons of Midnight, i Marvel Cinematic Universe. Detta lag, som dök upp på 90-talet, inkluderade också, Våghalsen karaktär återvunnen av Marvel Studios, eller till och med Blad och vi vet redan att vampyren kommer att göra sin debut snart i Marvel Studios, tolkad av Mahershala Ali.

The Secret Avengers?

Huruvida Månriddare är inte den idealiska kandidaten att gå med i gruppen av Marvel-superhjältar, har studion tappat några element under en tid nu som kan tyda på att vi en dag kommer att se Secret Avengers dyka upp på våra skärmar, ett nytt team av hjältar vars medlemmar kan vara introducerad i både Marvel Cinematic Universe-filmer och serier.

Marvel Cinematic Universe: den kompletta guiden för att se (eller inte) MCU-filmerna och serierna i rätt ordning

Vill du (åter)se MCU-filmerna och serierna under de bästa förhållandena? Så varför inte se verken i kronologisk manusordning, och inte genom att följa deras film- och TV-premiärdatum? Och eftersom tiden inte är oändlig, varför inte undvika verk som inte är värda din tid, utan att förstöra helhetsupplevelsen?
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button