10 bästa kortkommandon för Windows 10

jag använder Windows 10 Det har gått över 6 månader nu och det är mycket bättre än Windows 8. Jag använder det på min huvuddator och är i allmänhet nöjd med det. Återgå bara menyn ” Start(Startmeny)” var förmodligen det bästa Microsoft. För närvarande(Nuförtiden) Jag försöker vara mer erfaren användare(power user) så jag fick reda på hur man ställer in Windows 10 efter eget tycke och hur du använder de nya snapin-funktionerna och flera skrivbord.

I det här inlägget kommer jag att dela 10 kortkommandon för Windows 10 som jag tycker du absolut borde lära dig. Det finns bokstavligen hundratals av dem, av vilka de flesta ingen någonsin använder. Jag har redan sett flera rika människor skriva inlägg som ” Topp 30 tangentbordsgenvägar (Top 30) Windows 10 ”, men det här är för mycket för den genomsnittliga användaren. Jag använder 5 till 10 etiketter dagligen. Hur som helst kan du snabba upp saker och ting lite med genvägar, speciellt om du har en gigantisk plattskärm med ultrahög upplösning.

Bästa Windows 10 kortkommandon

Windows-nyckel(Windows-tangent). Enkel(Helt enkelt) tangenttryckning Windows(Windows-tangent) kommer att ta fram menyn ” Start(Startmeny) » med en kombination av stilar Windows 7 och Windows 8. Jag använder den här genvägen mest eftersom du bara kan börja skriva ett namn Appar eller Store-appar(applikation eller butiksapp) eller datorinställningar,(datorinställning) och klicka sedan Stiga på att öppna den.

Windows 10 startmeny

Windows-tangent + D – Saknar du ditt skrivbord? Denna snabbtangent kommer att dölja alla fönster och visa dig skrivbordet. Om du klickar på den igen kommer samma fönster som var aktiva tidigare att återkomma.

Windows 10 skrivbord

Windows-tangent+L – Den här snabbtangenten låser skärmen Windows 10 . Du kan också klicka CTRL+ALT+DEL och tryck sedan på Stiga på för att låsa skärmen, men det är också ett bra alternativ.

windows 10 låsskärm

Windows-tangent + E – öppnas Windows utforskaren(Windows utforskaren). Jag har pillat med filer nästan hela tiden, så det här är en mycket användbar genväg. Du kan också anpassa mappen genom att som standard till (standardmapp)Dirigent(Utforskaren) öppnad på den här datorn eller snabbåtkomst.

Windows 10 den här datorn

Windows-tangent + R – samtal Dialogrutan Kör(Kör dialogrutan) , som låter dig snabbt köra kommandon. Dessutom är det lätt att öppna med denna genväg kommandorad(kommandotolken) genom att helt enkelt skriva cmd .

Windows 10 kör dialogrutan

Windows-tangent + Tab – detta kommer att visa dig en miniatyrbild av alla öppna program på det aktuella skrivbordet, samt en liten miniatyrbild av varje skrivbord längst ner. Du kan använda piltangenterna för att välja ett annat program på det aktiva skrivbordet.

Windows 10 snabbvy

Windows-tangent + I – öppnas inställningsdialogrutan (Inställningsdialogruta)Windows 10 där du kan ställa in nätverk, säkerhetskopiera, Wi(WiFi)-Fi, integritet, säkerhet och mer(säkerhet och massor) andra.

inställningar för windows 10

CTRL + Windows-tangent + L/R-pil är en annan kortkommando som jag ofta använder. Detta gör att jag snabbt kan växla mellan skrivbord med hjälp av höger- eller vänsterpilarna i kombination med CTRL + Windows-tangenten . Ordningen på de två första nycklarna är inte heller det materia(det spelar ingen roll).

växla mellan stationära datorer

Ctrl + Shift + Esc – en ny chef kommer att öppna uppgifter (Aktivitetshanteraren)Windows 10 . Etiketten är densamma som i tidigare versioner Windows .

Windows 10 Aktivitetshanteraren

Windows-tangent + C – detta kommer att orsaka Cortana i lyssningsläge om du har det aktiverat Cortana. Jag gör inte använda sig av (använder inte) Cortana mest av integritetsskäl, men det är bara jag. Om du använder det är det en praktisk genväg.

windows 10 cortana

Så det här är de 10 genvägarna som jag tycker är mest användbara i Windows 10 just nu. Många av dem använder Windows-nyckel(Windows Key) , så det är också lite lättare att komma ihåg. Berätta vad du tycker! Njut av!

Jag har använt Windows 10 i över 6 månader nu och det är mycket bättre än Windows 8. Jag använder det på min huvuddator och har varit ganska nöjd med det överlag. Bara att ha tillbaka Start-menyn var förmodligen det bästa Microsoft gjorde. Nuförtiden försöker jag bli mer av en avancerad användare, så jag lärde mig hur man anpassar Windows 10 efter min smak och hur man använder de nya snapfunktionerna och flera skrivbord.

I det här inlägget ska jag gå igenom de 10 kortkommandon för Windows 10 som jag tycker att du absolut borde lära dig. Det finns bokstavligen hundratals, av vilka de flesta ingen någonsin kommer att använda. Jag har redan sett flera myrar skriva inlägg som Top 30 Windows 10 kortkommandon, men det är alldeles för många för den genomsnittliga användaren. Jag använder i stort sett bara 5 till 10 genvägar på en daglig basis. Hur som helst kan du snabba upp saker och ting lite med genvägar, speciellt om du har en gigantisk platt skärm med superhög upplösning.

windows 10

Bästa Windows 10-kortkommandon

windows nyckel – Om du bara trycker på Windows-tangenten visas Start-menyn med dess blandning av Windows 7 och Windows 8-stilar. Jag använder den här genvägen oftast eftersom du bara kan börja skriva namnet på en applikation eller Store-app eller datorinställning och sedan trycka på Enter för att öppna den.

Windows 10 startmeny

Windows-tangent + D – Saknar du skrivbordet? Denna snabbtangent kommer att dölja alla fönster och visa dig skrivbordet. Om du trycker på den igen kommer den att ta tillbaka samma fönster som var aktiva tidigare.

Windows 10 skrivbord

Windows-tangent+L – Den här snabbtangenten låser skärmen i Windows 10. Du kan också trycka på CTRL + ALT + DEL och sedan trycka på Enter för att låsa skärmen, men detta är också ett bra alternativ.

windows 10 låsskärm

Windows-tangent + E – Öppna Utforskaren i Windows. Jag bråkar i stort sett alltid med filer, så det här är en mycket användbar genväg. Du kan också konfigurera standardmappen för Explorer så att den öppnas för den här datorn eller snabbåtkomst.

Windows 10 den här datorn

Windows-tangent + R – Tar fram dialogrutan Kör, som låter dig köra kommandon snabbt. Det är också lätt att öppna kommandotolken genom att använda denna genväg genom att helt enkelt skriva in cmd.

Windows 10 kör dialogrutan

Windows-tangent + Tab – Detta kommer att visa dig en miniatyrbild av alla öppna program på det aktuella skrivbordet och även en liten miniatyrbild av varje skrivbord längst ner. Du kan använda piltangenterna för att välja ett annat program på det aktiva skrivbordet.

Windows 10 snabbvy

Windows-tangent + I – Öppnar dialogrutan Inställningar för Windows 10 där du kan konfigurera nätverket, säkerhetskopior, WiFi, integritet, säkerhet och mycket mer.

inställningar för windows 10

CTRL + Windows-tangent + L/R-pil – Det här är en annan genväg jag använder ofta. Det låter mig växla mellan skrivbord snabbt med hjälp av höger- eller vänsterpilarna i kombination med CTRL + Windows-tangenten. Ordningen på de två första nycklarna spelar ingen roll heller.

växla mellan stationära datorer

Ctrl + Shift + Esc – Detta kommer att ta upp den nya Windows 10 Task Manager. Genvägen är densamma som i tidigare versioner av Windows.

Windows 10 Aktivitetshanteraren

Windows-tangent + C – Detta kommer att ta upp Cortana i lyssningsläge, om du har Cortana aktiverat. Jag använder inte Cortana mest över integritetsproblem, men det är bara jag. Om du använder det är det här en praktisk genväg.

windows 10 cortana

Så det är de 10 genvägarna jag har funnit vara de mest användbara i Windows 10 hittills. Många av dem använder Windows-nyckeln, så det gör det lite lättare att komma ihåg också. Berätta vad du tycker! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button